fbpx

Căutare

Share this article

Pantone a anunțat care este culoarea anului pentru 2022: Very Peri – prima nuanță creată de companie pentru culoarea ce definește noul an.

Nuanța de albastru brebenoc, amestecată cu o nuanță de roșu violet este un „simbol al spiritului global al momentului și al tranziției prin care trecem”, a spus compania într-un comunicat de presă.

culoarea anului
Very peri, culoarea anului 2022

„Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă, iar viața noastră fizică și cea digitală vor fuziona în moduri noi”, scria în comunicatul companiei. „Designul digital ne ajută să depășim limitele realității, deschizând ușa către o lume virtuală dinamică în care putem explora și crea noi posibilități de culoare.”

Very Peri este prima culoare pe care Pantone a creat-o pentru nuanța sa anuală aleasă, care se bazează pe teoria culorilor și tendințele anului.

culoarea anului
culoarea anului trecut

Anul trecut, Pantone a ales „Ultimate Grey” și „Illuminating”, un galben strălucitor, explicând că cele două au fost menite să „exprima un mesaj de putere și speranță care este atât durabil, cât și înălțător”.

„Culoarea Pantone a Anului reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce oamenii caută, acea culoare poate spera să răspundă”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului de culoare Pantone, într-un comunicat de presă.

„Pe măsură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca o formă critică de comunicare și o modalitate de a exprima și de a afecta idei și emoții și de a se angaja și de a conecta, complexitatea acestei noi nuanțe de albastru infuzat de roșu violet evidențiază posibilitățile expansive care ne stau în față.”


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO