Unde ieşim în oraş? Recomandări pentru 9-10 decembrie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde ieşim în oraş? Recomandări pentru 9-10 decembrie

În acest week-end deja simţim că se apropie Crăciunul. Şi nu, nu sunt de vină numai luminiţele din oraş (cam multe, nu?). Şi evenimentele culturale încep să îmbrace haine de sărbătoare. Mai ales dacă vorbim despre târguri cu multe idei de cadouri.
Share this article

În acest week-end deja simţim că se apropie Crăciunul. Şi nu, nu sunt de vină numai luminiţele din oraş (cam multe, nu?). Şi evenimentele culturale încep să îmbrace haine de sărbătoare. Mai ales dacă vorbim despre târguri cu multe idei de cadouri.

Film: Ghinionistul

Mai întâi vă propunem să mergeţi la film, la o comedie românească cu mult umor de situaţie. „Ghinionistul”, un film semnat de Iura Luncaşu, iese din tiparele filmelor româneşti de ultimă generaţie şi revine la umorul gustos de pe vremea lui Caragiale. Sunt multe răsturnări de situaţie în acest film, multe momente cu haz, replici bine scrise şi personaje foarte atent conturate.

Distribuţia completează reţeta de succes a filmului. În rol principal îl întâlnim pe Vlad Logigan, alături de Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel , iar distribuţia este completată de Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc. Atenţie, Virgil Ianţu va fi aproape imposibil de recunoscut. Ruby, de asemenea!

Târg: V for Vintage

V for Vintage este un târg cu design, vintage şi gourmet care se desfăşoară la Grand Hotel du Boulevard şi propune în acest week-end un Christmas CONCEPT.

Veţi găsi la V for Vintage un spaţiu în care designul vestimentar, accesoriile, bijuteriile şi design de obiect se întâlnesc cu o selecţie de vintage autentic şi gourmet. 4 săli ale hotelului vor fi sursă de inspiraţie timp de două zile: aveţi peste 10000 de cadouri de care să vă bucuraţi. Târgiul se deschide în fiecare dimineaţă la ora 11:00. Găsiţi detalii pe pagina evenimentului.

Marché de Noël

Începând cu anul acesta NOËL – târgul cadourilor de designer devine internaţional şi prezintă pentru prima dată şi în exclusivitate o selecţie de designeri din Turcia, Bulgaria şi Italia pregătiţi sa iţi ofere o călătorie fascinantă în lumea cadourilor. Târgul are loc pe 9 şi 10 decembrie, de la ora 10:00, la Casa Universitarilor şi aduce publicului o porţie de fashion inedit, bijuterii contemporane, obiecte de design, cosmetice naturale sau decoraţiuni autentice.

Lista designerilor care expun la târg este foarte lungă. Nu ezitaţi să „scotociţi” prin tot târgul! Preţul unui bilet de intrare: 10 Lei. Detalii pe pagina evenimentului

Festivalul de Psihanaliză şi Film

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de Psihanaliză şi Film, care se desfăşoară la Muzeul Ţăranului Român, se apropie de final, însă ultimele două zile (9-10 decembrie) sunt pline de surprize.

Sâmbătă seara are loc premiera absolută a filmului „The Mountain Between Us”, de la ora 21:15, la Cinema Muzeul Ţăranului. Filmul spune povestea unui accident aviatic cu doi supravieţuitori care pornesc într-o aventură periculoasă pe munte. Nu trebuie să vă mai spunem că actorii principali sunt Idris Elba şi Kate Winslet, nu?

Tot pe 9 decembrie, înaintea filmului de mai sus, veţi avea încă o surpriză: „Femeia în Lună” – cine-concert Irina Margareta Nistor & CelloFun, de la ora 19:00 tot la Cinema Muzeul Ţăranului. Proiecţia filmului „Frau im Mond” (Germania, 1929, regia: Fritz Lang) este însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru re-construcţia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură de foley, efecte în timp real şi improvizaţie live. Nostalgicii filmelor pe casete video vor avea o surpriză de proporţii: traducerea în limba română a subtitrării engleze a filmului, suprapuse peste cartoanele originale în limba germană, va fi făcută, pe viu, de inconfundabila Irina Margareta Nistor.

Alte evenimente

Nu uitaţi să verificaţi programul teatrelor! Duminică seara, de la ora 20:00 se joacă „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, la Teatrul Naţional. Spectacolul, în regia lui Bobi Pricop, oscilează între comedie şi dramă pentru a ne purta în lumea unui copil care suferă de sindromul Asperger.

Tot în acest week-end puteţi să îi revedeţi pe Artan şi Suedezu’, în formula Partizan Acustic în Centru (Pasajul Victoria), sâmbătă seară, de la ora 21:00.

Puteţi merge la Palatul Regal pentru a ţine un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai. Tot în acest week-end se anunţă şi proteste de amploare în toată ţara împotriva proiectelor de lege care îngrădesc independenţa justiţiei. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora