Unde ieşim în oraş? Recomandări pentru 10-11 martie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde ieşim în oraş? Recomandări pentru 10-11 martie

În acest week-end primăvara îşi intră cu adevărat în drepturi, aşa că aveţi toate motivele să ieşiţi din casă. Vă propunem o porţie de film sau de teatru, un concert sau chiar o tură cu bicicleta.
Share this article

În acest week-end primăvara îşi intră cu adevărat în drepturi, aşa că aveţi toate motivele să ieşiţi din casă. Vă propunem o porţie de film sau de teatru, un concert sau chiar o tură cu bicicleta.

Film: L’Atelier

Pelicula regizorului Laurent Cantet vorbeşte despre dificultatea generaţiei tinere de a-şi găsi locul într-o societate violentă, ruptă între probleme sociale şi politice. Actriţa Marïna Fois joacă rolul unei scriitoare celebre, care organizează un atelier de creative writing în liniştitul La Ciotat. La acest atelier de vară participă un grup de tineri din sudul Franţei. Şapte adolescenţi trebuie să creeze un roman thriller a cărui acţiune să se desfăşoare în oraşul lor. Printre aceştia se remarcă Antoine, un tânăr conflictual şi talentat, care rupe dinamica grupului. Olivia este deopotrivă îngrijorată şi fascinată de violenţa lui Antoine şi încearcă să-l cunoască dincolo de graniţele Atelierului.

Prezentat la ultima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, Atelierul / L’atelier este un film recomandat cu căldură de criticii străini.

Teatru: Ada Milea- Apolodor

Concertul-spectacol „Apolodor” este realizat după „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum. Îi veţi vedea pe scena de la unteatru pe Dorina Chiriac, Radu Bânzaru şi Ada Milea. „Apolodor” este un spectacol care se joacă aproape mereu cu casa închisă. În acest week-end, pe 11 martie, veţi vedea acest spectacol mexcepţional de la ora 11:00 şi de la ora 13:30 – la unteatru. Preţul biletelor este de 40 lei. Detalii găsiţi pe pagina evenimentului.

Concert caritabil: Help Me Be A Rockstar 2

Concertul pe care vi-l recomandăm este în sine o faptă bună. Pe scenă vor I The Band, Secret Society, TBA, NoruNegru, E.M.I.L. Acoustic, Orkid, Sunet Fin, DJ Jiji (warm up & changeover), dar cel mai important lucru este faptul că prezenţa la acest eveniment îl va ajuta pe micuţul rockstar Patrick-Philip, un puşti diagnosticat cu epilepsie structurală, cauzată de o displazie corticală frontală (malformaţie cerebrală) care se luptă pentru sănătatea lui.

Concertul are loc la Expirat duminică, 11 martie, de la ora 18:30. Cei 30 de lei (donaţia minimă recomandată la intrare) vor ajuta acest caz, dar şi mai mulţi copii cu afecţiuni neurologice asemănătoare. Detalii despre Patrick şi despre eveniment găsiţi aici.

Expo: Salonul Bicicletei, la Romexpo

Ce-aţi spune de o tură cu bicla? Vremea pare mai mult decât potrivită. Şi, dacă sunteţi un velo-pasionat, trebuie să vedeţi noutăţile pe două roţi de la Salonul Bicicletei!

Expozanţii au adus cele mai noi şi performante biciclete, pe care le poţi testa (sunt 3 circuite indoor, dar şi o zona special amenajată pentru copii) sau cumpăra. Tot în cadrul salonului găsiţi şi tricicletele, scutere sau skateboarduri. La Salonul Bicicletei 2018 sunt prezeni peste 100 de expozanti în cele 4 pavilioane din cadrul Romexpo. Detalii despre eveniment aici.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora