fbpx

Căutare

Share this article

Nu ne trezim pentru mai puţin de 10,000 de dolari pe zi … această frază a marcat întreaga lume sau, cel puţin, viaţa Lindei Evangelista. La mai puţin de 20 de ani şi-a început cariera, una incredibilă, devenind una dintre cele mai importante şi influente modele din toate timpurile. A fost muza fotografului Steven Meisel. Şi modelul care a apărut pe prima pagină a celor mai multe numere Vogue Italia – toate acestea fiind fotografiate de Meisel. 

Linda Evangelista fotografiată de Karl Lagerfeld pentru colecţia Chanel Eyewear Spring Summer din 2012

Schimbarea de look care i-a adus succesul şi i-a dictat viitorul 

Ca aproape orice poveste a modelelor, Linda Evangelista a fost descoperită  de o agenţie de modelling locală pe când era doar o adolescentă, în oraşul său natal, de pe lângă Cascada Niagara. Cu toate acestea, viaţa Lindei Evangelista nu a fost deloc una uşoară. Cariera ei putea să se termine extrem de repede pentru că, în timpul unuia dintre primele sale proiecte, aflându-se în Japonia i se cere să pozeze nud. Disperată a apelat la ambasada Canadei de acolo şi a fost adusă de urgenţă acasă. Atunci nu a mai vrut să audă de această lume. Însă, în ciuda acestei experienţe nefericite, după ce îşi termină şcoala, încurajată fiind de mama sa, revine în lumina reflectoarelor. 

Cariera sa începe, cu adevărat, în 1984 atunci când s-a mutat din Canada în New York şi a semnat cu agenţia Elite. Însă, succesul său a venit cu adevărat după ce începuse acest drum. Profesa deja de câţiva ani, câştigând în jurul sumei de 600 de dolari per proiect, atunci când, la sfatul fotografului Peter Lindbergh, îşi schimbă look-ul şi se tunde scurt. Aceea tunsoare primeşte numele „The Linda” şi îi aduce Lindei Evangelista succesul pe care îl căuta, ajutându-o să ajungă în elita domeniului său, devenind supermodelul considerat „cameleonul” industriei fashion. Versiunea britanică a revistei Vogue preia imaginile cu ea tunsă şi viaţa Lindei Evangelista se schimbă radical. Cariera ei devină foarte rapid stelară. 

Foto: Peter Lindbergh/2b Management – rememorarea momentului făcută de Vogue

La 22 de ani, căsătorită cu şeful agenţiei Elite din Paris, Gerald Marie, viaţa Lindei Evangelista arăta minunat. Datorită look-ului său incredibil şi, evident, a frumuseţii sale avea foarte multe proiecte. Şi câştiga foarte bine. De altfel, în aceea perioada a avut şi comentariu care a făcut-o faimoasă – „We don’t wake up for less than $10,000 a day” (Nu ne trezim pentru mai puţin de 10,000 de dolari pe zi) şi care a devenit parte din istoria industriei de fashion din întreaga lume.

În 1993 divorţează de Marie şi începe o relaţie cu actorul din Sex and The City, Kyle MacLachlan pe care îl cunoaşte în timpul unei şedinţe foto. După cinci ani de relaţie cei doi se despart, iar Linda începe o relaţie cu portarul echipei naţionale de fotbal al Franţei, Fabien Barthez cu care încearcă să aibă un copil, însă pierde sarcina atunci când era în şase luni. Relaţia celor doi se termină oficial în 2002.  

Viaţa Lindei Evangelista: femeia care a marcat industri fashion

Considerată una dintre cele mai influente femei în anii ’80-’90, Linda Evangelista nu s-a aventurat în alte domenii. Şi, deşi prin 1998 s-a retras din lumea fashion-ului, trei ani mai târziu se întoarce pe podium, de data aceasta cu apariţii sporadice. În această perioadă are şi singurul său copil, un băiat născut în octombrie 2006 a cărui tata este miliardarul francez François-Henri Pinault, pe atunci soţul actriţei Salma Hayek. 

Impactul pe care l-a avut Linda Evangelista în lumea divertismentului mondial a făcut-o să fie votată în 2008 de telespectatorii emisiunii Fashion File drept „The Greatest Supermodel of All Time” (Cel mai bun supermodel al tuturor timpurilor). 

Linda Evangelista, pozând pentru campania Patric Love de primăvara-vară 2014 

Prietenii celebre din viaţa Lindei Evangelista

Giani Versace

George Michael

Naomi Campbell

 

Happy birthday OMI. I love you always… @iamnaomicampbell @arthurelgort

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO