Unde ieşim în Bucureşti… când toată lumea e plecată de 1 mai - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde ieşim în Bucureşti… când toată lumea e plecată de 1 mai

N-aţi reuşit să vă faceţi planuri din timp şi aţi rămas „blocaţi” în Bucureşti de 1 mai? Aveţi patru zile la dispoziţie să găsiţi „marea” sau „muntele” chiar aici, în oraş. Puteţi „să furaţi startul”: avem o propunere chiar şi pentru „zero mai”.
Share this article

N-aţi reuşit să vă faceţi planuri din timp şi aţi rămas „blocaţi” în Bucureşti de 1 mai? Luaţi partea bună a lucrurilor! În sfârşit e liber oraşul, aşa că puteţi să vă plimbaţi în voie, să ieşiţi la picnic în parc fără să vă simţiţi „sufocaţi”. Aveţi patru zile la dispoziţie să găsiţi „marea” sau „muntele” chiar aici, în oraş. Puteţi „să furaţi startul”: avem o propunere chiar şi pentru „Zero mai”.

Petreceţi cât mai mult timp în aer liber!

Orice aţi zice, Bucureştiul are câteva parcuri şi oaze de verdeaţă care vă pot face să uitaţi că n-aţi ieşit din oraş. Parcurile, atât de aglomerate în weekendurile obişnuite, sunt mult mai primitoare acum că toată lumea s-a grăbit să profite de zilele libere şi să evadeze. Luaţi o carte, o pătură şi câteva sandvişuri cu voi. Aşezaţi-vă în locul preferat şi bucuraţi-vă de linişte!

Nu ocoliţi nici Delta Văcăreştiului, dacă aveţi chef de o plimbare în natură sau de o porţie de birdwatching. Există foişoare amenajate special pentru asta şi trasee marcate pentru a vă ajuta să parcurgeţi mai uşor „Delta” urbană. Găsiţi mai multe detalii despre acest Parc Natural aici.

Foto: iStock

Aşa cum vă spuneam de la început, avem şi o propunere pentru cei care vor să fure startul şi să înceapă petrecerea mai devreme: sărbătoriţi Zero maiEste un eveniment organizat la Verde Stop Arena (pe Barbu Văcărescu 162-164) – o petrecere la iarbă verde, mai exact. Ce se întâmplă aici? Timp de două zile (28 şi 29 aprilie), începând cu ora 13:00 (până aproape de miezul nopţii) puteţi merge să petreceţi o după-amiază cu familia şi prietenii, fără să staţi cu grija celebrului grătar de 1 mai.

Veţi găsi aici bere artizanală Ground Zero, iar pentru a vă potoli foamea, aveţi de ales între numeroase variante. Sizzle Kitchen aduce marea la Bucureşti, propunând scoici fresh în sos de vin alb şi bruschete prăjite pe-o parte. Beautyfood sărbătoreşte Zero mai cu un Spring Cheeseburger, cei de la Hot Sausage Dog nu se dezic de numele lor, iar pentru desert aveţi Spiced Cookies. De muzică se va ocupa Alt Om (VRTW).

Important de ştiut: evenimentul este cât se poate de child şi pet friendly. Aduceţi la party copiii şi animalele de companie! Intrarea este liberă. Detalii pe pagina evenimentului.

Film

Pentru iubitorii de film avem două propuneri care vor mulţumi întreaga familie. De-abia s-a lansat în cinematografe Avengers: Infinity War, franciza Marvel pe care, după cum vă spuneam acum ceva timp, este aşteptată de toţi amatorii de super-eroi. Filmul reuneşte pe ecrane întreaga trupă de personaje Marvel, aşa că va fi un festin! Se duce o luptă crâncenă pentru a se opune forţelor malefice ale lui Thanos. Be prepared!

Tot în acest week-end vă recomandăm să vedeţi un film de animaţie excepţional care vă va răspunde la întrebarea chinuitoare „unde se duc şosetele când dispar de prin casă?”. Filmul „Aventuri fără pereche” ni-i prezintă pe „mâncăcioşii de şosete” (sockeaters) care nu au alt scop în viaţă decât să ne desperecheze nouă cele mai îndrăgite şi colorate şosete. Dar asta nu îi face să fie mai puţin simpatici şi amuzanţi. Copiii (şi părinţii) vor fi încântaţi să găsească vinovaţii pentru dispariţiile misterioase din casă!

Festivalul Filmului Francez a început de câteva zile şi se desfăşoară la Institutul Francez şi Cinema Elvira Popescu până pe 2 mai.

Festivalul şi-a propus să marcheze aniversarea a 50 de ani de la marile proteste studenţeşti din Franţa (1968), aşa că a pregătit o serie de filme şi documentare pentru publicul de la noi, care cunoaşte mai puţin aceste evenimente. Nu rataţi filmul Milou en mai (Milou în mai), regizat de Louis Malle, proiectat pe 1 mai, de la ora 15:00, în cadrul secţiunii Focus Mai 68.

„Fiţi realişti, cereţi imposibilul!” este deviza Festivalului de Film Francez în acest an. Puteţi să vă lăsaţi inspiraţi şi în cazul propriilor (noastre) proteste. Detalii despre bilete şi filmele care rulează în aceste zile găsiţi aici

Teatru

Vă recomandam să vedeţi un spectacol care o să vă rămână multă vreme întipărit în suflet. N(aum) ne-o aduce pe Oana Pellea pe scena unteatru, alături de Cristina Casian, pe 28 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolul în regia Marianei Cămărăşan este bazat pe texte de Gellu Naum, este o „experienţă” despre care actriţa Oana Pellea spune: „seară de seară, la spectacol, sunt absolut uimită de felul în care se trag cuvintele unele pe altele. Există texte care te înnobilează ca artist. Ăsta e un astfel de text. Şi de test. Senzaţia mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire. Mulţumesc domnule Naum că ne îngăduiţi”. Biletele costă 35 de lei. Detalii despre spectacol aici.

Concerte la MŢR

Clubul Ţăranului nu pleacă la mare de 1 mai şi nici nu-şi închide porţile. Programul pentru aceste zile libere cuprinde două concerte „blânde”, ca aceste zile de primăvară. Pe 28 aprilie (ora 21:00) ne aşteaptă o porţie de We Singing Colors. Trupa indie, care şi-a lansat de curând noul album „Lone Learner”, urcă pe scena de la MŢR alături de invitatii lor, Adam’s Nest, revelaţia indie/shoegaze din Iaşi. Pregătiţi-vă de cântat, fluierat şi dansat, în cel mai liber mod cu putinţă! Detalii despre eveniment aici.

Chiar în prima zi de mai, tot la Clubul Ţăranului, de la ora 20:00, vom avea parte de un concert e chitară clasică oferit de Maxim Belciug. E liber la muzică de 1 mai! Detalii pe pagina evenimentului.

 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora