fbpx

Căutare

Share this article

Arta are şansa să transforme acest oraş, dacă primarii şi primăriile nu au reuşit decât într-o mică măsură. Prin cenuşiul obişnuit al capitalei mai vezi din când în când şi câte o pată de culoare. De acum o să vedem un întreg perete de culoare! Baieţii de la Sweet Damage Crew s-au apucat de muncă la ceea ce va fi cea mai mare pictură murală din Bucureşti. 360 de metri pătraţi de desen vor fi în total, pe un perete din Regie. Se estimează undeva la 200 de ore de muncă, s-au pregătit deja 100 de litri de vopsea lavabilă şi peste 150 de spray-uri cu vopsea. Desenul va ajunge până la 18 metri înălţime. Doar vremea să se îndure de ei şi în aproximativ 2 săptămâni vom putea admira întregul desen. Adresa artei: Splaiul Independenţei, nr. 267.

Ideea a venit firesc având în vedere că Sweet Damage Crew are tradiţie în relaţia cu arta urbană. Aşa a apărut, în colaborare cu Beck’s, Urban Studio care este un proiect de transformare a oraşului prin artă, iar SDC este echipa celor mai renumiţi grafferi din România.

Credem că arta aduce valoare reală în viaţa fiecăruia dintre noi, de aceea susţinem interacţiunea cotidiană cu arta care ne îmbogăţeşte experienţa. O manifestare a acestei filosofii este proiectul Urban Studio care încurajează activ arta urbană şi transformarea oraşelor noastre prin artă.
Bucureştiul are nevoie de culoare, de un vibe nou, de frumos, iar prin acest fel de artă facem orasul mai cool şi astfel îmbogăţim experienţa cotidiană a fiecăruia.

Au fost 3 schite în proiect, schiţa câştigătoare a fost aleasă printr-o campanie de vot, au votat peste 1500 de tineri, tocmai în ideea că tinerii sunt cei care trebuie să aleagă cum vor să fie oraşul lor. Pentru că tuturor le place cum arată Berlinul, cum arată Londra, cum arată Amsterdamul. Schiţa câştigătoare, adică cea la care au început deja lucrul, se intituleaza Listen.

Sweet Damage este una dintre cele mai experimentate echipe de grafferi din România. Au sute de desene la activ şi au folosit mii de tuburi de vopsea până acum. Este o echipă de cinci grafferi din România. Fiecare membru în parte are un stil unic, dezvoltat în mai mult de 15 de ani de muncă în acest domeniu. Membrii echipei iniţiale sunt Cage, Biex, Reck şi Seyr. Colaborarea a început în această formulă, după ce au participat la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale de graffiti.  De-a lungul timpului au lucrat cu clienti precum: Rin Grand Hotel, Mega Mall, POINT, Adidas, Alliantz Tiriac, Enel, Castel Film Studios, Producţia Ghost Rider 2, Productia DXM, Productia What Happend to Monday, TIAB, Ana Are,  Radio Zu, Burn, Hope & Homes for Children, Flanco, Heineken, Grolsch, Desperados, Gradina Cu Filme, Centrul CREART, B-Lay, Street Jam Targoviste, Fabrica de Muzica, Club Expirat, Club A, Club 99, Fratelli Club, Goblin Club, Fabrica Club, Mansarda Club, etc.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO