Căutare

Share this article

Încă nu ştim dacă babele şi-au scuturat toate cojoacele. Însă nici măcar prognozele mai pesimiste nu ne pot ţine în casă. Odată cu primăvara se înmulţesc şi evenimentele culturale de neratat. Vă propunem o porţie de aventură alături de Lara Croft, o porţie de realitate la festivalul de film documentar One World Romania, dar şi o porţie de distracţie în spirit irlandez – de St. Patrick’s Day. Un week-end plăcut să aveţi!

FILM: Tomb Raider. Începutul

Lara Croft revine pe ecrane şi este întruchipată, de data aceasta, de actriţa Alicia Vikander. Acţiunea filmului se desfăşoară chiar la începuturile „aventurii”, adică atunci când Lara Croft încă nu era Tomb Rider, ci doar fiica independentă a unui aventurier foarte excentric ce a dispărut atunci când ea era la vârsta adolescenţei.

Este o tânără cât se poate de independentă, care refuză şabloanele şi ideea că tatăl său a dispărut. Chiar şi după 7 ani. Astfel Lara pleacă în prima sa aventură, pornind spre destinaţia în care a fost văzut tatăl său ultima oară. Chiar dacă pare o tânără neexperimentată, Lara Croft o să vă surprindă, în final, cu abilităţile sale.

Festival: One World Romania

Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania a ajuns la cea de-a 11-a ediţie. Între 16 şi 25 martie organizatorii au pregătit publicului peste 70 de documentare, peste 100 de invitaţi, 80 de proiecţii în 8 locaţii: CinemaPRO, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco,
Cinema Muzeul Ţăranului, ARCUB, Rezidenţa BRD Scena 9, Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Ediţia 2018 a festivalului se concentrează pe câteva teme de actualitate adaptarea educaţiei rigorilor secolului al XXI-lea, asaltul politic asupra justiţiei, revirimentul rasismului, supremaţiei albe şi iliberalismului în întreaga Europă, reformularea politicilor care acordă drepturi egale persoanelor LGBTQ sau tratamentul acordat refugiaţilor de statele europene.
Proiecţia documentarelor „Chipuri, locuri/ Faces Places”, regizat de Agnès Varda, şi „Ultimii bărbaţi din Aleppo/ Last Men in Aleppo”, de Feras Fayyad, nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Oscar, concertul suedezei Silvana şi lansarea volumului „Metaforă. Protest. Concept. Performance Art din România şi Moldova” se numără printre evenimentele de maxim interes din programul festivalului.

Proiecţiile filmelor amintite vor avea loc pe 17 martie, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Înainte de proiecţii, la ora 12:00, poetele Svetlana Cârstean, Elena Vlădăreanu şi Cosmina Moroşan, vor susţine un recital. După fiecare film, vor fi organizate dezbateri la care vor fi invitate mai multe artiste din România. După ultima proiecţie, va avea loc un concert Ada Milea, la ultimul etaj al MNAC. Detalii despre festival şi programul complet pe oneworld.ro. Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

St. Patrick’s Day

Puteţi sărbători ziua de 17 martie (sau tot weekendul) în orice pub irlandez. Sau în orice local, de altfel – veţi vedea că mai toate pub-urile din oraş vă îndeamnă la un Guiness sau la un whiskey de St. Patrick’s. La fel de bine puteţi petrece o seară irlandeză şi acasă, cu prietenii. Vă trebuie doar licoarea şi muzica potrivită. Noi v-am pregătit chiar şi un playlist dedicat.

 

Dacă vreţi să petreceţi cât mai autentic această zi mergeţi în „irish-urile” consacrate ale oraşului sau ascultaţi un concert de muzică irlandeză. Trupa Publika va susţine un concert în Terminus Pub de la ora 22:30. Trupa va aduce tribut marilor muzicieni irlandezi: U2, The Cranberries, Reamon şi mulţi alţii. Găsiţi detalii pe pagina evenimentului.

Alte evenimente de neratat:

Printre recomandările noastre pentru acest week-end se numără şi premiera filmului „Loveless”, regizat de Andrey Zvyagintsev. Este câştigătorul premiului Juriului de la Cannes şi spune povestea unui cuplu a cărui relaţie şi-a pierdut orice urmă de afecţiune sau de iubire.

Din programul Teatrului Naţional din acest week-end vă recomandăm (D)efectul Placebo (17 martie, la 9G TNB), dar şi spectacolul-eveniment „L’OM DADA”, cu Gigi Căciuleanu şi Lari Giorgescu. Găsiţi detalii pe tnb.ro

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO