fbpx

Căutare

Share this article

Ca în fiecare week-end, v-am pregătit o listă cu motive să nu staţi în casă. Dincolo de multaşteptatul blockbuster „Fifty Shades”, mai puteţi vedea şi filme de artă sau cu mesaj social în cinematografe (sau chiar în muzee). La MNAC se anunţă un week-end plin, iar din repertoriul teatrelor am ales „O piesă deşănţată”. Faceţi o oprire şi la Apollo111 pentru un concert Balkan Taksim!

FILM: Fifty Shades Freed

Oricât de uimitor ar fi pentru unii dintre noi succesul acestei serii de filme, suntem convinşi că „Fifty Shades Freed”, film ce a intrat de ieri în cinematografe, va ajunge în topul celor vai văzute şi vândute filme ale anului. Jamie Dornan şi Dakota Johnson interpretează din nou rolurile neconvenţionalilor Christian Grey şi Anastasia Steele. Şi suntem convinşi că producţia ne rezervă o nouă porţie de senzualitate/sexualitate şi romantism. Cei doi au parte de o nuntă grandioasă, dar şi de o serie de peripeţii. Nu lipsesc din această ultimă parte a trilogiei scenele provocatoare, intrigile, suspansul şi lacrimile.

P.S.: Nu evitaţi cinematografele mici în acest weekend şi săptămâna viitoare. Încă mai rulează (sau vor fi din nou programate) filmele „120 BPM” (120 battements par minute) şi „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, care au fost zilele acestea întrerupte, la Cinema Muzeul Ţăranului, de protestele unor grupări anti LGBT.

MUZEE: MNAC

La Muzeul Naţional de Artă Contemporană se anunţă un week-end foarte încărcat. Sâmbătă, 10 februarie, de la ora 20.00, are loc premiera NOK!NOK!, un performance despre pierdere, care porneşte de la romanul „Anul gândirii magice”, de Joan Didion. Nicoleta Lefter şi Flavia Giurgiu îşi pun la bătaie istoriile personale legate de sfârşit (al unei etape de viaţă, al unui om apropiat, al unei poveşti de iubire). Mărturiile, combinate cu povestea scriitoarei, muzică contemporană şi video live, devin pretextul unei meditaţii personale faţă de final. Găsiţi detalii aici.

Tot sâmbătă, însă de dimineaţă, şi tot la MNAC, puteţi vedea „Viaţa secretă a muzeului”, cu artista vizuală Lea Rasovszky. Evenimentul se desfăşoară între orele 12:00-14:00, pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani. Buletul costă 32 lei (costul biletului include şi vizitarea muzeului de către însoţitori). Detalii despre înscrieri şi program găsiţi aici.

Duminică, 11 februarie, de la ora 18:00, MNAC împreună cu One World Romania vă invită la proiecţia filmului „Benim Çocuğum – My Child” / „Copilul meu”, un film despre cum părinţii unor tineri LGBT din Turcia au învăţat să le accepte identitatea şi chiar au devenit activişti pentru drepturile acestora. Muzeul va proiecta filmul în contextul creşterii acţiunilor publice homofobe. Găsiţi detalii aici.

TEATRU: „O piesă deşănţată”, la Godot Cafe Teatru

Foto: Oana Monica Nae/ Godot Cafe Teatru

Două cupluri hotărâte să-şi condimenteze relaţiile amoroase pun la cale o seară de neuitat. Aceasta este povestea de bază a acestui spectacol. „O piesă deşănţată”, de Lia Bugnar, se joacă la Godot Cafe Teatru, pe 10 februarie, de la ora 22:00. Regia este semnată de Dorina Chiriac, iar din distribuţie fac parte Marius Manole, Mihaela Velicu, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huţuleac. Este „un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri râsul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşănţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul”, spune Lia Bugnar despre piesa pe care a scris-o. Preţ bilet: 40 lei. Detalii pe godotcafeteatru.ro.

MUZICĂ:  Balkan Taksim, la Apollo111

Îi puteţi vedea live pe cei de la Balkan Taksim, sâmbătă, 10 februarie, de la 22:30, la Barul Apollo111. Pentru cei care nu au ascultat această trupă, numele acesteia ar trebui să fie destul de lămuritor. Cei trei „taksimi”, Saşa-Liviu Stoianovici (corzi de prin Balcani şi Anatolia, cimpoi), Cosmin Postolache (sunete electronice), Cosmo (percuţie), îl vor avea invitat pe „lala” George Bacula „di Sinoia”, acordeonist şi vocalist aromân. După concert urmează un party tot cu muzică din Balcani. La pupitru: DJ Saşa-Liviu Stoianovici. Biletele pentru concert costă 25 lei. Găsiţi detalii pe pagina evenimentului

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO