fbpx

Căutare

Share this article

Viața cântăreței Shakira este urmărită de foarte mulți fani din întreaga lume, încă de acum vreo 20 de ani, când se afirma în topurile muzicale. Apoi, când a devenit iubita și mama copiilor lui Piqué, a devenit și mai interesantă, iar cei care poate nu auziseră de ea, au fost fascinați auzind-o interpretând imnul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud. Dar cine este Shakira și cum sună viața cântăreței ale cărei ritmuri latino îi ridică de pe scaune până și pe cei mai ursuzi sau neinițiați în lumea dansului.

Viața și copilăria cântăreței Shakira

Shakira este azi cunoscută drept una dintre cele mai talentate compozitoare, dansatoare, cântărețe de muzică latino, dar și antreprenoare. Cu vocea sa cu influențe rock, versurile pasionale și mișcările de belly dance extrem de senzuale, este unul dintre cele mai mari staruri latino-pop ale momentului. Conform experților în domeniu, este una dintre cele mai bine vândute cântărețe, Shakira putându-se lăuda cu peste 125 de milioane de discuri cumpărate de fani în întreaga lume.

Shakira în copilărie. Foto: Tle List

Născută Shakira Isabel Mebarak Ripoll, în Barranquilla, Columbia, în februarie 1977, a avut de mică înclinații artistice. Tatăl său era libanez, iar mama columbiană, însă rădăcinile familiei au atât sânge spaniol, cât și italian. Shakira a scris prima poezie la vârsta de patru ani, iar primul cântec, „Tus gafas ocuras”, la vârsta de 8 ani. La zece ani deja știa să danseze și se pregătea să participe la concursurile de talente din țara natală.

Viața și cariera cântăreței Shakira

Shakira și-a început cariera profesională la vârsta de 13 ani. După ce a lansat două albume comerciale fără succes la public, Magia și Peligro, în 1996 lansa deja primul hit. „Donde Estas Corazon?”. Cel de-al treilea album de studio, Pies Descalzos i-a adus cântăreței Shakira o mare popularitate în America Latină, iar melodii precum „Estoy Aqui” sau „Pies Descalzos, Suenos Blancos” au ajuns pe primele locuri în topurile muzicale. Albumul, care i-a modelat amestecul de influențe latine, arabe și rock, a vândut peste trei milioane de exemplare în întreaga lume.

Următoarea lansare pe piață, „Dónde Están los Ladrones?” (1998), a avut un succes și mai mare la nivel mondial și i-a adus cântăreței Shakira două premii Latine Grammy. Melodii precum „Ciega, Sordomuda”, „Tú” și „Ojos Así” cu aromă arabă au deschis calea exploziei sale pe piața muzicală americană.

shakira în adolescență. Foto: Pinterest

După ce l-a angajat pe Emilio Estefan ca manager și producător, Shakira și-a vopsit părul blond pentru a-și spori atracția sexuală. S-a mutat la Miami și a înregistrat primul său album în limba engleză, „Laundry Service”, în 2001.

Albumul a avut un succes internațional uriaș, intrând în topurile pop americane pe locul trei și a vândut peste 200.000 de exemplare în prima săptămână. Albumul câștigător al unui disc de platină a dat naștere hiturilor „Whenever, Wherever” și „Underneath Your Clothes”.

Shakira în primele sale apariții muzicale. Foto: radaronline.com

După ce a încheiat un turneu de mari proporții, Laundry Service”, Shakira și-a petrecut următorii câțiva ani scriind simultan materiale pentru alte două albume. Fijación Oral în limba spaniolă, vol.1 i-a adus un al doilea premiu Grammy pentru cel mai bun album latin rock sau album alternativ, iar Oral Fixation vol. 2, în limba engleză, , a ajuns în topul listei Billboard Hot 100. Melodia principală a acestui al doilea album, „Hips Don’t Lie”, în colaborare cu Wyclef Jean s-a dovedit a fi una dintre cele mai redate melodii din istoria radioului pop.

Viața cântăreței Shakira povestită în premii și distincții

Shakira a câștigat numeroase premii și distincții în cariera sa, inclusiv cinci MTV Video Music Awards, două premii Grammy, opt Latin Grammy Awards, patru American Music Awards, șapte premii Billboard Music, 28 Billboard Latin Music Awards, șapte premii NRJ Music și două Premiile internaționale de muzică de dans. Ea a fost onorată cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame în 2011.

Shakira împreună cu cei doi fii ai ei. Foto: us.hola.com

Viața personală a cântăreței Shakira

Shakira a început o relație amoroasă cu avocatul argentinian Antonio de la Rúa în 2000. Cuplul s-a despărțit în 2011 pe fondul unei dispute legale cu valoare de 250 de milioane de dolari. În 2013, De la Rúa a intentat un proces în California, cerând 100 de milioane de dolari despăgubiri cântăreței Shakira.

Shakira alături de Antonio de la Rúa. Foto: Pinterest

Shakira are în prezent o relație cu vedeta fotbalului spaniol, atacantul lui FC Barcelona, Gerard Piqué. Împreună au doi copii, doi băieți, Milan Piqué i Mebarak și Sasha Piqué i Mebarak.

Shakira alături de Pique. Foto: Shutterstock

Shakira a dovedit de-a lungul anilor că nu a uitat niciodată de unde a plecat și a demonstrat generozitate față de orice suflet amărât. A susținut nenumărate concerte caritabile și a donat încasările obținute din foarte multe spectacole către UNIVEF și către alte organizații non profit. În plus, încă din 1997 a înființat fundația caritabilă Pies Descalzos, în Columbia, organizație ce are ca scop lupta împotriva sărăciei și accesul facil la educație pentru copiii din mediile defavorizate.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO