Căutare

Share this article

Nu e vreme de stat în casă! Cam aşa s-ar rezuma atmosfera acestui week-end. Deşi se anunţă temperaturi mai scăzute în această după masă nu vă recomandăm să vă lăsaţi doborâţi de frig. Veţi găsi în rândul recomandărilor noastre soluţii culturale pentru fierberea din plan politic. Aşa că vă propunem teatru şi muzică, nu circ! E timp şi pentru o porţie acţiune civică în week-end, dar şi pentru o conferinţă cu Mihai Şora, unul dintre cei mai iubiţi oameni din viaţa culturală.

Film: Pororoca

Bogdan Dumitrache a câştigat deja trofeul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, pentru acest rol. Însuşi actorul mărturiseşte că este unul dintre cele mai bune momente ale carierei sale. Filmul semnat de Constantin Popescu a intrat în acest week-end în cinematografe. Este o dramă sfâşietoare, aşa cum este şi durerea unui părinte care îşi pierde copilul. Porororca nu este tocmai „un film lejer de week-end” însă are toate atuurile ca să ajungă unul dintre cele mai bune filme ale anului! De neratat!

;

Teatru: Colibri

Această piesă s-a jucat acum câţiva ani la Green şi la Godot – un dialog între Daniel Popa (Doctoru’) şi Laurenţiu Bănescu. Astăzi, cei care aleg să meargă la Colibri de Garret Jon Groenveld vor avea ocazia să îi vadă pe scenă pe acelaşi Doctoru’ (care semnează regia şi scenografia) alături de Irina Margareta Nistor.

Deşi numele nu anunţă nimic „ameninţător”, Colibri este o piesă greu „de dus”. Este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat (ne temem cu toţii în aceste zile să nu ajungem acolo!). Este o lume în care „If you can walk, you can work” (dacă poţi merge, atunci poţi munci). Un regim crud şi absurd în care Daniel Popa trece de unul singur prin experienţa călăului ajuns victimă, însoţit îndeaproape de ochiul vigilent al lui Big Brother, interpretat de doamna Irina Margareta Nistor. Un spectacol de neratat (mai ales dacă aţi tot ieşit în Piaţă anul acesta!) sâmbătă, de la ora 20:00 la Teatrul Luni de la Green Hours. Detalii pe pagina evenimentului.

Concert: Cats In The Rain

Într-o epocă în care nu prea mai găsim dialogul şi numitorul comun, vă invităm la un concert de jazz @ Dialogue Social Bar. Sâmbătă seara, de la ora 20:00 îi vom asculta aici pe Cats In The Rain, un trio format din Miss Tincea (voce), Cătălin Lungu (chitară), Daniel Iliescu (cajon), vă propune un concert care să vă poarte în călătorii… departe de lumea concretă, sau departe în lumile interioare.

Cei trei muzicieni (care fac parte şi din parte şi din proiectul Loungerie II şi sunt membrii colectivului muzical independent Abator Industries) propun, prin piesele lor, o introspecţie pornită în căutarea catharsisului dar şi a întrebărilor vindecătoare. Muzica stârneşte curajul de a ieşi la suprafaţa vieţii.

Dialogue Social Bar este situat în Piaţa Rosetti (trada Hristo Botev nr. 1). Biletele costă 20 de lei. Puteţi face rezervări la: 0733.525.150. Detalii pe pagina evenimentului.

Conferinţele TNB: „101. Dialog cu Mihai Şora”

Este o conferinţă-eveniment şi o întâlnire cu una dintre cele mai iubite personalităţi din viaţa noastră culturală. Filosoful Mihai Şora vine duminică, 21 ianuarie, la TNB, Sala Studio pentru conferinţa intitulată „101. Dialog cu Mihai Şora”.
Filosoful şi eseistul Mihai Şora s-a născut la 7 noiembrie 1916, la Timişoara. A urmat studii de filosofie la Universitatea din Bucureşti (1934-1938), unde i-a avut profesori, printre alţii, pe Nae Ionescu şi Mircea Vulcănescu, iar ca asistent pe Mircea Eliade. Bursier al guvernului Franţei, ajunge în 1939 la Paris, unde obţine titlul de doctor în filosofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique.

În ultima vreme Mihai Şora este una dintre figurile emblematice ale elitei româneşti, fiind popular şi în rândul tinerilor, prin intermediul reţelelor de socializare, acolo unde Mihai Şora face îndemnuri la responsabilitate, acţiune şi conştiinţă civică.

Aceasta Conferinţă va fi atipică, dialogul la care ne invită domnul Mihai Şora având loc în… arenă! Locurile pentru această conferinţă se epuizează ca pâinea caldă! Găsiţi detalii pe pagina evenimentului

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO