Unde ieşim în week-end? Recomandări pentru 16-17 septembrie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde ieşim în week-end? Recomandări pentru 16-17 septembrie

În acest week-end Bucureştiul se sărbătoreşte. Sunt 558 de ani de la prima sa atestare documentară şi desigur că avem o mulţime de evenimente legate de această aniversare. În plus, în acest week-end au loc numeroase festivaluri care se întrec în originalitate. Punem pariu că vă va fi greu să alegeţi!
Share this article

În acest week-end Bucureştiul se sărbătoreşte. Sunt 558 de ani de la prima sa atestare documentară şi desigur că avem o mulţime de evenimente legate de această aniversare. În plus, în acest week-end au loc numeroase festivaluri care se întrec în originalitate. Punem pariu că vă va fi greu să alegeţi!

Zilele Bucureştiului 2017

Dacă aţi ratat concertul Angelei Gheorghiu de aseară, care a avut loc în deschiderea Zilelor Bucureştiului, să ştiţi că evenimentele dedicate aniversării Bucureştiului continuă. Vă propunem să mergeţi diseară în Piaţa Constituţiei, unde are loc cea de-a patra ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping – iMapp Bucharest 2017. Finaliştii ediţiei de anul acesta – Motionlab (România), mammasONica (Italia), EPER (Ungaria), Gong Zhen (China), Flightgraf (Japonia) şi Ouchhh Studio (Turcia), au pregătit proiecţii pe Casa Poporului, un spectacol de de sunet, lumină şi culoare. Veţi vedea imagini 3D complexe, construite în jurul temei „Above and Beyond”. Publicul va alege – prin sms – câştigătorul acestei ediţii iMapp.

Dar până la începerea proiecţiilor (ora 22:30) vă sfătuim să nu rataţi nici concertele din Piaţa Constituţiei! Îi veţi putea asculta pe Paul Damixie (ora 17:30), pe Moonlight Breakfast (ora 19:30) şi pe celebrii muzicieni de la Pink Martini, alături de fabuloasa Storm Large (ora 21:00).

Festivalul Película

Nu sărbătorim doar zilele Bucureştiului în acest week-end. Festivalul Película – Latin American Film & Experience dedică ediţia din acest an Mexicului, care celebrează 207 ani de independenţă. Focus-ul dedicat Mexicului cuprinde premiera în România a filmului „Maquianaria Panamericana”, în prezenţa regizorului mexican Joaquin del Paso, proiecţia a cinci scurtmetraje mexicane şi alte evenimente cine-gastromonice. Totodată se sărbătoresc 110 ani de la naşterea celebrei pictoriţe Frida Kahlo prin proiecţia filmului „Frida Naturaleza Viva” şi a relansării Cărţii Secrete A Fridei Kahlo, publicată de editura Nemira (duminică, 17 septembrie, de la ora 16:00 la Cinema Elvire Popesco).

Publicul românesc deja aşteaptă cu nerăbdare şi proiecţia documentarului „Buena Vista Social Club: Adios”, un film despre faimoasa trupă din Cuba. Îi veţi putea revedea pe îndrăgiţii muzicieni în cadrul proiecţiilor de sâmbătă, ora 19:30 la Cinema Muzeul Ţăranului şi duminică, 17 septembrie, ora 13:00, la Cinema Elvire Popesco. Evenimentul este organizat în colaborare cu festivalul DokStationGăsiţi programul complet al festivalului aici.

Festivalul DokStation

Şi, pentru că tocmai ce vă scriam despre colaborarea dintre cele două festivaluri, vă recomandăm să nu rataţi ocazia de a vedea cele mai bune filme cu (şi despre) muzică. Pentru sâmbătă seara vă  propunem proiecţia David Bowie: The Last Five Years, de la ora 20:30, la Teatrul Excelsior sau performance-urile şi discuţiile cu muzicieni care dau altă faţă muzicii: Monika Werkstatt (22.30 în Club Control) sau Lindstrøm, mai târziu în noapte.

Şi programul de duminică, 17 septembrie, se arată foarte încărcat pentru cei pasionaţi de documentare despre muzică. O veţi cunoaşte pe Suzanne Ciani care „se hrăneşte ” cu muzicile din jurul său, dar şi pe regizoarea Iulia Rugină, care pregăteşte un documentar despre discotecile anilor 80. Programul complet pe dokstation.ro

Festivalul Enescu 2017

Nu avea cum să lipsească din recomandările noastre Festivalul George Enescu. De la început de septembrie, marele festival de muzică clasică a învăluit oraşul în „magie” – tema acestei ediţii.

Magică este şi pianista Khatia Buniatishvilli, pe care o puteţi vedea astăzi la Sala Mare a Palatului. Concertul face parte din Seria Mari Orchestre ale Lumii şi îi va aduce pe scenă pe muzicienii de la Israel Philharmonic Orchestra, sub bagheta marelui dirijor Zubin Mehta. Khatia Buniatishvilli va interpreta Schumann – Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 54 şi Strauss – „Simfonia Domestica” op. 53. Concertul are loc de la ora 19:30. Duminică veţi avea ocazia să vă reîntâlniţi cu Israel Philharmonic Orchestra şi cu maestrul Zubin Mehta, de la ora 20:30, tot la Sala Mare a Palatului.
Lor li se alătură violonistul Leonidas Kavakos pentru a interpreta Enescu – Poemul simfonic „Vocile Naturii”, Brahms – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major op. 77 şi Schubert – Simfonia a IX-a în Do major D 944 „Marea simfonie”.

În Sala Auditorium şi la Ateneul Român vor avea loc în aceste zile o serie de recitaluri şi concerte camerale, de la orele 11:00 şi 16:00. Găsiţi programul complet al Festivalului Enescu aici.

Film: „Tulip Fever” (Febra lalelelor)

Această producţie a intrat de ieri în cinematografele româneşti şi promite să fie unul dintre filmele de succes ale lunii. Regizat de Justin Chadwick, şi având o distribuţie cu mulţi actori cunoscuţi (Judi Dench, Alicia Vikander, Cara Delevingne, Zach Galifianakis, Christoph Waltz, Dane DeHaan), filmul propune o poveste despre iubire, obsesie, trădare. Scenariul este bazat romanul omonim scris de Deborah Moggach, iar acţiunea filmului se desfăşoară în Olanda secolului al XVII-lea, în Amsterdam.  Sofia (Alicia Vikander), tânăra soţie a lui Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz), se îndrăgosteşte de artistul (Dane DeHaan) angajat să le picteze portretul. Cei doi îndrăgostiţi încep să parieze pe piaţa de bulbi de lalele, pentru a strânge bani pentru să fugă împreună.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora