Căutare

Share this article

Viața lui Keanu Reeves ar putea deveni oricând subiectul unui film ce ar smulge milioane de lacrimi în sălile de cinema. A trăit atâta suferință într-o viață, cât alții în zece, s-ar putea spune și cu toate acestea este unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood. Suferința și tragedia propriei vieți nu au reprezentat un rol, din păcate.

Keanu Reeves se bucură de o carieră cinematografică îndelungată și cu toții l-am văzut interpretând rolurile lui Ted Logan, Johnny Utah, Jack Travern sau Neo.

Azi, la 54 de ani, cariera sa cinematografică continuă să impresioneze cu ultimul său film John Wick 3, ce a avut încasări spectaculoase.

În spatele acestei cariere strălucitoare, se ascund o serie de tragedii personale care au început încă din copilărie și au continuat să-l lovească de-a lungul vieții.

Copilăria lui Keanu Reeves

Născut în Beirut, Liban, dintr-o mamă britanică și un tată de origine chineză și hawaiană, Reeves a avut o copilărie de nomad ce l-a obligat să se mute din Liban în Australia, apoi în SUA și să se stabilească în final în Toronto, Canada.

După divorțul părinților săi, tatăl și-a abandonat familia, Reeves declarînd mai târziu că nu mai vorbise cu tatăl său de când avea 13 ani. Ulterior, tatăl lui Keanu a primit 10 ani de închisoare pentru posesie de heroină și cocaină.

Keanu Reeves în copilărie și adolescență, Foto: 10daily.com

„Povestea dintre mine și tatăl meu este destul de dură. E plină de durere și jale…”, povestea Revees într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

Mama sa s-a recăsătorit de câteva ori, ceea ce însemna că familia trebuia să se relocheze de fiecare dată.

Pe lângă faptul că a fost înscris la patru școli diferite, de la una chiar a plecat exmatriculat, Keanu s-a luptat cu dislexia, lucru ce l-a determinat să renunțe la educație, fără a avea nici măcar o diplomă de absolvent de liceu.


Citește și:

Nu are aripi, dar ceea ce face el este muncă de înger: Keanu Reeves


Viața lui Keanu Reeves: prima mare pierdere

După ce s-au cunoscut pe platourile de filmare ale filmului „I Love You to Death”, Reeves și actorul River Phoenix au devenit repede de nedespărțit. Când lui Keanu i s-a oferit un rol în „My Own Private Idaho”, a venit pe motocicletă de la Toronto în Florida pentru a-l convinge personal pe Phoenix să accepte acest rol.

În timpul filmărilor, Phoenix a devenit dependent de droguri și în noaptea de Halloween, în 1993, la clubul lui Johnny Deep, The Viper Room, se pare că a consumat un amestec fatal cu heroină și cocaină și ceva timp mai târziu a intrat în colaps, s-a prăbușit pe stradă, iar medicii de la urgență nu au mai putut decât să constate decesul actorului care a pierdut lupta cu viața la 23 de ani.

Deși Keanu Reeves a vorbit foarte rar despre moartea celui mai bun prieten al său (ce a survenit când el filma Speed), într-un interviu din 2017 acordat revistei Esquire a declarat: „ I miss him dearly. F***ing sucks. I know so many people miss him dearly”

Viața lui Keanu Reeves: moartea bebelușei AVA

În 1998, în timp ce Keanu Reeves făcea parte dintr-o trupă rock, Dog Star, a întâlnit o tânără pe nume Jennifer Syme pe care mai târziu a numit-o dragostea vieții lui.

Până în 1999, cei doi păreau că zboară până pe lună de atâta fericire, mai ales după ce au aflat că Jennifer poartă în pântece o fetiță.

Povestea de dragoste dintre Keanu și Jennifer, Foto:lovesharego.com

Totul a fost absolut minunat până într-o zi când Jennifer a constatat că nu mai simte bebelușul mișcând. În ajunul Crăciunului 1991, o ecografie le-a dat o veste oribilă: micuța ce trebuia să se nască într-o lună și care avea să poarte numele Ava Archer Reeves murise.

Foto: 10daily.com

Diagnosticul de leucemie al surorii lui Keanu Reeves

Tot în 1991, Keanu mai avea să se lupte cu o altă tragedie. Kim, sora lui fusese diagnosticată cu leucemie la vârsta de 25 de ani, iar el trebuia să-i fie alături.

„El m-a susținut și m-a făcut să mă simt liniștită tot timpul, chiar și atunci când nu era lângă mine”, declara Kim în 1999.

În timpul celor 10 ani în care s-au luptat cu cancerul, Keanu a donat pentru numeroase cauze ce se dedicau vindecării acestei boli. A înființat chiar și o asociație ce-i poartă numele.

Keanu Reeves și sora lui, Kim, Foto: trendmantra.com

Viața lui Keanu Reeves: Moartea lui Jennifer la 18 luni după moartea copilului

Devastați după pierderea micuței Ava, relația dintre Jennifer și Keanu s-a răcit, ea urmând să-l părăsească în anul 2000. Cei doi au rămas totuși apropiați și, conform bârfelor, se pare că își reînnoiseră relația cu puțin timp înainte de moartea femeii.

„Întotdeauna s-au iubit, însă moartea bebelușei a săpat o prăpastie între ei. Era mai multă durere decât puteau suporta. Au reușit însă să lase trecutul tragic în urmă și să-și continue viața și relația”, scria un reporter.

Syme însă a trecut prin tot felul de stări depresive, abuzând de droguri pentru a depăși această mare pierdere. Pe 1 aprilie 2001, ea a fost invitată la o petrecere rock la locuința lui Marlilyn Manson de unde a plecat la volan, spre dimineață. Era 6.20 când mergând cu viteză foarte mare, a pierdut controlul mașinii pe străzile din L.A. și s-a izbit de trei mașini parcate. Din cauză că nu purta centura de siguranță, a fost aruncată prin geamul mașinii și a murit pe loc. Avea 28 de ani.

Pietrele funerare ale fetiței și iubitei lui Keanu Reeves, Foto: 10daily.com

Abia în 2006 Reeves a reușit să vorbească despre această mare pierdere a sa și într-un interviu pentru revista People a declarat: „durerea își schimbă înfățișarea, dar nu se termină niciodată. Oamenii au această părere greșită  că poți să treci peste și să spui: „A trecut și mă simt mai bine!”. Se înșală. Atunci când cei pe care îi iubești dispar, tu ești singur. Îmi lipsește să fiu parte din viața lor, iar ei să fie parte din a mea. Mă întreb adesea cum ar fi arătat prezentul dacă ei ar fi fost aici, ce am fi făcut împreună. Îmi lipsesc toate acele lucruri minunate care nu vor mai fi niciodată”.

Cu toții am observat că nici una dintre aceste tragedii nu i-au ucis spiritul, așa că nu putem decât să ne rugăm ca viața să-l lase în pace de aici înainte și să-l ferească de alte nenorociri.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO