Căutare

Share this article

„Întotdeauna spunea: Sunt frumoasă, faimoasă și minunată”, povestea Alla revistei People după ce fiica ei, Anna Kournikova a fost votată una dintre cele mai frumoase femei ale lumii în 1998. Și probabil că așa a început viața Annei Kournikova: în oglindă.

Fosta numărul 1 mondial, Anna Kournikova împreună cu coechipiera sa, Martina Higins, a câștigat două titluri Grand Slam (Australian Open). Și-a făcut debutul în tenisul profesionist la vârsta de 14 ani, devenind cea mai tânără jucătoare de tenis ce a jucat vreodată, a participat și a câștigat Fed Cup pentru Rusia. Acest titlu a trimis-o direct către U.S. Open la vârsta de numai 15 ani, iar la 16 ani a reușit să ajungă în semifinalele de la Wimbledon.

Din nefericire, Anna Kournikova a fost nevoită să se retragă din tenisul profesionist la numai 21 de ani, din cauza unor probleme severe la spate. Cu toate acestea, continuă să joace pentru cauze caritabile. După retragerea din tenis, a încercat să-și urmeze visul de a fi model. A apărut în reclame și chiar a avut un rol minor într-un film. Anna Kournikova a fost văzută și în videoclipul piesei ”Escape” al cântărețului spaniol, Enrique Igesias, ajungând una dintre cele mai căutate figuri celebre de pe internet. A fost clasată în topul revistei People al celor mai frumoase femei din lume.

Copilăria și viața Annei Kournikova

Anna Sergeyevna Kournikova s-a născut la Moscova, în urmă cu aproape 40 de ani, într-o familie modestă. Tatăl ei, Sergei Kournikov a fost campion de wrestling și profesor al acestui sport, iar mama, Alla, sportivă. Prima sa rachetă de tenis a primit-o în dar la vârsta de 5 ani.

 

View this post on Instagram

 

#happyfathersday #iloveyou #papochka ❤️❤️❤️#папинадочка

A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova) on

În 1986, la vârsta de cinci ani, s-a înscris în clubul de tenis Spartak, unde a fost antrenată de Larissa Preobrazhenskaya. Până la vârsta de 8 ani începuse deja să joace turnee de juniori.

La vârsta de nouă ani, Anna Kournikova impresiona deja mulți agenți ai tenisului internațional, iar la vârsta de zece ani a semnat primul ei contract pentru a se antrena la bine cunoscuta școală de tenis din Florida a lui Nick Bolettieri.

Anna Kournikova alături de mama sa

Viața și cariera Annei Kournikova

Anna Kournikova a intrat în tenisul profesionist la vârsta de 14 ani, câștigând Fed Cup pentru Rusia și devenind cea mai tânără jucătoare de tenis cu acest titlu. De asemenea a câștigat turneele Europene la juniori.

Anna Kournikova la primele antrenamente de tenis. Foto: Flickr

În 1996 și-a făcut debutul la un turneu de mare slam, la US Open. Următorul an a jucat Australian Open, Italian Open, French Open și a debutat la Wimbledon, ajungând până în semifinale.

În 1997 a jucat la US Open împotriva Irinei Spîrlea, iar în 1999, împreună cu partenera ei a ajuns numărul 1 mondial.

Până în 2004 a câștigat numeroase titluri, turnee și partide de tenis, iar atunci a decis să se retragă din cauza problemelor de sănătate.

În 2005 a jucat un meci dublu de caritate pentru ajutorarea victimelor tsunami-ului din Oceanul Indian, urmat de multe alte evenimente mari, toate având scopuri de binefacere.

Anna Kournikova campioană la juniori

Viața personală a Annei Kournikova

Anna Kournikova a fost implicată într-o relație romantică cu jucătorul rus de hochei pe gheață, Pavel Bure. Se presupune că cei doi s-au cunoscut în 1999, iar un an mai târziu s-a speculat că s-ar fi logodit. Însă cei doi au negat toate aceste zvonuri.

De asemenea s-a zvonit că Anna Kournikova a avut o relație cu jucătorul rus de hochei pe gheață, Sergei Viktorovich Fedorov și că cei doi s-au căsătorit în anul 2001 și ar fi divorțat în 2003. Agentul ei de imagine a negat și aceste zvonuri, în repetate rânduri.

În anul 2000, Kournikova a jucat un rol mic în filmul „Me, Myself & Irene”.

Prin anul 2001, Anna a fost văzută în compania cântărețului și compozitorului spaniol, Enrique Iglesias, ba mai mult, chiar a apărut într-unul dintre videoclipurile sale, cel al piesei „Escape” lansată în acea perioadă. Conform jurnaliștilor, cei doi s-au căsătorit, după care s-au despărțit.

Împreună cu Iglesias, Anna Kournikova a investit 20 de milioane de dolari într-o casă din Miami. Azi sunt împreună și au trei copii.

 

View this post on Instagram

 

01.30.2020

A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova) on

În 2001, un virus cu numele jucătoarei profesioniste de tenis, din Rusia, Anna Kournikova, a fost lansat în spațiul virtual.

 

View this post on Instagram

 

🇷🇺❤️🇪🇸 #россия #españa #мирдружбажвачка

A post shared by Anna Kournikova Iglesias (@annakournikova) on

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO