fbpx

Căutare

Share this article

Arată de parcă ar fi maşina lui Batman, costă 3 milioane de lire sterline şi a ieşit din mâinile unor ingineri precum Adrian Newey, britanicul de la Formula 1. Acesta este Valkyrie, cea mai nouă maşină a celor de la Aston Martin, aflată în pre-producţie şi care urmează să fie lansată în 2019. Informaţii dezvăluite în urmă cu câteva zile ne prezintă o super maşină rezultată în urma unui parteneriat între Aston Martin (din a cărui echipă face parte şi expertul în aerodinamică Marek Reichman) şi Red Bull F1 (echipă de curse de formula 1, reprezentată, printre alţii, de genialul Adrian Newey). Cu un design spectaculos şi cu o incredibilă forţă de apăsare, super car-ul este construit pe baza unui şasiu făcut din fibră de carbon, are un V12 de 6.5 litri (1.000 de CP), şi o greutate egală cu 1.030 de kilograme.

Maşina, care va putea accelera de la 0 la 320 de km/h în doar 10 secunde, are blocuri optice cu LED-uri, un singur ştergător pentru parbriz, guri de aerisire largi în partea frontală a caroseriei şi pe aripi.

Habitaclul, care permite prezenţa doar a două persoane, are scaune montate direct pe carcasa de carbon, ce permit poziţionarea şoferului şi a pasagerului din dreapta într-un mod asemănător poziţiei pe care o au piloţii de Formula 1 (poziţia de conducere “în picioare”, în care pedalele şi respectiv picioarele oamenilor sunt poziţionate mai sus decât în automobilele tradiţionale). Fiecare scaun va fi creat perfect ergonomic în funcţie de silueta clientului care va fi scanat în prealabil. Volanul, inspirat din bolizii de Formula 1, este demontabil, pe el regăsindu-se toate elementele de control şi display-ul planşei de bord. În lipsa oglinzilor retrovizoare, Valkyrie va avea, tot la interior, două ecrane pe care vor fi afişate imagini înregistrate de două camere video.

Foto: Twitter

 

Până în 2019, când va apărerea pe piaţă această maşină, vor mai apărea cu siguranţă modificări la acest prototip, însă reprezentanţii Aston Martin (care au dezvăluit şi valoarea estimativă de 3 milioane de lite sterline) ne asigură că oricare ar fi modificările, acestea vor fi minore.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO