Unde putem să înotăm în București - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unde putem să înotăm în București

Unde mergem să înotăm în București? Aflăm care sunt bazinele în care găsim cea mai bună calitate și temperatură a apei. Vedem unde putem lua cursuri de înot. Și, mai ales, descoperim care sunt prețurile pentru abonamentele disponibile.
Share this article

Atunci când ne alegem piscina sau bazinul de înot, sunt foarte multe lucruri de luat în calcul. Cât de aproape este de casă. Dacă există posibilitatea de a lua cursuri de înot atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii. Care este programul pentru înotul de agrement. Și mai ales, care sunt condițiile igienico-sanitare, care este calitatea și temperatura apei. Sfatul meu este ca înainte să vă faceți abonament, să mergeți să vedeți înainte bazinul. Poate chiar să înotați odată.

Vestea bună este  că aveți de unde alege. Avem deja în București destule locuri în care puteți să mergeți să înotați. Indiferent ce ați alese, important este să vă faceți timp și să mergeți la bazin. Am făcut o listă cu cele mai interesante variante din capitală:

Bazinul din cadrul complexului Dinamo

Aflat pe Șoseaua Stefan cel Mare 7-9, complexul Dinamo are în incinta sa un bazin acoperit și unul descoperit (evident, deschis doar atunci când vremea o permite). În interior există:

  • un bazin mic: adâncime de 1,25-1,65 metri, lungime 25×12,5 metri
  • și un bazin mare de 50×25 metri

Bazinul este deschis pentru agrement:

  • de luni până vineri în intervalul 18:00-22:00 (bazinul mare, cel mic fiind disponibil pentru agrement doar în intervalul 20:00-22:00)
  • sâmbăta între 12:00 și 20:00 (bazinul mic este deschis pentru agrement între 13:00 și 20:00)
  • duminica între 10:00 și 20:00 (bazinul mic este deschis pentru agrement între 13:00 și 20:00)

Costul pentru o singură intrare este de 35 de lei, însă existe și variante de abonament (de exemplu: 170 de lei pentru 8 intrări/lună sau 350 de lei – 30 intrări/3 luni).

Bazinul Olimpic de la Dinamo este folosit pentru pregătirea sportivilor de performanță și pentru desfășurarea anumitor activități competiționale de înot și polo, de aceea nu este deschis publicului decât în intervalele de mai sus.

Există, de asemenea, posibilitatea de cursurile de înot – datele antrenorilor acreditați le puteți găsi aici. Însă, tocmai pentru că există aceste cursuri de înot, în timpul săptămânii majoritatea culoarelor sunt închiriate de anumite cluburi, așa că în realitate, în bazinul mare există doar 3 (cele din mijloc) care sunt deschise pentru agrement (mai puțin după ora 21:00 când se termină orele de înot).

Dacă alegeți să vă duceți la Dinamo, recomandarea mea este să vă duceți, în timpul săptămânii, cât mai târziu posibil în timpul săptămânii (probabil după ora 20:00 / 20:30).

Bazinul din cadrul clubului Steaua București

Aflat pe Bulevardul Ghencea nr. 35, bazinul Steaua este folosit mai ales pentru competițiile de polo, existând în incinta clubului:

  • un bazin mic: adâncime de 1,20-1,80 metri și dimensiune de 25×12 metri
  • un bazin mare de 33×25 metri, cu o adâncime de 2,30 metri

Bazinul este deschis pentru agrement în intervalul 20:00-22:00 și pentru cursuri de înot între 09:00-20:00. Costul pentru o singură intrare este de 30 de lei pentru copii și 50 de lei pentru adulți, însă existe și variante de abonament (de exemplu: 160 de lei pentru 8 intrări/luna pentru copii, respectiv 240 de lei – 8 intrări/lună pentru adulți). Există, de asemenea, posibilitatea de cursurile de înot – datele antrenorilor acreditați le puteți găsi aici. Costul pentru o oră de 8 ședințe / lună (2 pe săptămână) pentru copii este de 300 de lei, respectiv de 100 de lei pentru o ședință individuală pentru adulți.

Bazinul din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila

Bazinul de înot din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila este unul semi-olimpic, cu o lungime de 25 de metri și o lățime de 15. Apa este permanent filtrată și încălzită având temperatura cuprinsă între 29 – 32 grade.

Bazinul de înot este disponibil cursurilor pentru copii și adulți la nivel de grupă sau individual. Costul pentru 8 ședințe este de 250 de lei pentru adulți și 300 de lei pentru 12 ședințe. Pe de altă parte, bazinul oferă și posibilitatea de a face recuperare fizică prin înot, iar costul pentru 8 ședințe este de 400 de lei și pentru 12 ședințe este de 600 de lei. Așa că, dacă ai nevoie de recuperare medicală, atunci bazinul de la Medicină este clar recomandarea mea.

Bazinul de la Floreasca

Bazinul de înot de la Floreasca se află în incinta sălii Lucian Grigorescu și este cel mai cunoscut bazin de înot acoperit din capitală, având o lungime de 33 de metri și o lățime de 6. Proaspăt renovat, bazinul se află într-o stare foarte bună și există posibilitatea de a face cursuri de înot atât pentru copii, cât și pentru adulți. Piscina acoperită din Floreasca este deschisă astfel:

  • de luni până vineri în intervalele: 06:00-8:00, 10:00-13:00 și 15:00-21:00
  • sâmbăta și duminica în intervalele 6:00-8:00 și 10:00-20:00

Există posibilitatea de ați face abonament, iar costul pentru 12 intrări este de 350 de lei.

Bazinul de la Lia Manoliu

Baza de natație din Complexul Sportiv Lia Manoliu se află pe Bulevardul Basarabia, numerele 35-37. În interiorul complexului există două bazine, unul descoperit pentru sezonul estival și unul acoperit pentru sezonul rece. Ambele bazine au lungimea de 50 de metri. Există, de asemenea și un bazin de sărituri. Însă, este permis accesul doar persoanelor cu vârsta peste 15 ani. Programul de acces la bazin este următorul:

  • de luni până vineri 20:30 – 21:30
  • sâmbătă între 14:30 – 15:30

Iar costul pentru un abonament de 12 ședințe este de 400 de lei.

Bazinul din cadrul Daimon Wellness

Aflat în complexul din zona verde a Parcului Tineretului, Daimon are un bazin interior de 20×10 metri, cu o adâncime de 1,65 metri pe toată suprafața. Există, de asemenea și o piscină exterioară semi-olimpică care măsoară 25 de metri lungime cu 12,5 metri lățime, având o adâncime de la 1,10 la 2 metri. Clubul dispune și de fitness, spinning, fotbal, tenis, saună sau masaj. Programul este ofertant:

  • luni – vineri: 06:00-23:00
  • sâmbătă – duminică: 08:00-21:00

Costul unui abonament care permite și accesul la piscina interioară este între 285 de lei (day time) și 360 de lei (full time). Acesta oferă acces la piscina interioară, spinning, fitness și orele de fitness, aqua gym și spa. Există, de asemenea și oferte pentru abonamente care să fie valabile pentru mai multe luni. Acestea pot fi cumpărate de aici.

Bazinul din cadrul Viva Sport Club

Situat pe Șoseaua Olteniței 103, bazinul de la Viva Sport Club este deschis:

  • de luni până joi – 07:00-23:00
  • vineri – 07:00-22:30
  • sâmbătă – 09:00-19:00
  • duminică – 09:00-18:00

Piscina este una semi-olimpică cu 5 culoare, 11 metri lățime și o adâncime ce variază de la 1,3 metri până la 1,8. Foarte interesant este faptul că dezinfecția apei se face prin procesul de electroliză a sării (fără adaos de clor) și raze ultraviolete. În aceeași incintă se găsesc și bazine special amenajate pentru Aqua Gym, Aqua Baby și un Jacuzzi. Există cursuri de inițiere și performanță pentru copii și adulți, atât la grupă, cât și individual. De asemenea, bazinul este deschis pentru agrement pe toată perioada programului de funcționare.

Bazinul din cadrul Clubului Aqua Sport

Clubul Aqua Sport are trei bazine de înot în sectoarele 1 şi 3: bazinele Persepolis (Aviaţiei) sunt situate pe str. Virgil Madgearu 25-27, iar cel din Titan (bazinul Dante Aligheri) se afla pe Aleea Fuiorului, nr. 9. Aici sunt organizate cursuri de inițiere și performanță atât pentru copii, cât și pentru adulți. Programul este același pentru toate cele trei bazine: de luni până vineri, în intervalul 07:00-23:00 și în weekend de la 08:00 la 20:00.

Mai există evident și alte variante, printre care bazinele de la Wordclass, FitnessSpa, Olimpia, Tenis Club, Miramar sau de la Club IDM.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora