Viaţa cântăreţului Adam Levine, solistul Maroon 5 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viaţa cântăreţului Adam Levine, solistul Maroon 5

La 12 ani a şi cântat pentru prima dată în public, însă a fost atât de emoţionat încât a stat tot timpul pe scenă cu spatele la spectatori. 3 ani mai târziu...
Share this article

Adam Levine nu face parte din categoria artiştilor care au făcut foamea şi sacrificii supreme ca să îşi împlinească visul. Nu are o poveste lacrimogenă care să umple paginile revistelor. A reuşit să ajungă însă un superstar prin muncă multă, talent şi ambiţie, nelăsând primul eşec muzical să-i taie aripile.

Muzica, de la plăcere la pasiune

Artistul s-a născut în Los Angeles, într-o familie cu venituri mult peste medie. Tatăl deţinea un lanţ de magazine cu haine, situate în cele mai luxoase zone din LA, iar mama era consilier de admitere la facultate. Deşi cei 2 au divorţat pe când Adam avea numai 7 ani, au făcut eforturi ca fiul lor să nu fie extrem de afectat de această separare. L-au dus la terapie şi şi-au împărţit custodia astfel încât să petreacă timp cât mai echitabil cu fiecare dintre părinţi.

Îşi aminteşte că muzica era mereu prezentă în casele lor, iar preferinţele mamei – Simon&Garfunkel, Fleetwood Mac şi Beatles – au fost şi primele trupe care i-au influenţat stilul muzical. Avea 10 ani când a început să cânte la chitară şi şi-a dat seama că muzica e locul în care îşi poate da frâu liber sentimentelor şi emoţiilor.

Am pus mâna pe o chitară şi asta a fost. Am simţit că m-am îndrăgostit nebuneşte de ea.

Adam Levine

La 12 ani a şi cântat pentru prima dată în public, însă a fost atât de emoţionat încât a stat tot timpul pe scenă cu spatele la spectatori. 3 ani mai târziu, împreună cu 2 colegi de şcoală – Jesse Carmichael şi Mickey Madden – şi un alt prieten, Ryan Dusick, au format trupa Kara`s Flowers, iar după câteva luni au început să cânte prin cluburile din California. Aşa au şi fost descoperiţi de un producător independent care le-a propus să înregistreze un album cu 11 piese. Deşi aşteptările erau mari, iar trupa a apărut inclusiv într-un episod al unuia dintre cele mai urmărite seriale din acea perioadă, Beverly Hills 90210, albumul a fost vândut cu greu în 5.000 de exemplare. Dezamăgirea şi-a spus cuvântul, iar trupa s-a destrămat.

Adam Levine, drumul de la băiatul timid la superstar

După acest moment Adam Levine şi Jesse Carmichael au părăsit Los Angeles ca să meargă la studii, în New York. Nu au rezistat mai mult de un semestru. Muzica îi chema. I-au sunat pe Madden şi Dusick şi au reunit trupa. De data asta au experimentat mai multe stiluri muzicale, inclusiv country şi folk, până au stabilit că groove este stilul care îi reprezintă.

Ne săturasem atât de tare să fim o trupă clasică de rock`n`roll… Simţeam că am nevoie să privesc într-o altă direcţie pentru inspiraţie vocală.

Adam Levine

Demo-ul lor a fost respins de mai multe case de producţie. Cei de la Octone Records au simţit însă că acolo e loc de succes. I-au chemat la discuţii şi le-au sugerat să mai ia pe cineva în trupă. James Valentine a fost alesul, iar după asta a venit şi numele celebru acum în întreaga lume: Maroon 5.

Adam părea a fi un tip foarte timid, genul care stătea cu privirea aţintită în pământ… al cincilea membru putea să cânte la chitară ca să-l elibereze pe vocalist, ca să devină starul care credeam că putea să devină.

Ben Berkman, director executiv la Octone Records

Ca să se întreţină cântăreţul lucra în echipa de creaţie a unui show de televiziune produs de CBS, Judging Amy. Scria pentru serial, dar scria şi cântece despre fosta iubită. Toate au intrat pe albumul de debut al noii trupe, Songs about Jane, lansat în vara lui 2002. N-a fost lovitură instantanee, ci mai degrabă ceea ce specialiştii numesc „hit adormit.”

A început uşor, uşor să fie difuzat la radio, a crescut în popularitate a ajuns apoi să înregistreze vânzări de 10 milioane de copii, după 2 ani de la lansare ajungând al zecelea cel mai bine vândut al anului 2004. În anul următor Maroon 5 câştiga primul Grammy din palmares, la categoria Best New Artist. În 2006 trupa a luat un nou premiu Grammy, la categoria Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals.

Maroon 5

Următorul album le-a adus un nou Grammy, dar şi primul turneu mondial, iar drumul, deşi nu ferit de piedici şi multă muncă, a rămas acelaşi pentru Maroon 5: albume de succes, milioane de fani peste tot în lume şi premii dintre cele mai importante. La începutul lui 2017 Adam Levine s-a întors acasă, în California, ca să primească o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame.

Un muzician premiat, un afacerist abil

Adam Levine nu a rămas insensibil nici la mirajul cinematografiei, făcându-şi apariţia în mai multe producţii de televiziune, dar şi în filme de lungmetraj. Vreme de 8 ani a fost antrenor la Vocea Americii, în acelaşi timp punând bazele şi propriei companii de producţie, unul dintre proiectele sale, Sugar, fiind difuzat pe Youtube Premium, iar concursul Songland, pe NBC.

Cu moda şi afacerile în suflet şi în minte încă din copilărie, când a avut un exemplu de succes în tatăl său, artistul s-a dezvoltat în mai multe domenii de activitate. A creat cu ajutorul unui producător celebru o chitară după propriile idei. Şi-a lansat apoi propria linie vestimentară, propria companie de înregistrări, a avut colaborări cu mai multe companii producătoare de haine şi a lansat şi un parfum cu numele său.

Femeile frumoase, plăcere şi dezastru

În plan personal o bună bucată de vreme Adam Levine a fost văzut ca un playboy veritabil. După despărţirea de Jane Herman, cea căreia i-a fost „dedicat” primul album, numele cântăreţului a fost legat de o mulţime de femei, care mai de care mai celebre, printre care şi Cameron Diaz şi Jessica Simpson.

Pe Behati Prinsloo, model Victoria`s Secret, a cunoscut-o prin intermediul internetului, în 2012, iar luni bune relaţia dintre ei a fost una caracterizată doar de conversaţii lungi pe mail. Până la urmă Behati s-a lăsat convinsă să meargă la Los Angeles, să se cunoască în mod real. Lucrurile s-au înfiripat rapid, însă după un an cei doi s-au separat, timp în care Adam Levine nu a stat degeaba şi s-a afişat la braţ cu supermodelul Nina Agdal. A fost însă, aparent, lucrul care i-a impulsionat să ducă relaţia la nivelul următor. După 2 luni s-au împăcat şi s-au şi logodit.

Adam Levine şi Behati Prinsloo

Adam Levine şi Behati Prinsloo s-au căsătorit în iulie 2014 la Los Cabos, în Mexic, în prezenţa a 300 de invitaţi, însă la niciun an de la nuntă deja se zvonea despre o iminentă despărţire după ce cântăreţul începuse să petreacă mai mult timp în oraş, în compania a tot felul de modele, decât acasă. Behati a rămas însărcinată însă, iar lucrurile au părut să se liniştească în sfârşit în casa lor. În 2016 s-a născut Dusty Rose, iar la un an şi 4 luni distanţă a venit pe lume cea de-a doua fiică a cuplului, Gio Grace.

Recent, Behati Prinsloo a anunţat că este din nou însărcinată, însă vestea a venit la pachet cu un nou scandal. Modelul Sumner Stroh a ieşit public cu o declaraţie în care susţine că a avut timp de un an o aventură cu solistul Maroon 5 şi, de parcă nu ar fi suficient, aceasta i-ar fi cerut voie să-şi numească bebeluşul nenăscut după el.

Sunt spuse foarte multe lucruri despre mine acum şi vreau să-mi expun punctul de vedere. Nu am gândit bine atunci când am flirtat cu alte persoane decât soţia mea. Totuşi nu am avut o aventură, ci doar am întrecut limita într-o perioadă regretabilă din viaţa mea. (…) Să fiu atât de naiv şi de prost să risc tot ceea ce contează pentru mine a fost cea mai mare greşeală din viaţa mea. Nu voi mai face asta niciodată. Îmi asum totul. Vom trece peste asta şi vom trece împreună peste asta.

Adam Levine

La scurt timp după declaraţie cei 2 soţi s-au afişat în public, veseli şi atenţi unul cu celălalt, însă surse din apropierea lor spun că Behati este foc şi pară pe artist şi nu ştie dacă va putea depăşi acest moment.

Citeşte şi: Selena Gomez, artista crescută în sărăcie lucie se luptă cu boli care mai de care mai grele, printre care lupus și tulburare bipolară – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora