Căutare

Share this article

Este un week-end care propune o serie de filme de excepţie în premieră în cinematografele româneşti, dar şi o serie de concerte şi spectacole care să încălzească atmosfera. Avem propuneri şi pentru cei mari şi pentru cei mici, aşa că nu pierdeţi timpul stând în casă!

Concert: Zdob şi Zdub în Berăria H

Ne-au încântat încă de la lansarea lor pe piaţa muzicală românească cu piese pline de energie şi haz. Zdob şi Zdub sunt cunoscuţi pentru hituri ca „Dj Vasile”, „Bunica bate toba”, „Everybody in The Casa Mare”. Iar publicul nu rămâne niciodată aşezat la concertele acestei trupe. Sâmbătă, 3 februarie, băieţii de la Zdob şi Zdub concertează pe scena Berăriei H, unde vor aduce un show clasic pe ritm de „hardcore moldovenesc”.

Porţile se deschid de la ora 21:00, însă concertul va începe aproape de miezul nopţii, la 23:45. Mai sunt disponibile doar bilete la Categoriile A şi B (110 LEI – în faţa scenei cu loc la masă şi 75 LEI – acces general cu loc la masă). Găsiţi detalii pe pagina evenimentului.

Film: „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic

Intrat de ieri în cinematografe, filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic. „Soldaţii. Poveste din Ferentari” este o adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop, care a apărut la editura Polirom în 2013.

Vom putea urmări povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale.

Producţia a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián ce recompensează filmele care reflectă cel mai bine valorile şi realităţile comunităţii Lesbian, Gay, Transgender, Bisexual şi Intersex (LGBTI).

Regizoarea Ivana Mladenovic şi coscenaristul Adrian Schiop, care interpretează şi rolul principal, vor fi prezenţi la proiecţiile de gală din Sibiu – sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema, şi Iaşi – duminică, 4 februarie, ora 19:00, la Cinema Ateneu.

Film: „All the Money in the World”

Tot începând din acest week-end putem vedea în premieră filmul „Pentru toţi banii din lume/ All the Money in the World”, regizat de Ridley Scott. Din distribuţie fac parte nume mari: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Charlie Plummer şi Christopher Plummer. Fiul lui Gail (Michelle Williams) este răpit, iar pentru a-l recupera, aceasta trebuie să-l convingă pe bunicul miliardar (Christopher Plummer) să plătească răscumpărarea. Seniorul refuză iar viaţa copilului este ameninţată, aşa că Gail se aliază în mod surprinzător cu Fletcher Chase (Mark Wahlberg), omul de încredere al bătrânului Getty. Un film inspirat din fapte reale.

Christopher Plummer a fost nominalizat la Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretarea sa din acest film. Filmul s-a aflat şi pe lista nominalizărilor la Globurile de Aur pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă într-un lungmetraj – dramă (Michelle Williams) şi cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj (Christopher Plummer).

Teatru: „Fetiţa soldat”, la TNB 9G

Spectacolul este un one woman show în două interpretări (actriţele Silvana Mihai şi Cristina Juncu împart rolul), cu participarea extraordinara a Marianei Mihuţ (vocea bunicii). Lumea văzută prin ochii unei fetiţe de 9 ani este plină de candoare şi imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viaţa şi moartea. Piesa se compune ca un puzzle copilăresc din amintirile despre Bunica, personajul central al acestui Cosmos. Bunica este copilăria, este lumea, este viaţa. De aceea ea nu are voie să dispară, iar micuţa Ami se hotărăşte să îşi salveze bunica de la moarte, antrenând în apărarea ei o întreagă armată de soldăţei… Cu delicateţea inocenţei, personajul principal ridică întrebări necesare despre viaţă, moarte, societate, educaţie, toleranţă. Fetiţa soldat, pe 4 februarie, de la ora 17:00, la Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”, Sala mică. Preţ bilete: 32 lei.

Spectacole: „Motanul încălţat”, la Opera Naţională Bucureşti

„Motanul încălţat”, de Cornel Trăilescu, este primul spectacol ONB din 2018 dedicat copiilor. Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile. Regia artistică a spectacolului ONB poartă semnătura lui Gelu Colceag, scenografia a fost creată de Viaceslav Vutcariov, iar coregrafia de Roxana Colceag. La pupitrul dirijoral se află maestrul Ciprian Teodoraşcu. „Motanul încălţat” este programat duminică, 4 februarie, de la ora 11:00. Detalii pe operanb.ro

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO