fbpx

Căutare

Share this article

Unde ieşim în acest week-end? Greu de răspuns la această întrebare, mai ales că oraşul pare „acaparat” de festivaluri urbane. Vă propunem să uitaţi pentru un week-end de maşini şi să fiţi pietoni pe Arthur Verona. Iar după o porţie de bere artizanală, mergeţi la film. Dacă vreţi să prindeţi gala TIFF de la Cluj din această seară mai bine luaţi avionul! La Paris vom zbura (poate) doar pe aripile speranţei: Simona Halep joacă azi în Finala Roland Garros!

Film: „Povestea iubirii”

Filmul semnat de regizorul Radu Mihăileanu a avut premiera naţională la TIFF, pe 5 iunie, însă a intrat de ieri şi în cinematografele din ţară. Este un film, aşa cum ne-a obişnuit Mihăileanu, care ne va purta într-o lume pe cât de frumoasă – a poveştilor de dragoste, pe atât de plină de emoţie şi substraturi sfâşietoare. „Povestea cuprinde toate temele pe care, la rândul meu, le ador: puterea iubirii, capacitatea ei de a traversa epoci, continente, generaţii, războaie, culturi, umorul”, mărturisea regizorul, despre firul epic al filmului său, bazat pe bestsellerul omonim scris de Nicole Krauss

„Povestea iubirii” spune povestea de dragoste dintre Leo şi Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. The History of Love este titlul cărţii pe care Léo Gursky (jucat de Derek Jacobi) o scrie pentru Alma Mereminski (Gemma Arterton). După mulţi ani, apariţia ei misterioasă ajunge să conecteze oameni din întreaga lume.

Festival urban: Street Delivery #12

Foişorul din grădina Casei Universitarilor

În acest weekend Street Delivery închide din nou strada pentru maşini şi o deschide pentru oameni. Sau, ca să respectăm sloganul ediţiei, deschide străzile pentru grădini posibile. Evenimentul urban, care se întâmplă de 12 ani la mijloc de iunie, vorbeşte anul acesta despre grădinile posibile ale oraşului. Între 9 şi 11 iunie strada Arthur Verona din centrul Bucureştiului devine arie protejată pentru proiectele care îşi propun să facă Bucureştiul mai verde: instalaţii urbane, workshopuri, dezbateri, concerte, artă stradală şi performance. Veţi avea ocazia să vedeţi proiecte şi propuneri pentru mai mult verde în oraş, soluţii ingenioase şi curajoase care vor să mai şteargă praful (din orş şi din plămânii noştri).
Una dintre veştile importante ale ediţiei este reactivarea în centrul oraşului a Grădinii Universitarilor, un spaţiu verde care a fost inaccesibil publicului larg decenii la rând. Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Bucureştiului, Grădina Universitarilor acoperă aproximativ 4.000 mp de junglă urbană din jurul unui monument istoric clasa A ridicat în 1860: Casa Librecht-Filipescu, cunoscută azi drept Casa Universitarilor. Detalii pe site-ul street.delivery

Festival: Bucharest Craft Beer Festival

Bucharest Craft Beer Festival

Cea de-a doua ediţie a Bucharest Craft Beer Festival şi-a deschis porţile încă de ieri seară la Verde Stop (str. Barbu Văcărescu 162-164). Festivalul propune şi în acest an un „festin” cu zeci de sortimente de beri crafted şi cidru, mâncăruri pe alese, activităţi şi concerte outdoor. Dacă aveţi o pătură pentru picnic şi familia sau prietenii aproape, atmosfera de la Craft Beer Fest o să aducă restul de ingrediente pentru relaxare. Dacă sunteţi un connaisseur al berilor artizanale şi vă place să ştiţi ce ingrediente se găsesc în berea pe care aţi ales-o, atunci veţi fi puşi la grea încercare. Veţi avea de ales între 70 de sortimente de IPA, ale sau lager ale microberării: Bere Cazino, Bere a la Cluj, Bereta TM, Clinica de Bere, Csiki Sör, Ground Zero, Hop Hooligans, Nemţeana, Sikaru, Perfektum, Zăganu sau Glarus.

Şi în materie de concerte oferta sună bine: E.M.I.L, Les Elephants Bizarres, Omul cu Şobolani sau Helen. Trupa Byron a cântat deja aseară. Detalii pe pagina oficială.

TIFF 2017

Alain Delon şi Tudor Giurgiu la TIFF 2017. Foto: Nicu Cherciu/TIFF

În final vă propunem două ieşiri din capitală. În primul rând, n-avem cum să nu vă reamintim de ultimul week-end TIFF 2017. Ieri a sosit la Cluj-Napoca actorul Alain Delon, care va primi premiul de excelenţă pentru contribuţia sa artistică excepţională, sâmbătă, în cadrul galei de închidere TIFF 2017, care va avea loc la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Din programul de week-end la TIFF vă recomandăm să nu rataţi Zilele filmului românesc (o selecţie excepţională de filme autohtone) şi să nu rataţi gala de premiere de sâmbătă seara de la ora 21:30, iar duminică veţi putea lua parte la screeninguri speciale cu filmele premiate. life.ro se află în acest week-end la Cluj şi va scrie în fiecare zi un jurnal de festival

Tenis: Finalele Roland Garros 2017

Simona Halep la Roland Garros. Foto: Hepta

Bine, ştim că „ieşirea” asta până la Paris nu e chiar la îndemâna oricui, dar puteţi să ieşiţi să vedeţi finalele Marelui Slam din Franţa chiar şi la o terasă. Sâmbătă vă sfătuiesc să aveţi prieteni alături (şi poate câteva calmante la îndemână). Se anunţă o finală feminină de zile mari – mai ales că toţi ochii sunt aţintiţi pe evoluţia Simonei Halep, mare favorită la acest turneu, care joacă pentru a doua oară finala Roland Garros, de data aceasta în faţa tinerei (dar puternicei) Jelena Ostapenko (Lituania). Simona a avut nişte meciuri extraordinare până acum (cel puţin meciul din sferturi cu Svitolina a fost demn de infarct), şi sperăm că va ridica anul acesta trofeul RG. Odată cu prima sa victorie la un Grand Slam, va câştiga şi primul loc în clasamentul WTA. Meciul Simona Halep – Jelena Ostapenko este programat pentru ora 16:00 (ora României).

Pe băieţi îi vom putea vedea abia duminică dându-şi replici peste fileu. Finala masculină de la Roland Garros 2017 se joacă între Stan Wawrinka şi Rafael Nadal. Voi cu cine ţineţi?

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO