fbpx

Căutare

Share this article

Turiştii care nu şi-au cumpărat până acum pachete de vacanţă pentru Revelion mai pot găsi, pe ultima sută de metri, oferte last minute în ţară şi în marile oraşe europene, cu plecare chiar de joi şi inclusiv de pe 31 decembrie, conform unei analize făcute de News.ro. Preţurile diferă foarte mult, mai ales în funcţie de ora şi ziua zborului. Operatorii consultaţi de agenţia de presă News.ro spun că cele mai mari reduceri se găsesc pe litoralul bulgăresc, unde o noapte de cazare cu mic dejun poate costa numai 25 de euro (circa 112 lei).

Cei care optează pentru o minivacanţă de Revelion de patru zile într-o capitală europeană, cu biletul de avion inclus, trebuie să scoată din buzunar peste 300 de euro de persoană.

Astfel, un pachet de Revelion în Praga, cu trei nopţi cazare, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, mic dejun şi bilet de avion, la un hotel de trei stele în centrul oraşului costă 368 de euro de persoană în oferta Tarom Tours,agenţie care aparţine transportatorului aerian de stat.

Pentru aceleaşi servicii, dar la un hotel de patru stele, preţurile pornesc de la 384 de euro de persoană. Oferta nu include, însă, şi masa festivă de Revelion.

În aceeaşi perioadă (30 decembrie – 2 ianuarie), un pachet de Revelion în Budapesta la un hotel de trei stele porneşte de la 320 de euro de persoană, incluzând biletul de avion, cazare trei nopţi şi mic dejun.

Am avut pachete de Revelion în toate oraşele în care operăm curse: Atena, Amsterdam, Roma, Paris, Barcelona, Istanbul, Londra, Hamburg, Madrid etc. Unele s-au vândut, pe altele le-am anulat, pentru că plătim penalizări dacă nu se vând într-un anumit termen”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Tarom Tours.

Reduceri foarte mari sunt pentru litoralul din Bulgaria

Astfel, trei nopţi de cazare în Nessebar costă 75 euro de persoană, cu mic dejun, la un hotel de trei stele, a declarat pentru News.ro Dan Anghelescu, directorul general al agenţiei La Piovra Turista.

În staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena, cazarea costă 60 de euro pentru trei nopţi de persoană în apartamente în regim hotelier.

Cei care aleg să petreacă Anul Nou în Paralia Katerini, Grecia, trebuie să scoată din buzunar 90 euro, pentru trei nopţi cazare şi transport cu autocarul.

Mai avem încă oferte şi în ţară. Un pachet la Baran, de cinci nopţi cu demipensiune, plus masa festivă de Revelion şi brunch de 1 ianuarie, cu acces la piscină acoperită, la patru stele, costă 2.125 lei de persoană, este o reducere de 20%”, a afirmat Anghelescu.

Există şi locuri unde proprietari acceptă şi trei nopţi de cazare, în locul ofertei iniţiale de cinci nopţi.

Mai sunt ceva locuri în Maramureş, astfel pachetul la o pensiune de trei stele, trei nopţi cazare costă 950 lei, cu demipensiune şi masa de Revelion. Pachetul de patru nopţi costă 1.200 lei, dar turiştii pot sta o noapte în plus gratis”, a menţionat directorul La Piovra Turista.

Pentru destinaţii exotice, ofertele last minute presupun plecarea din 8 ianuarie, cel mai devreme.

Un pachet de vacanţă all inclusive în Mexic, la cinci stele, cu plecare din 8 sau 9 ianuarie, costă 1.290 euro de persoană, având inclus şi biletul de avion.

În Republica Dominicană, la Punta Cana, cu plecare din 9 sau 16 ianuarie, un pachet de vacanţă all inclusive la un hotel de cinci stele costă 1.150 euro de persoană, şapte nopţi şi bilet de avion.

Turiştii pot veni în agenţie şi pe 30 decembrie, direct cu bagajele făcute, să plece apoi direct la aeroport. Se pot găsi bilete de avion cu plecare în 30 sau 31 decembrie şi cazare, preţul însă este foarte volatil”, spune Anghelescu.

Potrivit motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, un bilet de avion Bucureşti – Milano, cu plecare pe 31 decembrie şi retur pe 2 ianuarie 2017, costă 110 euro. Separat, cazarea două nopţi la un hotel de patru stele, fără mic dejun, costă 262 euro.

De asemenea, un bilet de avion Bucureşti-Londra, plecare pe 30 decembrie şi întoarcere pe 3 ianuarie, costă 149 de euro. În capitală britanică, cazarea pentru patru nopţi la un hotel de patru stele depăşeşte 1.500 de euro.

Reduceri substanţiale şi pe Valea Prahovei pentru cele 10% dintre locurile de cazare rămase neocupate

Cu mai puţin de trei zile înainte de trecerea în noul an, mai multe unităţi de cazare din staţiuni de pe Valea Prahovei au camere libere, iar pentru a-i atrage pe turişti hotelierii au oferte de tip ”last minute” pentru Revelion, anunţă News.ro.

Astfel, un hotel de trei stele din staţiunea Sinaia a redus preţurile cu până la 25% pentru vacanţa dintre ani. Potrivit ofertei publicate pe site-ul unităţiide cazare, reducerea este valabilă pentru camerele single, pentru cele duble standard şi pentru camerele duplex, iar tarifele iniţiale au scăzut de la 2.100 de lei la 1.650 de lei de persoană pentru cei care se cazează în cameră dublă sau duplex şi de la 2.400 la 1.380 de lei de persoană pentru cei care vor cameră single. Pachetul turistic include trei nopţi de cazare cu mic dejun, petrecere tematică de Revelion, brunch şi cină festivă cu petrecere în prima zi a noului an, petrecere barbecue cu taraf în aer liber pe 2 ianuarie şi acces gratuit la SPA. Pentru acelaşi pachet turistic, dar cu patru nopţi de cazare, turiştii vor plăti între o sută şi două sute de lei în plus de persoană, în funcţie de tipul camerei.

Tot la Sinaia, un alt hotel de trei stele are preţuri de 1.800 de lei pentru camera single şi 3.000 de lei pentru cea dublă. Pachetul turistic include patru nopţi de cazare cu mic dejun bufet suedez, cină bufet suedez în data de 30 decembrie, cină festivă în noaptea de Revelion şi în prima seară a noului an. Oaspeţilor li se promit petreceri unde atmosfera va fi asigurată de către artişti celebri.

Şi hotelurile din staţiunea Azuga au oferte last minute pentru vacanţa de Revelion.

Deşi foarte căutate în perioada Revelionului, pensiunile şi vilele de pe Valea Prahovei nu au fost complet rezervate la acest sfârşit de an. Pe site-urile de profil există încă oferte, actualizate joi, potrivit cărora mai multe vile din staţiunea Buşteni, dar şi din Predeal şi Sinaia, au camere libere, la preţuri pornind de la 125 de lei de persoană pentru o noapte de cazare.

Potrivit operatorilor din domeniul turistic, aproximativ 90% din locurile de cazare omologate în hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei au fost rezervate pentru perioada Revelionului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO