Căutare

Share this article

Anii `80 – `90 ar fi fost mai săraci fără Don Johnson pe marile şi micile ecrane. Actorul american era eroul perfect al acelor vremuri şi nu doar al acelora: arătos, luptător, necruţător cu cei care încălcau legea, dar fermecător în faţa doamnelor. Pasionat şi de regie de film, dar şi de cântat, viața lui Don Johnson a fost un carusel de emoţii şi întâmplări, nu toate fericite. Starul din Miami Vice a crescut în sărăcie, într-o familie destrămată, iar nesiguranţa iubirii părinteşti şi-a pus amprenta din plin asupra relaţiilor sale amoroase.

Viaţa lui Don Johnson – O copilărie nefericită l-a făcut să lupte pentru o viaţă mai bună

Don Johnson, pe numele real – Donnie Wayne Johnson, s-a născut la mijloc de decembrie, în 1949, într-un orăşel din Missouri. Părinţii săi, un fermier şi o cosmeticiană, aveau 19, respectiv 17 ani când li s-a născut fiul. N-aveau prea multă experienţă de viaţă, iar bani, şi mai puţini. Aşa că micul Donnie a trebuit să înfrunte foamea, sărăcia, dar şi abuzurile. Pe când avea 12 ani părinţii săi au divorţat, iar tristeţea lui s-a adâncit tot mai mult, atât de mult încât la 16 ani a plecat de acasă. Între timp însă a trecut pe la şcoala de corecţie după ce a fost prins că a furat maşini şi şi-a făcut o obişnuinţă din a-şi îneca supărarea în droguri şi alcool.

Tot cam în acea perioadă şi-a dat seama că, deşi visa să devină jucător profesionist de bowling, cursurile de teatru de la liceu erau mult mai interesante. Acestea au fost, de altfel, cele care l-au făcut să schimbe abordarea. Au urmat ani grei în care a luptat din răsputeri să se întreţină astfel încât nu doar să nu abandoneze şcoala, dar şi să urmeze cursurile American Conservatory Theatre, una dintre cele mai bune şcoli de teatru din San Francisco.

Foto: pinterest.com

Viaţa lui Don Johnson – Între actorie, muzică şi sport

Eforturile au dat roade destul de repede, astfel că la nici 20 de ani primea primul său rol important, rolul principal din Fortune and Men’s Eyes. Au urmat o mulţime de roluri atât pe scenă, cât şi pe micile şi marile ecrane. Anul 1984 avea să-i aducă rolul ce l-a transformat în star şi idol pentru multe dintre doamnele şi domnişoarele din întreaga lume. Sonny Crockett, detectivul din serialul de televiziune Miami Vice, a devenit în scurt timp etalon pentru filmele din acea perioadă şi a ţinut cu sufletul la gură oameni din toate colţurile lumii vreme de mai bine de 5 ani.

Foto: editcm.com

Acelaşi rol i-a adus un Glob de Aur la categoria Cel mai bun actor într-un serial de televiziune în 1986, o nominalizare la aceeaşi categorie, anul următor, dar şi o nominalizare la Premiile Emmy. Un alt serial poliţist, Nash Bridges, l-a ţinut pe Don Johnson în lumina reflectoarelor până la începutul anilor 2000. Deşi nimic nu i-a mai adus succesul de odinioară, actorul a continuat să joace atât în seriale, cât şi în filme de Hollywood. Din 1996 are şi propria stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame, galeria celebrităţilor din industria de divertisment.

Don Johnson a fost însă un artist complex, iar actoria nu a fost singura lui pasiune. 4 albume de muzică pop a lansat în anii `80, iar single-ul Heartbeat a ajuns pe locul 5 în Top 100 Billboard.

N-a stat departe nici de sporturile menite să îi crească nivelul de adrenalină. În 1986 obţinea prima sa victorie într-o cursă de bărci cu motor. Doi ani mai târziu devenea campion mondial, fiind descris de competitorii săi drept un pilot fără frică şi care nu făcea nicio greşeală. Nici pe şosea nu era însă mai liniştit. 20 de maşini sport a avut în garajul domeniului său până când a decis că viteza nu este totul în viaţă.

Foto: wavetowave.com

Viaţa lui Don Johnson – Un cuceritor prin definiţie cucerit, în final, de o educatoare

Cu o copilărie zbuciumată, nici viaţa de adult nu a fost mai liniştită când vine vorba de relaţii de amor. 4 soţii şi 5 căsnicii a avut Don Johnson, iar despre primele 2 nu se ştiu prea multe, decât că au fost anulate de fiecare dată la câteva zile după ceremonii.

Avea 23 de ani când a cunoscut-o pe platourile de filmare pe Melanie Griffith, pe atunci în vârstă de numai 14 ani.

Don Johnson şi Melanie Griffith, foto: dailymail.co.uk

În câteva luni cei doi se mutau împreună, iar în ianuarie 1976 făceau nunta. N-a fost de bun augur. În iulie şi-au anunţat despărţirea şi în noiembrie erau deja divorţaţi. Focul dragostei a rămas însă aprins, aşa că 13 ani mai târziu Don Johnson şi Melanie Griffith se recăsătoreau, iar de data asta căsnicia lor avea să dureze 7 ani, timp în care s-a născut şi fiica lor, Dakota Johnson – starul feminin din controversata peliculă Fifty Shades of Grey.

Don Johnson şi Melanie Griffith, foto: amazon.com

Lista iubitelor lui Don Johnson – mai mult sau mai puţin celebre – este însă cu mult mai lungă decât cea a soţiilor. Şi aici vorbim doar de relaţiile de lungă durată, nicidecum de aventurile pasagere care au ţinut de multe ori prima pagină a tabloidelor de peste ocean. Printre doamnele care s-au lăsat cucerite de actorul american se numără: Sally Adams, mama actriţei Nicolette Sheridan, Cybill Shepherd, Patricia D`Arbanville, cu care a avut şi un fiu, Uma Thurman sau Barbara Streisand, cu care a făcut şi un duet.

Liniştea sentimentală şi-a găsit-o până la urmă alături de Kelley Phleger, o educatoare cu care este căsătorit din 1999 şi care i-a dăruit 3 copii, o fată şi 2 băieţi. Tot ea a fost cea care l-a făcut să renunţe, din nou, dar definitiv de această dată, la droguri şi alcool.

Don Johnson şi Kelley Phleger, foto: liverampup.com

Acum, la cei 70 de ani ai săi, este recunoscător pentru că singurul său viciu a rămas ţigara şi pentru că atunci când a zărit-o pentru prima dată pe cea ce avea să-i devină soţie a făcut totul ca să o cunoască. Acum vorbeşte deschis despre problemele sale şi le explică tinerilor dezastrul pe care îl aduc drogurile, dar şi că îşi pot recupera viaţa şi sănătatea dacă îşi doresc asta.

View this post on Instagram

 

My Beautiful children. At our farm. Grampa Wayne RIP. 🌹

A post shared by Don Johnson (@donjohnson) on May 29, 2017 at 10:39am PDT

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO