Viaţa lui Leslie Jordan, actorul care a transformat umorul din mecanism de apărare în sursă de venit - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Vestea că actorul Leslie Jordan a murit a picat ca un trăsnet peste apropiaţii săi, prietenii şi milioanele de fani. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, se îndrepta spre Hollywood când maşina pe care o conducea s-a izbit violent de o clădire. Supoziţiile sunt că i s-ar fi făcut rău şi aşa ar fi pierdut controlul autoturismului. Leslie Jordan, câştigător al unui premiu Emmy, era cunoscut în special pentru rolurile sale din serialele Will & Grace şi American Horror Story şi devenise extrem de popular pe Instagram datorită postărilor sale încurajatoare şi amuzante, din timpul pandemiei de coronavirus.

Dragostea şi lumina pe care le răspândea Leslie nu vor dispărea niciodată şi vă invităm să împărtăşiţi amintiri şi să vă consolaţi unul pe celălalt în aceste momente. – fragment din postarea oficială de pe contul de Instagram al lui Leslie Jordan

Leslie, ai fost şi eşti o comoară naţională, un talent autentic, un pionier şi o lumină puternică. Raiul tocmai a devenit mult mai interesant. Îţi mulţumim! – actorul Matt Bomer

Privit ca un ciudat de copii, sprijinit şi încurajat de părinţi

Leslie Jordan s-a născut pe 29 aprilie 1955 şi a crescut în suburbiile unui orăşel din Tennessee, ca cel mai mare dintre cei 3 copii ai familiei. Discret mereu în ceea ce priveşte viaţa privată, actorul a mărturisit că mama l-a sprijinit mereu şi l-a acceptat aşa cum era, deşi nu l-a înţeles niciodată cu adevărat.

Nici tatăl, maior în armata americană, nu a înţeles stilul unic al fiului său. Actorul povestea în pandemie, într-unul dintre clipurile sale celebre, că bărbatul l-a dus la un moment dat la un meci de fotbal. I-a explicat regulile jocului, i-a vorbit despre jucători, dar singurul lucru pe care voia Leslie să îl ştie era când ieşeau majoretele pe teren. De altfel, Leslie obişnuia frecvent să exerseze răsucitul baghetelor în curtea din faţa casei, iar tatăl îl ruga insistent să facă asta doar în casă. Actorul spune că a ştiut mereu că tatăl său îl iubea, dar că nu ştia ce să facă cu tipul de copil care era fiul său. I-a arătat mereu însă că îl sprijină şi l-a încurajat să îşi urmeze visele şi dorinţele.

Leslie ştia prea bine ce i se întâmplă şi de ce este el diferit faţă de alţi băieţi, dar era chinuit de lupta dintre lucrurile pe care le simţea şi învăţăturile bisericii la care mergea.

Am vrut atât de mult să fiu un bun creştin, chiar am vrut. Am vrut să respect învăţăturile lui Christos, am încercat să fac asta cât am putut eu de bine, dar apoi am început să simt toate lucrurile alea, faptul că eram homosexual. Până la urmă, la 17 ani am întors spatele religiei. – Leslie Jordan înttr-un interviu pentru The Guardian

Şi-a pierdut tatăl, mort într-un accident aviatic, pe când avea numai 11 ani, aşa că legătura cu mama a devenit şi mai strânsă, la fel şi cea cu surorile sale gemene. Avea 12 ani când i-a mărturisit mamei că e diferit. Aceasta nici nu s-a gândit să îl condamne sau să încerce să îl convingă că nu ştie despre ce vorbeşte, cu atât mai puţin să aducă religia în discuţie. I-a spus în schimb că se teme pentru el dacă alege acest drum, că îi este frică că oamenii vor reacţiona nepotrivit când vor afla, aşa că l-a rugat să fie discret în tot ceea ce avea să facă în viaţă.

Leslie avea însă alte planuri. Îşi dezvoltase deja umorul ca un mecanism de apărare din cauza copiilor care îl luau peste picior din cauza înălţimii şi a felului ciudat în care se comporta, aşa că avea de gând să îl folosească pentru a-şi construi o carieră.

Mi-a spus (n.r.: tatăl lui Leslie) că mi-a fost dat un dar. Şi că a fost un dar de la Dumnezeu. Capacitatea de a face oamenii să râdă. M-a pus să-i promit că nu o să-mi ascund niciodată lumina şi că o să o las mereu să strălucească. (…) Chiar şi azi, dacă mă întâlnesc cu cineva şi nu mă simt confortabil în prezenţa acelei persoane sau nu sunt pregătit să mă deschid, îl fac să râdă. În felul acesta nu trebuie să-l las în sufletul meu.

Leslie Jordan, un om mic de statură, cu suflet imens şi putere infinită

27 de ani avea Leslie Jordan când a decis să se mute la Los Angeles, ca să îşi pună în valoare talentele de comediant, însă i-a luat 4 ani până când a reuşit să primească primul rol, în serialul The Fall Guy. A reuşit să filmeze însă pentru mai multe reclame, lucru ce l-a ajutat financiar în acea perioadă.

Între timp însă a căzut în patima drogurilor şi alcoolului şi a şi fost arestat de mai multe ori. Singur a căzut, singur s-a ridicat, deşi a fost o misiune extrem de complicată. A început să ţină un jurnal în care nota tot ce consuma, când consuma, astfel încât să conştientizeze mai uşor cât de mult rău îşi face. A avut mai multe recidive, însă din 1997 a reuşit să nu se mai atingă de substanţele care îi făceau atât de mult rău şi să se concentreze mai bine şi mai mult pe carieră.

A început apoi să fie distribuit tot mai des în seriale de televiziune, având apariţii într-unele dintre cele mai populare producţii ale acelor ani: Will & Grace, Midnight Caller, Nash Bridges. A început să filmeze şi pentru producţii de lungmetraj, dar tot rolul din Will şi Grace a fost cel care i-a adus premiul Emmy. I-a plăcut în egală măsură teatrul, dar şi muzica, chiar anul trecut lansând un album gospel.

Deşi a apărut în multe seriale şi filem de succes, popularitatea lui Leslie Jordan a crescut extrem de mult în pandemie, când postările sale de pe Instagram au devenit virale. Înregistra mesaje încurajatoare, povestea lucruri amuzante din viaţa de familie, amntiri despre părinţii şi surorile lui, iar în câteva luni a câştigat milioane de fani, mai mulţi decât avusese în zeci de ani de carieră în actorie.

Citeşte şi: Viața lui Joe Pesci, actorul născut pentru a interpreta viețile mafioților din filme – LIFE.ro

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO