Vacanță în Maldive. Demontăm cele mai des întâlnite mituri despre această destinație spectaculoasă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În era tehnologiei moderne, este ușor de aflat că insulele Maldive reprezintă una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din lume. Insule atât de îndepărtate și atât de frumoase oferă condiții ideale pentru o vacanță în paradis, un nivel ridicat de infrastructură, o natură tropicală incredibil de frumoasă în mijlocul Oceanului Indian.

Pentru a planifica o vacanță „dincolo de pământ”, trebuie să studiezi distanțele, să cântărești argumentele pro și contra, să alegi un hotel în Maldive și, bineînțeles, să te documentezi corect asupra ofertelor. Și pentru că circulă tot felul de mituri despre ce presupune o vacanță în Maldive, am decis să le demontăm pe rând în cele ce urmează.

vacanță Maldive

Mitul 1: o vacanță în Maldive e numai pentru cei bogați

În ultimii ani, în Maldive au apărut multe stațiuni de neegalat, cu cele mai bune servicii și infrastructură de ultimă generație. Apartamentele de lux, restaurantele gourmet și luxul în fiecare detaliu sunt principalele componente ale hotelurilor de 5 stele de aici. Toată această splendoare dă impresia greșită că insulele Maldive sunt disponibile doar celebrităților și milionarilor.

De fapt, o săptămână pe insule poate să nu fie atât de costisitoare.

Nu trebuie să stai în cea mai luxoasă vilă, cu un bucătar privat. Peste tot în Maldive nisipul aste același, palmierii și bucătăria tradițională sunt aceleași.

vacanță Maldive

Citește și: Cât costă o vacanță în Maldive cu buget redus

Poți, de exemplu, să optezi pentru un resort all-inclusive care îți va oferi cazare, mese la restaurantul principal, câteva cine în altă parte, câteva sporturi nautice și excursii. În același timp, restul nu va fi extrem de costisitor.

În ultimul deceniu, pensiunile s-au dezvoltat activ pe insulele locale din Maldive și oferă turiștilor posibilitatea de a-și petrece vacanțele aici, pentru bani relativ puțini. Prin urmare, o vacanță cu buget redus în Maldive este foarte posibilă.

Mitul 2: Insulele Maldive reprezintă o destinație foarte îndepărtată

Aici depinde cu ce compari. Insulele Maldive sunt împrăștiate în mijlocul Oceanului Indian, partea de nord a arhipelagului începe la aproximativ 700 de kilometri de Sri Lanka. În general, nu poți ajunge acolo cu mașina sau trenul. Când petreci multe ore în agitația zilei, insulele tropicale par departe.

vacanță Maldive

De fapt, Maldive este un stat modern cu un turism perfect stabilit, o capitală frumoasă și un aeroport internațional care primește avioane de la zeci de companii aeriene din lume.

În plus, zborurile către Maldive pot fi rezervate pentru 500 de euro dus-întors, așa că asigură-te că ai configurat o alertă de zbor, fă-ți bagajele și începe să alegi un hotel în Maldive.

Mitul 3: O vacanță în Maldive poate fi plictisitoare

Oceanul și tropicele sunt cele mai importante componente ale Insulelor Maldive, fără de care turismul local nu ar fi niciodată atât de popular. Totul a început, mai întâi, cu natura uluitoare. Cu toate acestea, confortul și divertismentul joacă, de asemenea, un rol important.

Să stai întins pe plajă, să sorbi un cocktail exotic este o necesitate, dar te poți plictisi rapid. Întotdeauna există ceva de făcut în Maldive. Pentru gurmanzii de pe insule sunt deschise restaurantele din bucătăria mondială; pentru cunoscătorii lumii subacvatice se organizează cele mai bune scufundări. Dacă îți place să fii activ – excursii, safari de snorkeling, croaziere pe mare, sporturi acvatice în toată diversitatea lor îți stau la dispoziție.

vacanță Maldive

Când destinația ta de călătorie are la bază dorința de un „retreat”, hotelurile din Maldive oferă spa-uri cu tratamente unice pentru relaxare și recuperare. Și poți să ieși în cluburi de noapte și barurile de pe coastă. Programează-ți fiecare zi de vacanță și vei vedea că nu va mai fi timp să te plictisești în Maldive.

Mitul 4: O vacanță în Maldive e ideală doar pentru cei aflați în luna de miere

Insulele Maldive sunt renumite ca fiind un loc în care tinerii căsătoriți își pot petrece luna de miere în condiții ideale, de poveste. Astăzi stațiunile oferă cuplurilor tinere un întreg pachet de servicii pentru cea mai bună evadare romantică

Stațiunile au specialiști in organizarea de ceremonii de nuntă in tradiția statului Maldive.

Reînnoirea jurămintelor în Maldive ar putea fi o experiență foarte impresionantă.

Croaziere romantice la apus de soare, mese pe plajă privată, mese gourmet, picnic pe o insulă pustie și multe altele, toate pentru cei mai îndrăgostiți dintre voi.

Dar… Insulele Maldive sunt foarte versatile. Există multe hoteluri pentru adulți sau în stil mixt pentru vacanțe romantice și de familie.

vacanță Maldive

Pentru generația tânără, multe stațiuni au cluburi de agrement unde copiii și adolescenții se pot distra și beneficiază de dezvoltare. Acolo lucrează animatori și profesori, se organizează tot felul de evenimente culinare master class, concursuri, competiții sportive, lecții de meșteșuguri și multe altele.

Cluburile pentru copii oferă adesea servicii profesionale de babysitting pentru cei mai tineri oaspeți. Pentru familiile cu copii din Maldive, pot fi oferite programe de snorkeling și scufundări, hotelurile sunt dotate cu o piscină pentru copii și tobogane cu apă, iar restaurantele au un meniu pentru copii.

Mitul 4: Insulele Maldive pot fi periculoase pentru turiști

Desigur, există un anumit grad de probabilitate de a ajunge într-o situație neplăcută în Maldive. La fel ca oriunde în lume. Pe insulele tropicale, primul lucru care poate reprezenta orice pericol este lumea subacvatică a recifelor. Nu doar pești colorați inofensivi trăiesc acolo, ci și unii otrăvitori. De exemplu, peștele leu, peștele piatră, raia, aricii de mare și murenele. Dar dacă respecți regulile de bază de siguranță, care sunt informate de ghidurile de mare, snorkelingul sau scufundările în Maldive nu vor aduce decât multă plăcere.

vacanță Maldive

În ceea ce privește alte necazuri, Maldive nu este diferită de alte țări turistice. Un jefuitor, de exemplu, are mai multe șanse să ajungă în orașul tău natal decât într-un hotel de pe insulă, departe de toată lumea și de orice. Maldivienii se disting prin cordialitate și moralitate ridicată, ceea ce vei putea vedea singur.

Mitul 6: O vacanță în Maldive presupune abstinența de la alcool

Pe insulele locale, inclusiv capitala Male, există interzicerea consumului și vânzării de alcool atât pentru populația locală, cât și pentru turiști. Cu toate acestea, există băuturi alcoolice pe insulele stațiunii. În funcție de politica hotelului, acestea sunt servite contra cost sau alcoolul este inclus în pachetul All inclusive.

Sigur nu vei avea probleme.

vacanță Maldive

Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO