Căutare

Share this article

Dacă nu aţi plecat din oraş în această minivacanţă de 1 decembrie, vă recomandăm să „studiaţi” opţiunile pentru petrecerea timpului liber. Oraşul e mai puţin aglomerat, iar evenimente culturale sunt destule. Puteţi să faceţi o plimbare de seară să vedeţi oraşul (deja) împodobit de Crăciun sau să mergeţi la târgurile de sărbători. Dacă vi se face frig, mergeţi la teatru sau la cinematograf.

Film: Paddington 2

Ursuleţul Paddington poate fi „o gazdă” perfectă pentru acest week-end, şi văajută să petreceţi mai mult timp cu cei mici. Expert în bune maniere şi mare consumator de marmeladă, prietenosul urs Paddington face ocălătorie plină de peripeţii la Londra. E cazul să îl urmaţi!

În timp ce caută cadoul perfect pentru aniversarea de o sută de ani a mătuşii Lucy, Paddington vede o carte tridimensională unică în magazinul de antichităţi al domnului Gruber şi se angajează în tot felul de job-uri ciudate pentru a aduna bani să o cumpere. Hugh Grant joacă un rol negativ în această poveste. Cum încearcă să îl împiedice pe simpaticul urs? Vă lăsăm să descoperiţi singuri.

Film: Mariţa

„Mariţa” este debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime, film care a câştigat la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2017 Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia „East of the West” şi a primit Trofeul Anonimul la ediţia de anul acesta a festivalului de la Sfântu Gheorghe.

Îi veţi putea vedea pe marele ecran pe Adrian Titieni şi Alexandru Potocean în rolurile principale, alături de Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache şi Ana Ciontea.

Costi merge să îl viziteze, în ajunul Sărbătorilor, pe tatăl lui, Sandu. Împreună, cei doi ajung să se întâlnească cu restul familiei şi, după un drum lung, petrec o seară în care deapănă amintiri. Cine este „Mariţa”? „O bijuterie” de familie! Pentru că ieri lungmetrajul a rulat în premieră în 19 oraşe din ţară, actorul Alexandru Potocean va fi prezent la proiecţia de la Teatrul Gong din Sibiu, duminică, 3 decembrie, începând cu ora 19:00.  

Teatrul LUNI de la Green Hours sărbătoreşte 20 de ani

Teatrul LUNI a luat fiinţă, oficial, în clubul de jazz Green Hours, în seara de Luni, 1 decembrie 1997. Şi de atunci se joacă neîntrerupt la Green. Cu ocazia acestei aniversări, Teatrul LUNI a pregătit un mini-festival aniversar, până pe 4 decembrie.

Vă invităm să nu rataţi diseară, de la ora 20:00, un spectacol-eveniment: premiera Homo Love, un perform(d)ance de şi cu Paul Cimpoieru, susţinut de un guest star. Spectacolul face parte dintr-o trilogie şi este definit simplu: teatru, dans, pantomimă, „absolut nimic despre dragoste…”

Duminică, 3 decembrie, de la ora 20:00, veţi putea vedea încă o premieră aniversară la Green. Conceput de Daniel Chirilă, Bătălii, regi şi elefanţi este un two-men-show cu Tiberiu Enache şi Ovidiu Cosovanu. Producţia este a cincea, marca Frilensăr şi Teatrul LUNI.

Luni, publicul are ocazia să vadă Invent/(-)ar [PK] – un performance-party pentru numai 20 de spectatori. Protagoniştii, Peca Ştefan si Laurenţiu Bănescu, vă aşteaptă să petreceţi cu ei pe 4 decembrie, de la orele 19:00, respectiv 20:30. Detalii despre program şi bilete pe www.greenhours.ro

Bucharest Short Film Festival

Bucharest Short Film Festival are loc între 2 şi 6 decembrie la Cinema Muzeul Ţăranului. Sunt 5 zile de festival de film, cu 87 de filme de scurt-metraj, excepţionale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume.

BSFF este un festival de film de scurt metraj care prezintă şi premiază unele dintre cele mai bune noi filme internaţionale de scurt metraj, în categoriile: Animaţie, Documentar, Drepturile omului, Experimental, Film Narativ, Fashion, Stop Motion, Student, Video-clip, acordând prioritate filmelor independente, întotdeauna. De ce?

Scurt-metrajele prezentate în cadrul BSFF 2017 provin din 35 de ţări şi au fost selectate dintre cele peste 1000 de filme înscrise în competiţia BSFF 2017: Albania, Algeria, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Republica Coreea, Croaţia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, India, Italia, Iran, Japonia, Liban, Macao, Marea Britanie, Namibia, Olanda, Reunion, Republica Cehă, România, Rusia, Sierra Leone, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Tunisia, Turcia. Găsiţi programul şi informaţii detaliate pe www.bucharestshort.ro
 

Târgul de Sfântul Nicolae la MŢR

Vreţi să îi fiţi de ajutor Moşului? Ieşiţi la cumpărături de nuieluşe, jucării, turtă dulce şi alte minunăţii. Până pe 3 decembrie, între orele 10:00 şi 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român are loc tradiţionalul Târg de Moş Nicolae, unde veţi putea întâlni 130 de meşteri, olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari şi cioplitori din toate zonele ţării.

Garantăm că veţi pleca cu desaga plină, încărcaţi de bunătăţi. Preţul de intrare este 2 lei. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO