fbpx

Căutare

Share this article

În acest week-end teatrul împacă şi iubitorii filmului: o veţi putea întâlni în cadrul FNT pe una dintre cele mai iubite actriţe ale Franţei. În cinematografe rulează un film în care Vlad Ivanov joacă (în sfârşit) un personaj pozitiv, iar la Muzeul Ţăranului e rost de târguieli şi de muzici bune.

Întâlniţi-o pe Juliette Binoche la Festivalul Naţional de Teatru

Festivalul Naţional de Teatru se apropie de final. Însă, cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale acestei ediţii este proiecţia filmului „Polina – danser sa vie”, o producţie franceză realizată în 2016 de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, film bazat pe romanul grafic „Polina” scris de Bastien Vivès. Filmul spune povestea unei tinere balerine din Rusia, care pleacă în Franţa pentru a-şi urma visul. Proiecţia „Polina – danser sa vie” are loc pe 29 octombrie, în penultima zi a FNT-ului, de la ora 16:00, la Cinema Elvire Popesco, şi se va desfăşura în prezenţa actriţei Juliette Binoche şi a regizorilor Valérie Müller şi Angelin Preljocaj. Detalii despre proiecţie găsiţi pe site-ul FNT.

Pe Juliette Binoche o puteţi vedea şi în spectacolul Vaille Que Vivre (Barbara) alături de pianistul Alexandre Tharaud, spectacol care este programat pe 30 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Vlad Ivanov revine pe ecrane în filmul „Capace”

Vlad Ivanov şi Adrian Titieni în „Capace”

„Toată lumea mă distribuie în roluri de rău. În Capace mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj”, spune Vlad Ivanov despre filmul care a intrat în cinematografe în acest week-end.

Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în faţa publicului pe Vlad Ivanov în rolul unui bărbat bogat şi puternic, dar singur, care îşi conduce afacerile cu autoritate şi fără scrupule. Concurenţa îl atacă pe Bursă şi bărbatul îşi aminteşte de un joc din copilărie: un joc cu capace de bere. O criză de inimă şi vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlneşte marea, cu oameni simpli şi obiceiuri străvechi. Din distribuţia filmului, alături de Vlad Ivanov şi Adrian Titieni, fac parte Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiţă, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa şi Andrei Aradits.

Mergeţi la Târgul de antichităţi de la MŢR

La târgul de antichităţi prilejuit de Sânmedru (Sf. Dumitru), vin în curtea de la Muzeul Ţăranului peste 50 de colecţionari din toată ţara. De vineri, 27 octombrie până duminică, 29 octombrie 2017, de la orele 10 dimineaţa până la 6 seara, veţi putea târgui obiecte cu vechime, nelipsite pe vremuri din gospodăria ţărănească: mobilier crestat sau pictat, lăzi de zestre, ceramică, ţesături de interior, piese de costum ţărănesc, icoane pe lemn şi pe sticlă, felinare, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice. De la târg nu vor lipsi bunătăţile tradiţionale: de la prăjituri, cozonaci, şi turtă dulce, până la ţuică şi vin. Detalii despre eveniment găsiţi aici.

Nu rataţi concertul Farfarello de la Clubul Ţăranului!

Trupa Farfarello

Cu toţii îl ştim pe Mani Neumann, fostul violonist al trupei Phoenix! Îl veţi putea vedea alături de trupa Farfarello în două concerte ce vor avea loc la Clubul Ţăranului Român, pe 28 octombrie (sâmbătă), de la ora 22.00 şi dumincă, 29 octombrie, de la ora 21:00.

Mani, neamţul cu „suflet de român“, îi va avea alături pe Ulli Brand, partenerul său muzical de peste 38 de ani, pe Eugen Amarandei (bass) şi Gabriel Bălaşa (percuţie). Trupa germană Farfarello se află în turneu în România care va trece trece prin 17 oraşe.

Biletele costă 30 lei. Rezervări la tel: +40 21 310 8048. Detalii despre eveniment aici.

 

P.S.: Nu uitaţi nici de petrecerile de Halloween din acest week-end! Noi v-am făcut câteva recomandări aici.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO