Căutare

Share this article

De când producătorii au anunţat că ultimul sezon al celebrei serii HBO nu va intra pe ecrane mai devreme de 2019, ne comportăm ca şi cum am fi în sevraj. Ne bucurăm de orice ştire venită din cele 7 Regate şi batem mărunt din picior în aşteptarea unor noi teorii. Actorii din GOT, însă, au trecut la treabă. Şi, deşi încă nu ştim cine/când/unde filmează cel de-al optulea sezon, ştim sigur unde îi vom putea revedea în curând pe ecrane. O să vă placă (sau o să vi se pară ciudată) schimbarea de decor: sunt proiecte complet diferite, de la X-Men la Star Wars…

Kit Harington (Jon Snow)

Îndrăgitul actor revine pe ecrane într-o miniserie britanică a cărei acţiune are loc în secolul 17. Serialul Gunpowder, difuzat pe BBC One şi pe HBO,  ni-l aduce pe Harington în rolul lui Robert Catesby, creierul şi „mâna forte” din Complotul Gunpowder, cel care şi-a propus în anul 1605 să îl ucidă pe Regele James I al Angliei şi al VI-lea al Scoţiei. De asemenea, abia aşteptăm să îl vedem pe Kit Harington interpretându-l pe John Donovan în filmul semnat de Xavier Dolan, The Death and Life of John F. Donovan, o satiră aflată momentan în post-producţie. Actorul din Game of Thrones le are drept colege de platou pe Natalie Portman, Susan Sarandon şi Jessica Chastain

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Mama Dragonilor, Emilia Clarke, se bucură de pauza oferită de celebrul serial pentru a juca într-o altă mare franciză. O vom putea vedea în spinoff-ul Solo: A Star Wars Story, programat să apară pe ecrane în 25 mai 2018.

Multe detalii legate de această producţie sunt atent „păzite” chiar şi de membrii echipei, aşa că nu ştim încă foarte multe despre Kira, rolul pe care îl interpretează Emilia Clarke. Actriţa a declarat, în stilul său caracteristic, că pe platourile Star Wars poate fi mai „scary” decât în Game of Thrones! Vom vedea! 

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Dinklage joacă rolul actorului francez Hervé Villechaize în filmul biografic My Dinner with Hervé, aflat în post-producţie. O are alături pe o altă actriţă din GOT, Oona Chaplin, cea care a jucat rolul miresei de la Nunta Roşie (Talisa Stark). Peter Dinklage joacă şi într-un proiect SF (I Think We’re Alone Now) semnat de regizorul celebrului serial The Handmaid’s Tale şi îl vom putea vedea în Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, film nominalizat anul acesta la Oscaruri. Dinklage joacă rolul unui localnic îndrăgostit de protagonista filmului, interpretată de actriţa Frances McDormand.

Lena Headey (Cersei Lannister)

Lena Headey joacă tot rolul unei femei puternice în filmul The Flood, care va apărea pe ecrane în acest an. Wendy este un ofiţer de la departamentul de emigrări care va decide soarta unui solicitant de azil. O vom vedea alături de un alt coleg de platouri din Game of Thrones, Iain Glen (Ser Jorah Mormont), care joacă rolul şefului său în The Flood. Lena Headey mai are un proiect în derulare: Fighting with My Family, un film biografic despre  wrestlerul Paige (numele de scenă pe care l-a folosit Saraya-Jade Bevis), film care va apărea cândva în 2019.

Sophie Turner (Sansa Stark)

Actriţei Sophie Turner i se potrivesc, se pare, roluri de femei roşcate cu  personalitate puternică. O vom vedea în acest an în rolul tinerei Jean Grey în X-Men: Dark Phoenix, care va avea premiera în 2 noiembrie 2018. Turner a preluat ştafeta de la Famke Janssen, cea care a interpretat acest rol în X-Men: Apocalypse.

Maisie Williams (Arya Stark)

Sora mai mică a Sansei Stark şi prietena ce mai bună a actriţei în viaţa reală, Maisie Williams (Arya Stark), este implicată, şi ea, în franciza X-Men. Maisie joacă rolul lui Rahne Sinclair (aka Wolfsbane) în adaptarea poveştii Marvel „The New Mutants”. Filmul este programat să apară în luna aprilie a acestui an.

Pe Williams o mai putem vedea în curând şi în Early Man, o animaţie stop-motion şi în Departures, film în care joacă rolul unei adolescente cu o boală terminală care vrea să îşi pună în aplicare toate dorinţele înainte să moară.

Alţi actori din Game of Thrones şi proiectele lor:

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) joacă alături de Carice van Houten (Melisandre) în thrillerul poliţist Domino, regizat de Brian De Palma.

Aiden Gillen (Petyr „Littlefinger” Baelish) joacă tot un rol negativ în filmul Maze Runner: The Scorch Trials, alături de colega sa de platou din GOT Nathalie Emmanuel (Missandei). Actorul va juca şi într-o biografie a lui James Joyce şi îl va interpreta pe managerul trupei Queen în filmul Bohemian Rhapsody, care va apărea la finalul anului 2018.

Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) revine pe ecrane în rolul Căpitanului Phasma în Star Wars: The Last Jedi. În noul episod al celebrei saga, actriţa va juca un rol important în desfăşurarea acţiunii (premiera pe 15 decembrie). 

Citiţi şi: 

20 de filme de văzut în 2018 (partea 1)

20 de filme de văzut în 2018 (partea a 2-a)

Cartea sau filmul? 10 cărţi ecranizate în 2018

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO