Vacanță în Filipine, locul poate cel mai frumos de pe Pământ - LIFE.ro
Mergi la conținut

Vacanță în Filipine, locul poate cel mai frumos de pe Pământ

Când ajungeți în Filipine, uitați de vizitarea templelor budiste, pentru că nu există niciunul, iar bonusul este că aproape toată lumea vorbește engleza.
Share this article

Ați luat în sfârșit marea decizie și ați început să vă planificați o vacanță în Filipine. Este minunat; este un loc uimitor și o țară care ar trebui să se afle undeva aproape de vârful listei de locuri pe care trebuie să le viziteze fiecare călător aventurier. Dar, din cauza componenței sale geografice, este un arhipelag de peste șapte mii cinci sute de insule care acoperă mai mult de o sută douăzeci de mii de mile pătrate, planificarea prealabilă a obiectivelor pe care trebuie să le vizitați în Filipine este o idee bună.

Filipinele nu primesc la fel de mulți vizitatori ca țările vecine, Thailanda și Vietnam, și nici nu sunt nici pe departe la fel de turistice, dar turismul în Filipine este în creștere. Deși există zone care sunt nedezvoltate din punct de vedere comercial, este posibil ca acestea să nu mai rămână așa pentru foarte mult timp. Așadar, acum este un moment excelent pentru a pleca.

Când ajungeți în Filipine, uitați de vizitarea templelor budiste, pentru că nu există niciunul, iar bonusul suplimentar este că aproape toată lumea vorbește engleza. Ca destinație de vacanță, Filipinele sunt unice. Există literalmente atât de multe de văzut și de făcut acolo, de la locuri incredibile de surfing, la terase de câmpuri de orez, la vulcani și nenumărate plaje, este greu de decis care sunt cele mai bune lucruri de făcut în Filipine. Consultați aceste zece cele mai bune și vedeți dacă acestea intră pe lista dumneavoastră de lucruri de făcut.

10. Insula Boracay

Insula Boracay este de patru mile pătrate de pământ aproape complet mărginit de plaje de corali albi și palmieri tropicali. A fost întotdeauna locul numărul unu de vizitat în Filipine, dar din cauza dezvoltărilor recente de pe insulă, a coborât în clasament pe locul zece.

Insula Boracay este un loc idilic care, în trecut, a atras pe țărmurile sale mai mult de o treime dintre vizitatorii care ajung în Filipine. Prea mică pentru a face față afluxului masiv de vizitatori, insula paradisiacă a început să sufere daune grave de mediu și a fost închisă de guvernul filipinez pentru o perioadă de odihnă și recuperare de șase luni.

9. Vigan

În momentul în care ajungi în orașul Vigan, moștenirea sa hispanică devine evidentă. Străzile largi pietruite, mărginite de case cu balcoane și piețele cu fântâni decorative dau orașului o atmosferă din lumea veche care amintește de un oraș spaniol adormit în timpul orelor de siestă.

Vigan este capitala regiunii Ilocos Sur de pe insula filipineză Luzon. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1999 și New7Wonders din 2015, este unul dintre puținele orașe rămase oriunde în Filipine care și-a păstrat farmecul original din secolul al XVI-lea.

Cel mai bun mod de a vedea Vigan este prin închirierea unei kalesa tradiționale pentru o plimbare lentă cu trăsura trasă de cai pe străzile orașului. Caritelele cu două roți și baldachin sunt un mod de transport preferat în Vigan, iar pocnetul copitelor pe pavaj adaugă un element în plus la atmosfera autentică și învechită a orașului.

8. Râul subteran Puerto Princesa, Palawan

Dacă există un loc pe care trebuie să îl vedeți neapărat când vă aflați în Filipine, atunci trebuie să fie râul subteran Puerto Princesa din provincia Palawan. Râul de 8 km lungime este atât un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cât și una dintre cele 7 noi minuni ale naturii.

Râul își croiește drum printr-un sistem impresionant de peșteri carstice de calcar și se credea că este cel mai lung râu de acest fel din lume până la descoperirea recentă a unuia mult mai mare în apropiere de Playa del Carmen, în Mexic.

Explorarea râului subteran Puerto Princesa în cadrul unui tur cu ghid este o idee excelentă. Ghizii bine informați vă navighează prin Parcul Național și în sistemul de peșteri al râului pe bărci mici, narând fapte fascinante pe care altfel le-ați pierde. Deși este tentant să faceți o baie în apele cristaline de culoare albastru-verzui, înotul în râu nu este permis, așa că nu săriți în apă.

Puerto Princesa, nu doar râul subteran, este un loc turistic popular în Filipine, așa că nu vă așteptați să vă găsiți singur acolo sau la oricare dintre celelalte obiective turistice pe care nu trebuie să le ratați.

Filipine Manila
Filipine Manila

7. Manila

Probabil că cel mai bun cuvânt pentru a descrie Manila, capitala Filipinelor, este haotic, dar este un haos captivant. Manila este un oraș atât de interesant și de divers, încât nu merită reputația de înapoiere cu care este creditat uneori.

Manila este centrul cultural al Filipinelor și a fost modelat de influențele etnice unice ale spaniolilor, chinezilor și americanilor care au locuit în oraș alături de filipinezii nativi

Așteptați-vă să găsiți acolo cele mai bune muzee din țară, precum și teatre și auditoriu care prezintă spectacole ale unor artiști de primă clasă din toate genurile, plus câteva cluburi de noapte și baruri uimitoare. Manila chiar prinde viață după lăsarea întunericului.

Înțelegerea Manilei

Orașul Manila poartă porecla, Perla Orientului și, la fel ca în cazul tuturor perlelor, trebuie să spargi cochilia pentru a descoperi comoara ascunsă înăuntru. Acest lucru poate fi dificil, deoarece Manila nu are un centru perceptibil, dar explorați fiecare cartier în parte și, precum o floare care se desfășoară, Manila își va dezvălui secretele.

6. Vulcanul Mayon

Filipine, cu douăzeci și cinci de vulcani activi, este țara ideală pentru turismul vulcanic. Vulcanul Mayon, pe lângă faptul că are o formă conică clasică aproape perfectă, este unul dintre cei mai uimitori vulcani din lume. Este, de asemenea, unul dintre cei mai activi și poate fi periculos, așa că, dacă vizitarea lui se află pe lista dvs. de dorințe, verificați starea actuală a erupției sale aici înainte de a pleca.

Urcarea pe Muntele Mayon

Atunci când vulcanul Mayon își ia o pauză de la scuipatul de lavă, este posibil să faceți o drumeție până la el, deși va trebui să fiți pregătit, deoarece nu este o urcare ușoară.

Există patru tabere de-a lungul traseului de drumeție. Basecamp, tabăra 1, tabăra 2 și cea finală, craterul propriu-zis. Să ajungi până la tabăra a doua durează în medie în jur de trei ore. Urcarea mai departe nu este recomandată decât dacă sunteți un alpinist experimentat al vulcanilor, dacă aveți echipamentul potrivit și dacă sunteți însoțit de un ghid calificat care cunoaște terenul.

5. Colinele de ciocolată, Bohol

Colinele de ciocolată din provincia Bohol sunt un fenomen geologic natural din care există puține exemple în lume și care reprezintă o vizită obligatorie atunci când vă aflați în Filipine. În acest peisaj foarte neobișnuit, și pe o suprafață de puțin peste treizeci de mile pătrate, se află movilă după movilă de dealuri carstice. Umflăturile în formă de con, unele cu o înălțime de peste 150 de metri, acoperă pământul oriunde te-ai uita. Numărul de dealuri nu a fost niciodată stabilit, dar este mult peste o mie și ar putea fi mai aproape de două. Acoperite de iarbă în timpul sezonului umed, atunci când clima se schimbă și iarba se usucă, dealurile capătă o colorație distinctă de maro închis, de la care își iau numele.

Dealurile de ciocolată, Filipine
Dealurile de ciocolată, Filipine

4. Surf pe insula Siargao

Siargao este o insulă în formă de lacrimă, situată la două sute șaptezeci de mile sud-est de Manila, ceea ce duce sensul de paradisiac la un alt nivel și cu atât mai mult dacă ești surfer. Filipinele sunt un paradis al surferilor, cu nenumărate plaje care primesc valuri de clasă mondială în multe locuri din jurul arhipelagului de peste douăzeci și două de mii de mile de coastă. Dar cel mai bun este Siargao, capitala surfingului din Filipine și, de asemenea, probabil cel mai bun loc de surf de oriunde din Asia.

Cloud 9

Cel mai popular loc din Siargao pentru prinderea valurilor mari este în municipalitatea General Luna de pe insulă. Supranumit Cloud 9, datorită poziției sale de pe locul nouă în clasamentul celor mai bune locuri de surf din lume realizat de CNN, valurile și vârfurile produse acolo nu sunt pentru surferii începători. Să-i privești pe surferi cum călătoresc pe valurile Cloud 9 este o experiență de neuitat și o modalitate excelentă de a culege sfaturi pentru a-ți îmbunătăți propriile abilități de surfing.

3. Insulele Batanes

Insulele Batanes sunt cele mai nordice din Filipine și se află la aceeași distanță de Taiwan ca și de Manila. Mini-arhipelagul este alcătuit din zece insule individuale, dintre care doar trei, Sabtang, Batan și Itbayat, sunt locuite. Ceea ce face ca aceste insule să se deosebească de multe altele sunt peisajele și cultura lor, care este practic lipsită de criminalitate. Deși merită să fie vizitate, nu sunt cele mai ușor sau mai economice pentru a ajunge la ele, iar clima tropicală a insulei face adesea ravagii în ceea ce privește orarul zborurilor.

2. Terasele de orez din Banaue

Când vă gândiți la terase de orez, prima țară care vă vine în minte va fi probabil China. Gândiți-vă din nou, pentru că terasele de orez Banaue din provincia filipineză Ifugao sunt catalogate de mulți ca fiind a opta minune a lumii.

Terasele de orez au fost construite acum mai bine de două mii de ani de către locuitorii indigeni din Luzon și se ridică, rând pe rând, pe versanții munților până la o înălțime impresionantă de cinci mii de metri. Ceea ce, având în vedere că în acea epocă nu existau utilaje agricole, iar terasele au fost construite manual, este o performanță incredibilă. Terasele din Banaue fac parte din marea întindere a orezăriilor din Ifugao, care includ, de asemenea, câmpuri similare la Batad, Bangaan, Mayoyao, Kiangan și Hungduan, și reprezintă un loc de vizitat obligatoriu atunci când vă aflați în Filipine.

1. Coron, insula Palawan

Dacă ați ajuns până în Insula Palawan din Filipine și ați văzut râul subteran, plus toate atracțiile turistice din capitala insulei, Puerto Princesa, s-ar putea să simțiți că este timpul să mergeți la plajă și să vă luați o pauză. În timp ce municipalitatea El Nido din nordul insulei Palawan este o alegere populară și convenabil de accesat pentru mulți vizitatori din regiune, există o altă opțiune care are aceleași caracteristici ca El Nido, dar este mult mai puțin aglomerată, iar aceasta este Coron.

El Nido sau Coron?

Deși este adevărat că El Nido se află la doar câteva ore de drum de Puerto Princesa, vine foarte recomandat să aruncați o privire acolo, apoi să vă urcați pe un feribot spre Coron. În aproape același timp cât durează drumul de la Puerto Princessa la El Nido, vă veți afla într-un paradis incomparabil de lagune, plaje albe imaculate și peisaje calcaroase erodate, plus mai puțin turism cu care să vă confruntați, motiv pentru care Coron este numărul unu pe această listă. Dacă nu faceți turul împrejurimilor, ci aveți o pauză pentru o singură destinație, zburați la Busuanga, iar Coron se află la o oră de mers cu barca.

Citește și: Viața în Filipine: țara care exportă forță de muncă pentru occident, în încercarea de dezvoltare și evoluție

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora