fbpx

Căutare

Share this article

Multimiliardarul spaniol Amancio Ortega, fondatorul Zara, îşi va completa fabuloasa avere cu 1,3 miliarde de euro, pe care îi va primi de la Inditex – cel mai mare retail de îmbrăcăminte din lume şi proprietar al brandurilor Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius – ca urmare a vânzărilor record înregistrate de companie în 2016, anunţă The Guardian.

Inditex, care a investit anul trecut nu mai puţin de 1,4 miliarde de euro în depozite, tehnologie, noi magazine şi expansiune online, a raportat că profitul net a crescut cu 10% faţă de anul precedent, ajungând astfel la 3,2 miliarde de euro, în timp ce vânzările totale au depăşit suma de 23 de miliarde de euro. Asta după ce, Inditex a deschis, tot anul trecut, 279 de magazine în 56 de ţări (dintre care 51 sunt Zara) ajungând astfel la un număr totat de 7.300 de magazine în întreaga lume.

Amancio Ortega, Foto: Forbes

La aceste creşteri au contribuit semnificativ şi noua gamă Zara creată special pentru a marca lansarea albumului “Blue & Lonesome”, al celor de la Rolling Stones, colecţia „Join Life” realizată din materiale durabile, dar şi parfumul unisex, pudra de spălat sau balsamul de rufe lansate de Zara Home.

Cu o avere estimată la 71,5 miliarde de dolari (conform revistei Forbes), Ortega (în vârstă de 80 de ani) este cel mai bogat om din Europa şi al patrulea din lume, după Jeff Bezos, şeful Amazon (73,4 miliarde dolari), investitorul Warren Buffett (78,3 miliarde dolari) şi Bill Gates (86 miliarde de dolari).

Ortega a deschis primul magazin Zara în oraşul A Coruña în 1975, un simplu producător de îmbrăcăminte local, ajungând apoi să pună bazele Inditex, acum cel mai mare retail de îmbrăcăminte la nivel mondial.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO