Viața lui Matt Smith. Cine este actorul care joacă unul dintre rolurile principale din serialul House of the Dragon? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Deși îl cunoaștem din serialul Doctor Who, am fost plăcut impresionați când am auzit că unul dintre personajele cheie ale serialului ce promite să devină o nouă senzație pentru HBO, House of the Dragon, va fi interpretat de actorul Matt Smith.

Aventurile și conflictele din Westeros s-au întors într-un nou serial marca HBO, cu o acțiune ce se petrece cu mult înainte de succesul uriaș al Game of Thrones. Epopeea fantastică House of the Dragon aduce o nouă eră a trădării familiei, a schemelor și a războiului total în care fanii să se cufunde.

Întrucât acțiunea este plasată cu mult înainte de Game of Thrones, apar o mulțime de personaje noi de cunoscut, inclusiv actorul britanic Matt Smith, care este binecunoscut pentru două roluri majore. Primul său rol emergent a fost cel al celui de-al 11-lea doctor în Doctor Who de la BBC și mai târziu cel al tânărului prinț Philip în The Crown.

Matt Smith

Matt Smith va purta de această dată părul blond emblematic al familiei Targaryen pe măsură ce începe Dansul Dragonilor, un război civil între familia călăreților dragoni.

House of the Dragon duce fanii înapoi de peste 200 de ani în Westeros, într-o perioadă în care stăpânesc Targaryens. Aceasta este istoria veche a evenimentelor din Game of Thrones și cu mult înainte de Rebeliunea lui Robert, care are loc cu aproximativ cincisprezece ani înainte de primul sezon.

În prezent, serialul are doar un sezon cu zece episoade, dar se mândrește cu o distribuție de fețe proaspete pentru a purta aceste noi roluri centrale. Alături de Matt Smith, în distribuție mai apar Emma D’Arcy, Graham McTavish, Olivia Cooke, Eve Best și Paddy Considine.

Cine este Matt Smith și cum sună povestea vieții lui?

Matt Smith

Actorul britanic Matt Smith s-a născut pe 28 octombrie 1982, în Northampton. A atins faima în 2011 odată cu apariția în serialul Doctor Who, fiind cel mai tânăr actor care a jucat vreodată rolul.

În adolescență, a aspirat să devină fotbalist la fel ca bunicul său și s-a alăturat echipelor de tineret din orașul său natal. O accidentare la spate care a dus la spondiloză i-a stricat planurile, dar nu s-a îndreptat imediat către actorie.

Unchiul său a predat la o școală de teatru unde l-a înscris și pe el și,  în cele din urmă, acest lucru l-a determinat pe Smith să se alăture Teatrului Național pentru Tineret și să studieze teatru la universitate. Cariera sa de actor a început în timp ce era la universitate, iar Matt Smith aproape că a primit rolul lui Will în The Inbetweeners, dar a pierdut în fața lui Simon Bird.

A apărut în emisiunea TV Party Animals, care a atras atenția agenților de casting Doctor Who.

Matt Smith l-a interpretat apoi pe Prințul Philip în The Crown, serialul produs de Netflix – un rol care i-a adus o nominalizare la Primetime Emmy. El a câștigat anterior un premiu național de televiziune pentru Doctor Who, precum și o nominalizare la Bafta pentru cel mai bun actor.

Matt Smith a abordat, de asemenea, și Hollywood-ul jucând în filmul Sony/Marvel Morbuis. Deși filmul nu a primit o recenzie deosebită din partea criticilor, a stârnit multă vâlvă în online. Un clip cu Smith dansând în rolul lui Milo Morbius a devenit viral pe TikTok după lansarea filmului.

Matt Smith a avut până acum o carieră incredibilă și duce o viață personală destul de privată, deși relațiile sale romantice au fost destul de multe. În prezent, Matt are o relație amoroasă fericită cu femeia de afaceri, Caroline Brady. Printre fostele lui iubite se numără și Mayana Moura, Daisy Lowe și Lily James.

Ce rol joacă Matt Smith în House of the Dragon?

Cel mai recent rol al său este cel al prințului Daemon Targaryen în House of the Dragon, fratele regelui Viserys I Targaryen. Prințul este un războinic priceput și mânuiește sabia de oțel Valerian numită Dark Sister.

Descrierile lui Daemon îl numesc îndrăzneț și atrăgător, dar remarcă și temperamentul lui fierbinte, la fel ca alți Targaryen. El călărește pe Caraxes, un dragon roșu mare care este înfricoșător și a aparținut cândva unchiului său, Aemon.

În timpul Dansului Dragonilor, războiul civil în timpul căruia se desfășoară acțiunea, Daemon este o figură-cheie ce revendică tronul.

House of the Dragon explorează de data aceasta, oferindu-i lui Matt Smith un rol central în serial, ca antagonist la tron.


Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora