Căutare

Share this article

Are statutul de vedetă la Hollywood, dar este ceea ce unii s-ar grăbi să o numească anti-vedetă. Viaţa actriţei Diane Keaton nu a respectat mai nimic din regulile nescrise ale celebrităţilor din lumea filmului. Nu are stilist, nici om de PR, tocmai de aceea îşi permite să spună mereu ceea ce gândeşte, fără să ţină cont de eventuale consecinţe. Despre Diane Keaton se poate spune că este amuzantă, autoironică, neobosită şi cu interese diverse. Este actriţă, regizor, producător şi scenarist, fotograf, dezvoltator imobiliar, scriitoare, dar şi cântăreaţă. Pe numele real Diane Hall, Diane Keaton a ales să se prezinte cu numele de fată al mamei nu din vreo frustrare sau din dorinţa de a avea un nume răsunător, ci doar pentru a evita confuzia cu o altă actriţă cu acelaşi nume.

Viaţa actriţei Diane Keaton – Lupta pentru a ajunge pe scenă

Diane Keaton şi-a dorit mereu să devină actriţă. Visa la asta încă de mic copil, dar nu doar că a visat, ci şi-a făcut un scop din a urca pe scenă. A mărturisit mereu, cu sinceritatea care o caracterizează, că nu i-a fost uşor şi că norocul ei a fost de fapt ambiţia dusă la extrem. Scenariul era mai mereu acelaşi: dădea probă pentru rolul principal. Dacă nu îl obţinea, dădea probă pentru cel secundar. Dacă nu îl primea nici pe acela, se mulţumea cu orice rol, cât de mic. Este un exemplu de perseverenţă şi dăruire, cu atât mai mult cu cât nici măcar în familie nu a primit încurajările de care ar fi avut nevoie. Tatăl ei obişnuia să îi scoată în evidenţă defectele sau presupusele defecte, de la înălţime şi timiditate la bâlbâială şi probleme de dicţie. Până la urmă bărbatul şi-a părăsit familia, iar Diane şi cei 3 fraţi ai ei au rămas în grija mamei, femeie de serviciu cu un salariu sub limita supravieţuirii.

La 19 ani Diane Keaton a plecat din California la New York ca să studieze actoria. Cânta prin cluburi de noapte ca să se poată întreţine şi să ajungă să îşi împlinească visul. A debutat până la urmă pe scenă, ca actriţă de teatru, în 1968, cu un rol în musicalul Hair. Atunci le-a arătat şi altora determinarea şi principiile care i-au condus viaţa. În timp ce alte fete ar fi făcut poate multe compromisuri, Diane a refuzat categoric să respecte scenariul care îi cerea să renunţe, la un moment dat, la haine. Colegii cu considerat-o inconştientă şi erau convinşi că drumul ei în actorie s-a încheiat acolo. Nu ştiau că au de-a face cu o femeie care nu a învăţat să renunţe.

Viaţa actriţei Diane Keaton – O viaţă între actorie şi iubire

În 1970 a primit primul său rol pentru marele ecran, dar anul 1972 avea să fie punctul de cotitură în cariera ei. Făcea senzaţie în rolul lui Kay Adams-Corleone în pelicula care a făcut istorie, The Godfather (Naşul), iar Play It Again, Sam (Mai cântă o dată, Sam) avea nu doar să îi aducă o nominalizare la premiile Tony şi, implicit, celebritatea, dar şi primul iubit aflat pe lista celor mai doriţi burlaci de la Hollywood, Woody Allen. Diane recunoaşte că, în timp ce pentru ea a fost pasiune la prima vedere, pentru el a părut că a fost ceva ce i se cuvenea. Asta doar pentru că nu a fost tocmai la îndemână să îl cucerească, însă atunci când cei 2 au început să iasă împreună a fost evident pentru toată lumea nu doar că se iubesc, dar şi că se potrivesc foarte bine.

Diane Keaton şi Woody Allen, foto: nbcnews.com

Diane a devenit muza actorului care şi-a descoperit pasiunea în regia de film. Sleeper (Adormitul), Love and Death (Dragoste şi moarte), Interiors (Interior), Manhattan şi Annie Hall sunt filme care i-au propulsat pe amândoi în lumea bună a Hollywood-ului. Rolul lui Annie Hall, din 1978 avea să îi aducă lui Diane Keaton premiul OSCAR, BAFTA şi 2 Globuri de Aur. Rolul, de altfel, a fost construit special pentru ea şi inspirat de ea.

„Dacă nu-l întâlneam pe Woody, n-aş fi realizat nimic, aş fi fost un mare zero. El a fost mentorul meu, de la el am învăţat disciplina profesiei, am aplicat anumi­te principii pentru că-l vedeam pe el cum trăieşte.” – Diane Keaton

O pauză de un an în carieră impusă de lipsa implicării într-un proiect a împins-o pe Diane în braţele bulimiei, însă actriţa nu i-a mărturisit partenerului ei suferinţele prin care trecea. Această problemă, precum şi cererea în căsătorie aşteptată şi niciodată venită, au dus până la urmă la separarea celor doi. Au rupt relaţia de iubire, dar au păstrat prietenia care i-a legat şi crescut.

Al Pacino a fost pasiunea supremă a actriţei şi relaţia pe care şi-ar fi dorit-o cel mai mult încheiată cu o căsătorie, nicidecum cu o separare. Pe de altă parte, deşi recunoaşte iubirea extremă pe care i-a purtat-o, Diane Keaton nu a ezitat să recunoască faptul că nu erau pregătiţi unul pentru celălalt. Ea căuta o iubire de poveste, în timp ce el era visător şi prea puţin ancorat în ceea ce ar fi însemnat o căsnicie.

Diane Keaton şi Al Pacino, Foto: Pinterest.com

În 1981, în timpul filmărilor pentru Reds, Diane l-a cunoscut pe Don Juan-ul Hollywood-ului, ultraprezentul Warren Beatty când vine vorba de relaţiile marilor actriţe din Cetatea Filmului. Odată cu nominalizarea la Oscar, Diane a primit şi o nouă relaţie, cu Beatty. Deşi a recunoscut impresia puternică pe care o avea asupra doamnelor, actriţa spune că nu a înţeles niciodată cu adevărat de ce avea acest impact. Prin urmare, deşi au fost împreună ani buni, nici această relaţie nu a dus-o pe Diane în faţa altarului.

„Îmi doream aşa de mult să mă mărit, dar, de fapt, n-am dorit niciodată un soţ cât mi-am dorit să-mi îndeplinesc visul de a mă căsători.“ – Diane Keaton

Diane Keaton şi Warren Beatty, Foto: Pinterest.com

Viaţa actriţei Diane Keaton – decizia întârziată de a deveni mamă

Abia la 50 de ani, probabil când a înţeles că nu avea să găsească bărbatul cu care să facă un copil, a hotărât să devină mamă. În 1996 a adoptat o fetiţă, Dexter, iar 5 ani mai târziu a adoptat şi un băiat, Duke. Cu francheţea care o caracterizează, Diane a mărturisit că a greşit că a întârziat atât de mult momentul pentru că era important să fie mai tânără şi să le fie de mai mare ajutor. În plus, a vorbit şi despre greutatea de a fi mamă singură şi despre lipsurile pe care le resimt copiii crescuţi de un singur părinte.

Foto: express.co.uk

Cu excepţia vieţii de părinte, Diane şi-a primit vârsta cu o relaxare necunoscută pentru cele mai multe vedete de la Hollywood, poate şi pentru faptul că nu s-a considerat niciodată o femeie frumoasă. La 70 de ani şi-a păstrat înclinaţia către ţinutele masculine, dar sexy – produsul propriului stil, nicidecum al unui stilist – râsul din toată inima şi nu se fereşte să-şi ascundă ridurile şi toate celelalte semne evidente ale trecerii anilor.

Viaţa lui Diane Keaton – artista completă cu interese complexe

Pe lângă cele peste 50 de filme în care a jucat, Diane Keaton s-a implicat de-a lungul carierei şi în alte zone, unele cu legătură directă cu cinematografia, altele cu legătură exclusiv cu pasiunile ei. A produs filme, a regizat, a fost scenarist, dar şi blogger pentru Huffington Post, şi-a descoperit plăcerea de a fotografia, a cântat şi a renovat case istorice. Membră a Institutului American pentru Conservare Istorică, Diane Keaton s-a implicat activ în acestă zonă şi însăşi Madonna a fost unul dintre clienţii ei, cumpărând o vilă restaurată de actriţă în 2003. A regizat şi videoclipuri, dar şi un episod din celebrul Twin Peaks şi este autoarea mai multor cărţi devenite bestseller-uri.

“De acum înainte nu mai vânez visuri, caut doar realitatea.“ – Diane Keaton

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO