Căutare

Share this article

V-aţi pregătit costumele? Ştiţi de unde cumpăraţi dovlecii? Se apropie petrecerea de Halloween! Vă propunem trei idei de petrecere pentru această sărbătoare adoptată. Uitaţi de convenţii şi petreceţi Halloween-ul cu stil!

„Revelionul vampirilor” la Castelul Bran

Castelul Bran. Foto: iStock

Petrecerea de Halloween la Castelul Bran este, de fapt, Revelionul vampirilor. Trebuie să aibă şi ei o noapte lungă în care se pot distra, nu-i aşa? Organizat pe 28 octombrie, evenimentul este dedicat celor cărora le plac costumele, dovlecii sculptaţi, cei care  iubesc poveştile cu Dracula, vinul roşu, bomboanele, liliecii şi efectele. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele serii.

Contele Dracula a pregătit pentru acest an mai multe variante ale petrecerii de Halloween.

Puteţi face un tur de groază în Castelul Bran, până la miezul nopţii (biletele pentru adulţi costă 70 lei, iar pentru copii 35 lei), dar şi o petrecere „monstruoasă” până în zori – la cort -, cu un tur al Castelului Bran inclus – doar pentru cei care şi-au serbat majoratul (un bilet costă 180 de lei).
Tot în această perioadă, tot în curtea Castelului Bran, veţi putea petrece trei seri magice la restaurantul Casa de Ceai Regina Maria. Pe 27, 28 şi 31 octombrie, invitaţii sunt aşteptaţi cu meniuri şi petreceri concepute special pentru aceste seri de Halloween. Din meniu puteţi alege vită black angus cu cartofi gratinaţi şi sos sângerete, biban de mare cu piure de vinete şi sos de rodii, ouă de prepeliţă cu ciuperci din grădina Contelui sau piept de raţă pe germeni de plante cu reducţie de fructe, iar cei mici se pot bucura de meniul „Harry Potter” (80 lei). Un meniu pentru adulţi costă 270 lei de persoană (vineri şi marţi) sau 450 lei (sâmbătă). 
Turul de groază al Castelului Bran începe la ora 19:00, iar petrecerea la cort, de la ora 21:00.

La restaurantul Casa de Ceai Regina Maria sunteţi aşteptaţi, în toate cele 3 seri, începând cu ora 20:00. Detalii despre evenimentele de la Castelului Bran găsiţi pe bran-castle.com, iar pentru rezervări la Casa de Ceai Regina Maria puteţi suna la 0749.121.120.

Halloween boem la Castelul Kálnoky 

Castelul Kalnoky. Foto: Alex Boghian

Tot pe 28 octombrie, Castelul Kálnoky din Micloşoara (Covasna) se va transforma într-un personaj boem cu maniere aristocratice. 

Fiţi pregătiţi să petreceţi o seară boemă în inima unui sat transilvănean. În decorul este aristocratic al Castelului Kálnoky veţi avea parte de un concert de muzică ţigănească autentică şi un spectacol de dans se vor desfăşura în pivniţa castelului, special amenajată pentru evenimente. Fostul conac de vânătoare, cu o istorie de 400 de ani, a sfidat timpul şi a renăscut anul acesta devenind un spaţiu pentru evenimente şi un Muzeul al Vieţii Transilvănene, singurul muzeu de acest tip din România.

În seara de 28 octombrie, castelul-muzeu îşi deschide porţile pentru oaspeţi boemi care vor dovedi că un muzeu poate fi un spaţiu perfect pentru Halloween. Vizitarea muzeului este inclusă în „meniul” serii, iar copiii se pot bucura de un treasure hunt în parcul castelului, pe timpul după-amiezei.  Printre atracţiile muzeului se numără numeroase arme, instrumente muzicale, sticlărie, sobe spectaculoase şi ţesături originale. Camera Doamnei şi Camera Contelui prezintă stilul de viaţă al familiilor aristocrate, în care rolurile erau bine împărţite: călătoriile şi politica erau rezervate domnilor, în timp ce doamnele gestionau castelul, se ocupau de grădină şi brodau. Muzeul este şi o bijuterie arhitecturală, prin numeroasele influenţe care au dat naştere unei construcţii unice, fermecătoare, situate în mijlocul unui parc şi al unei grădini renascentiste. 

Cina şi concertul vor avea loc în pivniţa castelului, iar participanţii vor putea câştiga la tombolă o noapte în demipensiune la Casele de oaspeţi ale Prinţului de Wales (în Valea Zălanului, Covasna).   

Dress code: BOEM. Stilul de viaţă boem este definit ca unul ca sfidează convenţiile. Sunteţi liberi să interpretaţi acest stil vestimentar cum doriţi sau să vă inspiraţi din fotografii, respectând o minimă decenţă. Preţul pentru cină şi spectacol: 260 lei /adult, 100 lei pentru copiii sub 14 ani. Puteţi face rezervări până pe 22 octombrie la evenimente.kalnoky@gmail.com.

Halloween Golf Contest, la Champ du Golf

Pe 31 octombrie puteţi petrece un Halloween foarte competitiv la Champ du Golf. Halloween Golf Contest este un eveniment cu două competiţii, dedicat pasionaţilor de golf, care va începe la ora 18:30. 
Care sunt regulile jocului? În cadrul competiţiei Putting Green 9 holes – PAR 2 aveţi la dispoziţie un traseu de 9 găuri pe Putting Green (fiecare gaură are PAR 2). Participanţii vor primi punctaje astfel: Birdie – 3 puncte, Par – 2 puncte, Bogey – 1 punct.

În cazul Death Match 4 min to win aveţi la dispoziţie un Driving Range încărcat cu diverse obiecte la distanţe diferite. Fiecare obiect are un anumit număr de puncte şi aveţi 4 minute la dispoziţie să nimeriţi cât mai multe obiecte şi să adunaţi cât mai multe puncte.

La final se adună punctele obţinute la Puttin Green 9 holes cu punctele obţinute la Death Match 4 min to win. Concurentul cu cele mai multe puncte este desemnat câştigător.
În caz de egalitate se va juca Match Play – Demolition, cu 5 lovituri în maxim 4 minute.
Competiţia oferă premii Halloween Golf pentru primele 3 poziţii: locul 1 – Gold Champ du Golf Membership 1 an, locul 2 – Acces Card Champ du Golf Membership 1 an, iar locul 3 – vip card Champ du Golf 1 săptămână. La finalul competiţiei, primele 12 locuri primesc din partea clubului un joc gratuit de 18 găuri în aceeaşi seară.
Preţul de participare la acest eveniment este 200 lei. Înscrierile se fac până pe 29 octombrie la contact@champdugolf.ro sau la tel. 0725.918.837. Detalii pe champdugolf.ro

Bonus:

Celor care îşi doresc o petrecere „obişnuită” de Halloween le recomandăm să nu rateze concertul Mad Monkeyz de la Hard Rock Cafe din data de 31 octombrie, petrecerea din Gaia Boutique Club sau marea redeschidere Fratelli Studios, din seara de 28 octombrie.

Pentru cei mici recomandăm spectacolul „Noaptea Vrăjitoarelor” de la Opera Comică pentru Copii, din data de 27 octombrie.

Happy Halloween şi inspiraţie în alegerea costumelor vă dorim!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO