Căutare

Share this article

Încă n-a trecut iarna asta târzie, dar ne putem bucura de primăvară. Cam aşa s-ar putea descrie acest week-end. Ce alegem între un târg de mărţişor şi o invitaţie la joacă în zăpadă? Avem, desigur, şi câteva propuneri „de interior”.

FILM: You Were Never Really Here

Filmul regizoarei Lynne Ramsay, care intră în cinematografe începând din acest week-end, a fost o surpriză, atât pentru critici, cât şi pentru publicul de la Cannes. Regizoarea a lipsit o vreme de pe „piaţa” cinematografică, însă filmul „You Were Never Really Here” (N-ai fost niciodată aici) marchează o revenire uluitoare şi dovedeşte că ideile sale n-au prins deloc rugină. Filmul se bucură de prezenţa lui Joaquin Phoenix care face unul dintre cele mai bune roluri ale sale (unii susţin că este chiar cel mai bun rol al său). Atât Lynne Ramsay cât şi Joaquin Phoenix au fost premiaţi la Festivalul de la Cannes din 2017 – pentru scenariul acestui film şi pentru interpretare. Îl vezi descoperi pe Joaquin în rolul unui fost agent federal, un personaj sumbru, „twisted” şi foarte, foarte furios, mai ales că trebuie să salveze o fetiţă de 14 ani din mâinile unor traficanţi!

Nu rataţi nici filmul „Red Sparrow”, cu Jennifer Lawrence în rol principal. Este o producţie despre care se vorbeşte mult în ultima vreme, în care actriţa face un rol excepţional. Aşa cum vă spuneam, „Red Sparrow” este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului.

FESTIVAL: Alpin Film Festival

Aflat la a treia ediţie, festivalul de cultură si educaţie montană se desfăşoară până pe 4 martie, la Braşov, Predeal şi Buşteni. Alpin Film Festival aduce în atenţia publicului filme spectaculoase despre ascensiuni montane, expediţii, poveşti ale muntelui, într-o selecţie  internaţională şi în competiţia naţională, prezentări de carte, dezbateri şi expoziţii de fotografie legate de universul montan şi alpinism.

La Buşteni, pe 3 martie, va avea loc premiera filmului expediţiei în Cerro Torre cu Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan – protagonişti în cea mai spectaculoasă şi valoroasă performanţă a alpinismului românesc de început de an. Detalii pe alpinfilmfestival.ro

TÂRG: „De Mărţişor. Târg cu tâlc…” la Muzeul Satului

Târgul dedicat mărţişorului este găzduit la Muzeul Satului până pe 8 martie. Aveţi tot timpul să cumpăraţi mărţişoare „întârziate”, dar mai ales să participaţi la făurirea lor. Veţi vedea meşterii folosind metode tradiţionale pentru a lucra lemnul, sticla, ţesăturile sau seminţele ca să scoată în târg mărţişoare care se feresc de lumea kitsch-ului.
Târgul se ţine în fiecare zi a săptămânii (până pe 8 martie) la Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi este deschis între orele 09:00 – 17:00. Detalii pe pagina evenimentului.

EVENIMENT: Snow Delivery

Ilustraţie de Alexandru Ivanof & Ioana Naniş

De când n-aţi mai ieşit afară la joacă… în zăpadă? Nu contează prea mult ce vârstă aveţi, şi dacă ultimele zile v-au amintit de perioada copilăriei, sunteţi invitai la Snow Delivery. Un mod de a ne bucura din nou de iarnă. Câţiva dintre organizatorii Street Delivery, alături de studenţi şi profesori la Arhitectură din cadrul proiectului I’MUAU au pus la cale acest eveniment, ce se va desfăşura duminică, 4 martie.

 

Se merge pe ideea de joacă şi aceea de recuperare a spaţiului public. Cei care doresc să participe trebuie să se echipeze corespunzător şi să intre în horă. De la ora 11:00, la intrarea principală în Parcul Circului îi veţi întâlni pe cei care vor să creeze un „labirint” prin zăpadă, să construiască cazemate şi să ridice oameni de zăpadă sau să construiască mobilier urban care o să se topească în câteva zile… Citiţi cu atenţie indicaţiile organizatorilor de pe pagina evenimentului şi haideţi la joacă!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO