Căutare

Share this article

Este un week-end cu temperaturi destul de scăzute. Însă există multe motive care ne îndeamnă să ieşim în casă dacă ne pasă (sic!), fie că ne revoltăm împotriva sistemului sau vrem să celebrăm Dragobetele. Avem recomandări pentru ambele variante.

Film: The Post

Filmul lui Steven Spielberg este, spun criticii, unul dintre marii favoriţi la Oscaruri. Asta pentru că are o distribuţie de zile mari, dar şi pentru că urmăreşte un subiect foarte drag Academiei Americane de Film. Este vorba despre integritate jurnalistică şi despre subiecte care au zdruncinat administraţii prezidenţiale.

The Guardian numeşte trio-ul Meryl Streep, Tom Hanks, Steven Spielberg „Sfânta Treime a Hollywood-ului”. Şi, oricât de ciudat ar părea, până acum Tom Hanks şi Meryl Streep nu au jucat niciodată împreună. Iar Spielberg a fost mereu criticat pentru filmele sale cu potenţial de blockbuster.

Filmul spune povestea scandalului mediatic din 1971, atunci cânt The Washington Post a publicat The Pentagon Papers,  un raport intern secret al guvernului care dovedea că mai multe administraţii au minţit în legătură cu Războiul din Vietnam. O să vă placă această poveste (extrem de rară în ziua de azi) despre editorul Ben Bradley, cel care alături de Katharine Graham (Meryl Streep), prima femeie editor al unui ziar american important, se aruncă în acest „război” împotriva neadevărului.

P.S.: Vă recomandăm, de asemenea, să vedeţi şi celelalte mari premiere ale săptămânii: „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, şi „Un beau soleil intérieur” (Lumina dinăuntru), de Claire Denis, cu Juliette Binoche.

Târgul Mărţişorului, la MŢR

Acest târg are o vechime de peste 15 ani şi, ca în fiecare an, ne aduce în curtea de la Muzeul Ţăranului tradiţia mărţişorului îmbrăcată (şi) în haine contemporane. Veţi putea târgui mărţişoare cu şnur alb şi roşu de mătase, lânică şi bumbac, confecţionate din hârtie de ziar şi seminţe, din fetru, pastă fimo. Nu lipsesc de la târg şi alte obiecte care pot purta şnurul alb-roşu – de la podoabe, la ii brodate sau obiecte din lut.

Târgul Mărţişorului se desfăşoară între 24 februarie şi 1 martie, între orele 10:00 – 18:00, în curtea interioară a muzeului, la sala Acvariu şi în holul de intrare – Studioul Horia Bernea.

Târgul de Turism al României

Dacă tot suntem la capitolul târguri, atunci vă invităm să nu rataţi Târgul de Turism de la Romexpo, care ţine până pe 25 februarie. La standurile agenţiilor şi operatorilor de turism veţi găsi oferte pentru vacanţele de peste an. Iar unele sunt de-a dreptul îmbietoare. Cum vi se pare să plătiţi 1 euro pe o noapte de cazare sau să călătoriţi cu avionul spre Santorini, Creta sau Zakynthos la preţul de 4 euro plus taxele de aeroport? Găsiţi detalii în articolul nostru de aici.

Concert: Maria Răducanu – Spitalul Amorului

După Dragobete (sau dacă vreţi să îl sărbătoriţi două zile la rând), puteţi merge la Green Hours, la un concert de excepţie cu Maria Răducanu (voce şi chitară). Intitulat „Spitalul Amorului”, concertul Mariei Răducanu, una dintre cele mai iubite şi apreciate voci de la noi, ne va purta într-o lume compusă din doine sau acorduri de fado, blues şi improvizaţii, care vă va merge direct la suflet.

Biletele pentru concert se găsesc exclusiv online, pe bilet.ro şi costă 60 de lei. Detalii pe pagina evenimentului

Alte recomandări:

Vă mai propunem să vedeţi premiera spectacolului „Tatăl meu, preotul”, de la Teatrul Apollo 111, un spectacol pentru cei ce nu se tem de regulile „familiei tradiţionale”, să mergeţi la restaurantele din oraş care propun tot felul de oferte de Dragobete, şi să nu uitaţi să faceţi o faptă bună în loc de mărţişor şi să ajutaţi la salvarea unei inimi de copil. Şi nu uitaţi, ieşiţi din casă, dacă vă pasă!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO