fbpx

Căutare

Share this article

Finalul de martie aduce o serie de evenimente culturale de neratat. Iar luna aprilie ne aduce Floriile şi Paştele catolic. Nu e de mirare că în acest week-end este programată premiera filmului Maria Magdalena! În plus, primăvara pare să îşi reintre în drepturi, aşa că avem multe motive să ieşim din casă.

Film: „Mary Magdalene”

Regizorul Garth Davis ne provoacă să privim cu alţi ochi povestea Mariei Magdalena, acest personaj biblic destul de controversat. A ales-o pe actriţa Rooney Mara pentru acest rol şi, alături de Joaquin Phoenix, aceasta ne poartă în Ţara Sfântă şi pe firul unei istorii prea puţin înţelese.

Tânăra Maria Magdalena îşi părăseşte satul şi îşi sfidează familia pentru a se alătura unei noi mişcări, unui grup care îl urmează pe Iisus din Nazaret, acest lider carismatic care vorbeşte despre „schimbarea lumii”. Parcursul spiritual al Mariei nu va fi lipsit de urcuşuri şi coborâşuri, de prejudecăţi şi grele încercări. Rooney Mara se află în centrul acestei poveşti nu doar despre credinţă şi Dumnezeu, ci şi despre umanitate. Ambii actori din rolurile principale fac nişte roluri excepţionale, veţi vedea!

Concert: Lara Fabian

După concertul de aseară de la Cluj-Napoca, pe 31 martie, de la ora 20:00, Lara Fabian urcă şi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului de promovare al noului său album, „Camouflage”. Show-ul va conţine atât piese de pe noul album, cât şi hituri care i-au adus succesul internaţional. Celebra sa piesă, „Je T’aime”, a avut un succes imens, aşa că nu va lipsi, cu siguranţă, din programul concertului. Veţi putea asculta live şi cele două single-uri extrase de pe noul album „Growing Wings” şi „Choose What You Love Most”. Cei care şi-au cumpărat bilete la spectacol vor primi gratuit albumul „Camouflage”, care va fi lansat în luna octombrie a acestui an. Detalii despre concert şi bilete găsiţi aici.

Concert de Paşte: Corul Madrigal, la Ateneul Român

Corul Madrigal susţine tradiţionalul concert de Paşte la Ateneul Român, pe 1 aprilie, de la ora 18:00. Concertul din acest an coincide cu Sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox şi cu Paştele pentru creştinii de rit catolic. Suita de compoziţii alese de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, include atât piese cu specific pascal, cât şi creaţii care au făcut istorie în repertoriul cântului coral. Este un eveniment muzical care are loc de 55 de ani fără întrerupere, iar pentru melomani este o adevărată sărbătoare. Nu rataţi! Detalii pe madrigal.ro

Eveniment: Târgul de florii, la Muzeul Ţăranului

De peste 20 de ani, Muzeul Ţăranului Român ţine această sărbătoare şi îşi aşteaptă vizitatorii, timp de trei zile, la primul târg de meşteri de peste an. La Târgul de Florii participă încondeietoare, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari… meşteri vechi, care vin să-şi arate produsele şi meşteşugul. De vineri, 30 martie până duminică, 1 aprilie, de la orele 10 dimineaţa până la 6 seara, veţi avea prilejul să-i întâlniţi şi să târguiţi o mulţime de lucruri frumoase, meşteşugite cu sârg şi încărcate cu semne şi înţelesuri: ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, dar şi „de-ale gurii”. Detalii pe muzeultaranuluiroman.ro

Evenimente pentru copii: Micuţa Dorothy, la Opera Comică

Musical-ul „Micuţa Dorothy” are la bază romanul „Vrăjitorul din Oz”, scris de Lyman Frank Baum. Dorothy este o fetiţă care locuieşte la o fermă din Kansas, dar îşi doreşte întotdeauna ceva mai bun. Cei mici vor porni alături de ea într-o călătorie magică, care o va ajuta să îşi depăşească temerile şi îi care îi va aduce noi prieteni. Este, până la urmă, o poveste despre prietenie şi curaj. Spectacolul are loc pe 31 martie de la ora 17:00 şi pe 1 aprilie de la ora 11:00. Vârsta recomandată: + 3. Detalii pe operacomica.ro

Eveniment caritabil: Copacul cu haine, ediţia de primăvară

Nu doar pentru că se apropie Paştele, ci pentru că ne dorim să fim mai buni în fiecare zi, vă recomandăm şi un eveniment caritabil care are loc în acest week-end. Mergeţi să donaţi îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente neperisabile sau produse de igienă la Copacul cu haine, care are loc pe 31 martie, între orele 12:00-15:00, în Parcul Cişmigiu (intrarea de pe Bulevardul Elisabeta). Citiţi cu atenţie detaliile scrise de organizatori pe pagina evenimentului în ceea ce priveşte donaţiile voastre! Despre această iniţiativă puteţi citi mai multe în interviul: Cristina Hurdubaia, organizatorul acţiunii caritabile „Copacul cu Haine”: „Eu cred că bunătatea se înmulţeşte. Deschideţi ochii, uitaţi-vă în jur, ajutaţi când puteţi!”

Sărbători liniştite să aveţi!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO