Viața artistei Avril Lavigne, unul dintre idolii anilor ‘90 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Mixând rock-ul, punk-ul și un stil rebel, cântăreața canadiană Avril Lavigne a dat buzna pe scena muzicală în 2002 cu albumul ei multi-premiată cu discuri de platină, „Let Go”.

Cântăreața canadiană, Avril Lavigne a apărut pe scena muzicală la începutul anilor 2000, devenind un hit cu stilul ei unic, care îmbină rock și punk. Și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Napanee, Ontario. Lavigne a început să cânte în biserică de la o vârstă fragedă și a semnat cu Arista Records în 2000. Doi ani mai târziu, și-a lansat albumul de debut, Let Go. Datorită single-urilor „Complicated” și „Sk8er Boi”, discul s-a vândut în peste 15 milioane de copii în întreaga lume.

Avril Lavigne

Copilăria și adolescența rebelei Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne s-a născut pe 27 septembrie 1984, în Belleville, Ontario, Canada, și și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Napanee, Ontario.

Lavigne a cântat tot timpul în copilărie, spre supărarea celor doi frați ai ei. Crescută de părinți profund religioși, ea a început mai întâi să cânte în corurile bisericii. Lavigne a învățat să cânte la chitară și a început să-și compună propria muzică în adolescență. La început, ea s-a concentrat pe muzica country, schimbându-și în cele din urmă linia melodică. După ce a părăsit liceul, a plecat mai întâi la New York și apoi la Los Angeles pentru a lucra cu Arista Records.

Avril Lavigne, o semnătură în muzica punk-pop  

În 2002, Lavigne a lansat primul ei album, Let Go. Ea a obținut un no 1 cu single-ul „Complicated”, o poveste captivantă despre o relație dificilă. Au urmat în curând și mai multe hituri, precum „Sk8er Boi” și „I’m With You”. Pe lângă muzica ei, Lavigne a fost considerată o emblemă de stil; fanii au imitat părul multicolor al lui Lavigne și i-au copiat modurile skate-punk.

Muzica lui Lavigne a luat o turnură mai contemplativă cu Under My Skin din 2004, care nu a mers la fel de bine ca primul ei album. Cu toate acestea, a avut două hituri modeste, „Don’t Tell Me” și „Nobody’s Home” și o piesă din Top 10, „My Happy Ending”. În timp ce multe dintre melodiile ei au explorat problemele și necazurile relațiilor, viața personală a lui Lavigne părea să meargă bine. În 2006, s-a căsătorit cu muzicianul Deryck Whibley, din trupa canadiană pop-punk, Sum 41.

Albumele maturității

Revenind la stilul ei pop mai uptempo și exuberant, Lavigne a lansat The Best Damn Thing în 2007. Ea a obținut un hit de Top 10 cu contagioasa „Girlfriend”. Un critic de la Rolling Stone a numit melodia „hipercatchy” și a spus că albumul are „doze mari de nădejde, furie și vulnerabilitate, atribute obișnuite pentru Lavigne”.

Pe următorul album, Goodbye Lullaby, Lavigne a privit dragostea din diferite etape, de la bucuria de a fi împreună până la durerea despărțirii. Subiectul nu a fost o surpriză; între lansarea lui The Best Damn Thing și următorul ei album, Lavigne și Whibley divorțaseră. Despărțirea a fost totuși suficient de amiabilă pentru ca cei doi să lucreze împreună la Goodbye Lullaby; Whibley a lucrat ca producător pentru mai multe dintre melodiile albumului. Fără să se depărteze prea mult de rădăcinile ei power-pop, Lavigne a folosit hitul incredibil de încântător „What the Hell” ca primul single al albumului. Goodbye Lullaby s-a bucurat de un succes enorm în străinătate, ajungând în fruntea topurilor în Japonia, Australia și Coreea.

Linia de modă și activitățile ei caritabile

Muzica nu a fost singurul interes al lui Lavigne. Ea și-a lansat propriul parfum numit Forbidden Rose și și-a creat propria linie de îmbrăcăminte, Abbey Dawn, folosind o poreclă din copilărie dată de tatăl ei. Lavigne și-a făcut timp și pentru a-i ajuta pe alții. În 2010, ea a înființat Fundația Avril Lavigne, care își propune să ajute tinerii cu dizabilități și boli grave. „Întotdeauna am căutat modalități de a da înapoi pentru că cred că este o responsabilitate pe care o împărtășim cu toții”, a scris ea pe site-ul fundației.

Avril Lavigne

Viața personală a lui Avril Lavigne

După trei ani de căsătorie, Lavigne și primul soț, Whibley s-au despărțit în 2009. Apoi, cântăreața a avut o relație cu Brody Jenner pentru o perioadă.

În august 2012, Lavigne s-a logodit cu colegul muzician Chad Kroeger, solistul trupei rock, Nickelback. Cei doi se întâlneau din februarie 2012, când s-au unit pentru a scrie o melodie pentru următorul album al lui Lavigne, potrivit revistei People. Lavigne și Kroeger s-au căsătorit în iulie 2013 în cadrul unei ceremonii desfășurate în sudul Franței. Cu toate acestea, cuplul s-a despărțit doi ani mai târziu.

În noiembrie, Lavigne și-a lansat cel de-al cincilea album. Avril Lavigne prezintă piesa „Let Me Go”, o colaborare cu fostul ei soț Kroeger. „Rock N Roll” s-a dovedit a fi, de asemenea, o altă piesă populară pe înregistrarea bine-primită a lui Lavigne.

În ultimii ani, Lavigne s-a luptat cu sănătatea ei. Ea a dezvăluit revistei People în aprilie 2015 că suferea de boala Lyme. „Am fost țintuită la pat cinci luni”, a spus ea. În luna iunie, Lavigne a împărtășit mai multe informații despre boala ei în primul ei interviu TV de la diagnosticul ei. Ea a explicat că a văzut numeroși medici înainte de a obține ajutorul de care avea nevoie. Lavigne a declarat pentru ABC News că „sunt la jumătatea tratamentului” și se așteaptă să se „recupereze 100%”.

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora