fbpx

Căutare

Share this article

O echipă tânără de oameni cu viziune şi talent, au proiectat şi au scos primul prototip al unei biciclete ecologice ce foloseşte materiale reciclate şi are un design incredibil de frumos.

 Această echipă este susţinută de către Kickstarter o asociaţie americană ce sprijină proiectele oamenilor talentaţi, indiferent de domeniu, şi ajută la realizarea visurilor acestora.

Urban GC1 este noul lor proiect pentru care adună fonduri astfel încât această bicicletă să poată intra în procesul de producţie şi să aducă o mulţime de beneficii consumatorilor: experienţe unice, mai puţină contaminare, mai puţină poluare, mai puţine blocaje în trafic, timp câştigat, distracţie şi multe capete întoarse după acest design inovativ.

Urban GC1 foloseşte materiale neconvenţionale, are un design nou iar procesul de producţie este unul special, ce nu contribuie la poluare. Este un produs dedicat a fi folosit în oraş pentru a avea parte de o experienţă incredibilă.

Materialele folosite sunt hârtie, metal, cauciuc, plastic şi polistiren, toate reciclate. Roţile nu sunt umflate cu aer, sunt fabricate din cauciuc, plastic reciclat şi panourile GC, o invenţie incredibilă a unei companii columbiene, GreenCode, ce transformă hârtia reciclată într-u  material extrem de rezistent.  Datorită unei structuri speciale din metal, cadrul este extrem de robust iar în timpul mersului vibraţiile cauzate de mişcarea roţilor sunt absorbite de aceste materiale.

Folosirea panourilor din hârtie reciclată pentru a crea o bicicletă sună mai mult decât incredibil, însă nu este. Se folosesc sute de astfel de panouri care sunt rezistete la apă, pentru o singură bicicletă.

Mai mult decât atât, pare că inventatorii s-au gândit la toate aspectele şi chiar ambalajul este reciclabil. Atunci când primeşti acasă bicicleta, în interiorul pachetului vei găsi o hârtie cu instrucţiuni legate de cum poţi face ceva folositor din ambalaj.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO