fbpx

Căutare

Share this article

Donatella Versace, un „fashion icon” contemporan este acea femeie care a făcut să curgă multă cerneală în presa internaţională, atât pentru creaţiile sale, dar şi pentru viaţa sa personală care a atras atenţia în nenumărate rânduri.

Născută în 1955 în regiunea italiană Calabria, Dontalla a fost fiica unei femei implicate în industria vestimentară şi sora lui Gianni Versace, un mare talent în fashion design. A început să lucreze alături de fratele său la numai 15 ani, fiind sfătuitoarea şi muza sa, iar după moartea acestuia a devenit creative director al Versace Group.

Atât Donattela cât şi fratele său au mărturist de-a lungul timpului că dragostea pentru frumos şi pentru modă le-a fost insuflată de către mama lor: „Am fost bebeluşul familiei. Am fost foarte răsfăţată. Am fost cel mai bine îmbrăcată fetiţă din oraş”, mărturisea Donattela într-un interviu acordat pentru The New Yorker.

Încă din adolescenţă Donatella a început să-şi adopte un look propriu vopsindu-şi părul în culoarea blond platinat şi folosind cantităţi mari de tuş de pleoape. Era foarte apropiată de Gianni care o lua peste tot cu el, la ieşirile de seară şi îi crea special haine pe care să le poarte. Donattela Versace a intrat la Universitatea din Florenţa însă în scurt timp a abandonat facultatea pentru a se alătura fratelui său în afacerea familiei.

Astfel, din 1978 când Gianni a pus bazele propriei companii de modă la Milano, Donattela a fost numai alături de el cu sfaturi pentru creaţiile sale, jucând un rol important în orchestrarea prezentărilor de modă şi a campaniilor de publicitate. Tot ea a asociat imaginea multor vedete cu casa de modă Versace, fiind prietenă cu nume precum Madonna sau Elisabeth Hurley.

A devenit apoi designer şef al colecţiei Versus şi a început să înveţe tot mai multe din secretele conducerii unui astfel de business la mijlocul anilor 1990, când Geanni s-a îmbolnăvit de cancer. După ce a învins bătălia cu această boală nemiloasă, fratele său a fost împuşcat mortal în faţa casei sale din Florida, moment în care a început declinul emoţional pentru Donattela.

Deşi a fost anunţată ca fiind noul creative designer al casei de modă Versace la numai câteva zile de la această nenorocire, viaţa ei a început să aibă o altă întorsătură: s-a afundat în consumul de droguri devenind dependentă de cocaină şi a început să fie văzut tot mai des la petreceri de noapte cât mai sălbatice. „Nu am putut suporta durerea. Trebuia să-mi ascund sentimentele. Şi care e cea mai bună metodă de a-ţi scunde sentimentele decât cu ajutorul drogurilor?”, mărturisea ea într-un interviu acordat revistei Vogue. Lupta cu drogurile a durat ani de zile şi abia în 2004 a reuşit să învingă.

S-a căsătorit la vârsta de 31 de ani cu fostul model Paul Beck cu care a avut doi copii, Alegra şi Daniel. La scurt timp după naşterea copiilor, cuplul s-a separat.

În ceea ce priveşte moda, Donatella a rămas vizionara designului companiei, încercând să revigoreze linia de producţie de-a lungul anilor. În 2009, ea l-a adus pe Christopher Kane pentru a reinventa brandul Versus, dar şi alţi designeri cunoscuţi care au lucrat pentru diferite colecţii, cum a fost şi colecţia haute couture Atelier.

Astăzi casa Versace are o linie de produse foarte variate de la accesorii de casă, parfumuri şi până la haine şi mobilă, iar Donatella este imaginea ce o reprezintă.

​În 2013 viaţa Donatellei Versace a fost portretizată de către Gina Gershon într-un film de televiziune.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO