Unde mergem vara în Grecia. Ce plaje sunt mai aproape de România, dar nu sunt foarte aglomerate - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Grecia e preferata românilor pe timp de vară, iar asta nu mai e un secret pentru nimeni. Plajele curate, apa turcoaz, mâncarea şi ospitalitatea au transformat-o în cea mai căutată destinaţie pentru plajă şi nu numai. Mulţi dintre turişti preferă să meargă acolo cu maşina, aşa că am căutat să vedem ce plaje sunt mai aproape de România şi unde poţi merge fără să te temi că nu vei avea loc nici să aşezi un prosop.

Nei Pori

Plaja Nei Pori face parte din Riviera Olimpului şi se află la aproape 800 de kilometri de România, ceea ce înseamnă că poţi ajunge la ea în aproximativ 9-10 ore de condus. Are Blue Flag (steagul albastru), ceea ce înseamnă că aici găsim nisip fin, apă curată şi confortul dorit. Este o plajă lată, între 50 şi 100 de metri şi lungă de aproape 2 kilometri şi foarte bine delimitată pentru cei care caută doar linişte şi relaxare, pentru cei care vor comoditatea unui şezlong şi a unui bar pe plajă sau, dimpotrivă, cei care vor să îşi pună direct prosopul pe nisip şi pentru cei care vor să se bucure de sporturile de vară.

Akti Platamona

Tot pe Riviera Olimpului, la poalele muntelui cu acelaşi nume, găsim plaja Akti Platamona, una dintre cele mai lungi din Grecia. Este acoperită în cea mai mare parte cu nisip fin, auriu şi are o intrare în apă extrem de lină, perfectă pentru copii sau cei mai puţin siguri pe ei în ape mai adânci.

Plaja Aigeopelagitika

Olympic Beach

Rămânem pe Rivieră, căci este cea mai apropiată variantă de plaje greceşti şi vorbim despre plaja din micuţa şi puţin aglomerata staţiune Olympic Beach. Are şi ea Blue Flag şi zone amenajate special pentru cei care vor să stea pe şezlong, dar şi pentru cei care vor să simtă bucuria de a sta întinşi pe nisip cât e ziua de lungă.

Golden Beach

Insula Thassos este probabil cea mai populară insulă printre turiştii români şi asta pentru este la o distanţă cu puţin mai mare de 600 de kilometri de România. De pe coastă iei feribotul şi în 30 de minute ai ajuns pe insulă. Deşi este extrem de cunoscută, Golden Beach reuşeşte să găzduiască o mulţime de oameni fără să simţi neplăcerea aglomeraţiei. E drept, o ajută întinderea de peste 2 kilometri. Este şi ea premiată cu Blue Flag şi alternează zonele amenajate cu cele lăsate libere, fără intervenţia umană. Stâncile şi pădurile din apropiere nu fac decât să întregească peisajul perfect pentru relaxare.

Plaja Siviri

Ce plaje sunt mai aproape de România – Siviri

Plaja Siviri este la aproximativ 800 de kilometri distanţă de ţara noastră, pe malul vestic al braţului Kassandra. Nisipul este fin, apa, curată şi puţin adâncă, iar apusurile… demne de cele mai romantice filme.

Possidi

Possidi este, de fapt, o peninsulă acoperită cu nisip ce se întinde în mare pe aproape 4 kilometri. Plaja este cât se poate de sălbatică. Nu ai baruri, nici şezlong, doar nisip fin, apă curată şi linişte ca să te bucuri de sunetul mării şi al vântului. Sunt 800 de kilometri până acolo, deci în aproximativ 10 ore poţi ajunge la destinaţie.

Plaja Possidi

Aigeopelagitika

Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase plaje de pe braţul Kassandra şi este la numai 2 kilometri distanţă de Possidi. Este foarte mare, aşa că e complicat să te plângi de aglomeraţie şi la fel ca cele mai multe plaje din acest articol, are zone amenajate şi locuri sălbatice, unde să poţi beneficia de o atmosferă cât mai apropiată de natură.

Metalia

Tot în insula Thassos găsim plaja Metalia, aflată într-un mic golf şi în apropierea unei culmi muntoase. Este mică, dar accesul nu tocmai lejer descurajează cei mai mulţi dintre turişti, aşa că ai şanse mari să te bucuri de o atmosferă foarte liniştită. Plaja este acoperită cu nisip şi pietricele, iar la intrarea în apă se găsesc şi stânci, aşa că încălţămintea specială este mai mult decât recomandată.

Plaja Metalia

Salonikios

În sudul insulei Thassos se află această plajă, căutată în special de amatorii de snorkeling, dar şi de cei care vor pur şi simplu să petreacă o zi liniştită pe malul mării. Intrarea în apă are pietre şi chiar stânci, iar aricii de mare sunt la ei acasă, aşa că ai nevoie, obligatoriu, de încălţăminte specială. Dar tocmai datorită acestui relief vei avea parte de o apă spectaculos de clară şi vei putea admira în voie vietăţile marine.

Fari

Plaja Fari este o plajă cu pietriş, în Thassos, aflată la capătul unui drum lung neasfaltat şi plin de praf. Nu este amenajată, nu găseşti nici şezlonguri, nici bar. Nu vei găsi însă nici aglomeraţie, astfel încât vei putea simţi cu adevărat atmosfera relaxantă pe care o căutai atunci când ai plecat în concediu.

Citeşte şi: Tendințe costume de baie 2022: cum ne alegem ținutele de plajă pentru vara aceasta – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO