Viața lui Nicolas Cage, actorul excentric pasionat de istoria Transilvaniei, cu 5 căsătorii la activ și...numărătoarea continuă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Nicolas Cage, actorul excentric pasionat de istoria Transilvaniei, cu 5 căsătorii la activ și...numărătoarea continuă

Nicolas Cage este nepotul cineastului legendă Francis Ford Coppola, dar și-a schimbat numele pentru a-și putea crea o identitate proprie la Hollywood, lipsită de orice fel de legături de familie.
Share this article

Nicolas Cage tocmai a fost anunțat ca viitorul conte Dracula! Cage va juca în viitorul film „Renfield” de la Universal Pictures. Filmul îl va avea în mijlocul acțiunii pe Renfield, interpretat de Nicholas Hoult, care este închis la azilul de nebuni. Deși detaliile intrigii nu sunt foarte clare, s-a confirmat că filmul nu va fi o piesă de epocă, ci acțiunea va avea loc în zilele noastre. Aceasta nu va fi prima dată când Cage poartă colți de vampir pe marele ecran; el a jucat anterior rolul unui vampir în filmul de comedie-horror Vampire’s Kiss. Renfield va fi regizat de Chris McKay (The Tomorrow War și The Lego Batman Movie) și scris de Ryan Ridley (Ghosted și Rick and Morty).

Nicolas Cage
Nicolas Cage în Vampires kiss

Acum câteva zile s-a anunțat că Awkwafina s-a alăturat distribuției filmului Renfield, alături de Hoult și Cage. Nu s-au oferit detalii despre rolul pe care îl va juca. Dar există doar câteva opțiuni în povestea clasică a lui Dracula. Ar putea fi o Mireasă a lui Dracula sau o femeie care este atacată de Dracula. Sau poate este asistentă la instituția de psihiatrie a lui Renfield?

Până aflăm mai multe detalii, poate este un moment prielnic să aflăm câte ceva despre viața lui Nicolas Cage.

Cine este Nicolas Cage?

Nicolas Cage este unul dintre cei mai faimoși actori de la Hollywood. Fie că este vorba de versatilitatea sa sau de descoperirea noului proces de actorie numit „metodă de actorie”, Cage este în prezent unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. El provine dintr-un mediu onest, unde ambii părinți, atât mama, cât și tatăl său, deși despărțiți, au fost foarte respectați în domeniul lor. De asemenea, este nepotul cineastului legendă Francis Ford Coppola, dar și-a schimbat numele pentru a-și putea crea o identitate proprie la Hollywood, lipsită de orice fel de legături de familie. A abandonat liceul, pentru a putea urma o carieră în actorie. Viața sa de actor a început cu comedii pentru adolescenți precum „Fast Times at Ridgemont High” și „Valley Girl”. În loc să vină cu bagajul de realizări ale unchiului său în spate, el s-a luptat câțiva ani pe cont propriu, până când a fost distribuit în filme precum „The Cotton Club”, „Birdy”, „Moonstruck”, „Vampire’s Kiss”, „Wild At Heart” și „Leaving Las Vegas”. El a atras, de asemenea, atenția publicului cu rolurile sale uluitoare în filme de box-office, precum „Con Air”, „City of Angels”, „National Treasure”, „The Weather Man”, „Ghost Rider”, „ The Sorcerer’s Apprentice’, ‘Knowing’ and ‘The Croods’.

Nicolas Cage
Nicolas Cage în Moonstruck. Foto: pinterest

Lăsând toate acestea deoparte, Cage este un colecționar pasionat de benzi desenate, deține o varietate de animale de companie exotice și este, de asemenea, un mare pasionat de automobile. Iar, mai nou, la multitudinea sa de pasiuni se adaugă studiul istoriei și este fascinat de miturile din spatele legendelor transilvănene.

Citește și: Vedete internaţionale care s-au îndrăgostit de România

Viața și copilăria lui Nicolas Cage

Nicolas Kim Coppola s-a născut pe 7 ianuarie 1964. Tatăl său, August Floyd Coppola, era profesor de literatură și mama sa, Joy Vogelsang, a fost dansatoare și coregrafă, în Long Beach, California. Este de origine italo-germană-poloneză și a fost crescut ca un catolic convins.

Celebrul regizor de film, Francis Ford Coppola este unchiul său, motiv pentru care Cage este văr cu Sofia Coppola, Roman Coppola și Gian-Carlo Coppola. Mai are doi frați, Christopher Coppola și Marc Coppola.

Nicolas Cage
Nicolas Cage în adolescență. Foto: Ny Times

A studiat la Beverly Hills High School, dar nu a fost niciodată cu adevărat interesat de mediul academic pentru că și-a dorit să joace pe scenă de foarte mic. Astfel, a abandonat școala și s-a alăturat Școlii de Teatru, Film și Televiziune UCLA.

Nevrând să pândească în umbra numelui de succes al unchiului său „Coppola”, el și-a schimbat numele din Nicolas Coppola în Nicolas Cage, pe care l-a împrumutat de la supereroul Marvel Comics, Luke Cage. Și-a făcut debutul în televiziune în 1981.

Nicolas Cage
Nicolas Cage alături de părinții lui

Debutul carierei lui Nicolas Cage

Nicolas Cage și-a făcut debutul pe marele ecran cu filmul „Fast Times at Ridgemont High”, în 1982. Iar următorul său film a fost „Valley Girl”, care a apărut un an mai târziu după debut.

În 1983, a apărut în „Rumble Fish” regizat de Francis Ford Coppola, unchiul său.

A apărut în filmul din 1984, „Birdy”, pentru care a acceptat să-i fie extrași doi dinți pentru a se potrivi personajului. De foarte devreme, Cage a devenit cunoscut pentru jocul său actoricesc pasional, dar și pentru personalitatea sa. În același an, a apărut în „Racing with the Moon” și a jucat în filmul „The Cotton Club”, regizat tot de Francis Ford Coppola.

În 1986, a jucat într-un film de comedie-dramă alături de Kathleen Turner, intitulat „Peggy Sue Got Married”. Acesta a fost din nou regizat de Francis Ford Coppola, iar filmul a devenit un mare succes la box office.

A fost distribuit în primul său film, apreciat de critici, „Moonstruck”, alături de Cher, în 1987. În același an, a apărut și în filmul „Raising Arizona”.

În 1989, a jucat rolul lui „Peter Leow” în filmul „Vampire’s Kiss”, pentru care a acceptat să mănânce un gândac viu în timpul filmărilor. Acest rol l-a catapultat spre faimă și i-a cimentat pentru totdeauna locul la Hollywood.

1990 s-a dovedit a fi un an extrem de încărcat pentru Cage, cu patru filme în portofoliu: „Tempo di uccidere”, „Păsări de foc”, „Wild At Heart” și „Zandalee”.

Nicolas Cage
Nicolas Cage alături de Francid Ford Copola și Sofia Copola

Nicolas Cage, de la un actor cunoscut, la celebritate

În anii 1990, a apărut într-o serie de hituri de box-office, inclusiv „Honeymoon in Vegas”, „Guarding Tess”, „Kiss of Death”, „Leaving Las Vegas”, „The Rock, „Con Air”, „Face”. /Off”, „Orașul Îngerilor” și producția „Bringing Out the Dead”.

Și-a făcut debutul regizoral cu filmul „Sonny” în 2002 și a fost distribuit și în „Adaptation” și drama lui Ridley Scott, „Matchstick Men”, cea din urmă lansată în anul următor.

A jucat în cel mai mare hit de box-office al său, „Comara națională”, unde i-a avut alături și pe Jon Voight și Harvey Keitel, în 2004. Au urmat câteva alte filme care au avut un succes moderat la public și la critici.

2007 s-a dovedit a fi un an extrem de fructuos pentru actor, cu o serie de lansări de succes, inclusiv „Ghost Rider”, „The Dresden Files” și continuarea „National Treasure: Book of Secrets”. În același an, a creat o carte de benzi desenate intitulată „Voodoo Child”.

În 2008, a jucat rolul unui criminal contractual pentru filmul „Bangkok Dangerous”, urmat de „Knowing” anul următor. De asemenea, a jucat în „The Bad Lieutenant: Port of Call”, lansat în 2009.

Anul 2010 a fost un an magic pentru Nicolas Cage, deoarece a jucat într-un film istoric, „Season of Witch” și a apărut și în rolul vrăjitorului, „Balthazar” în hitul de box-office „Ucenicul vrăjitorului”.

Nicolas Cage
Nicolas Cage în Leaving Las Vegas. Foto: Pinterest

Alte filme notabile sunt „The Frozen Ground” (2013), comedia neagră, „Dog Eat Dog” (2016), filmul de comedie de groază, „Mom and Dad (2017), filmul thriller de acțiune, Mandy (2018) și filmul științifico-fantastic, „Color Out of Space” (2019).

În 2020, Nicolas Cage a fost văzut în continuarea filmului din 2013 „The Croods”.

Cele mai importante realizări cinematografice ale lui nicolas Cage

„Moonstruck”, lansat în 1987, a fost unul dintre primele sale filme comerciale, de succes. Filmul a câștigat 7 premii importante, inclusiv Oscaruri și Globurile de Aur. De asemenea, Cage a fost nominalizat la Globul de Aur la categoria „Cel mai bun actor” pentru interpretarea sa din film. Filmul a devenit un succes uriaș și a adunat un total de 80.640.528 de dolari la box-office.

În „Leaving Las Vegas”, el a jucat rolul unui alcoolic mizerabil. A primit laude imense și a fost felicitat pentru abilitățile sale actoricești. A primit un Oscar pentru interpretarea sa din film. Filmul a adunat un total de 32.029.928 de dolari la box-office.

A jucat în filmul de aventură american de succes al lui Walt Disney, „Comoara națională”, care a fost lansat în 2004. Filmul a devenit un succes imens de box-office, câștigând peste 347,5 milioane de dolari în întreaga lume și a generat o continuare, „Comara națională: Cartea Secretelor”, în care a jucat din nou rolul protagonistului.

Nicolas Cage
Nicolas Cage în Ghost Rider

Viața personală a lui Nicolas Cage

Când vine vorba de viața personală a lui Nicolas Cage sunt poate la fel de multe subpuncte ca la cea profesională. Poate nu a avut tot atâtea soții și iubite câte filme a realizat, însă a avut o activitate extrem de bogată la acest capitol.

Prima iubită notabilă a lui Nicolas Cage a fost Christina Fulton, pe care a întâlnit-o în 1988 și cu care a avut un copil, Weston Coppola Cage.

Prima căsătorie a fost cu Patricia Arquette, pe 8 aprilie 1995, de care a divorțat în 2001. Se spune că și-a cerut soția în căsătorie în prima zi în care a cunoscut-o, dar aceasta l-a acceptat câțiva ani mai târziu.

Nicolas Cage

S-a căsătorit cu fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley pe 10 august 2002, însă cuplul a cerut oficializarea divorțului câteva luni mai târziu.

S-a căsătorit cu o fostă chelneriță, Alice Kim, pe 30 iulie 2004. Cu ea a avut un fiu, Kal-El, care s-a născut pe 3 octombrie 2005, iar căsătoria a rezistat până în 2016.

Nicolas Cage
Nicolas Cage cu Alice Kim, fostă chelneriță care a reușit să-l țină cel mai mult timp căsătorit. Foto: people.com

În martie 2019, s-a căsătorit cu o make-up artistă, Erika Koike, în Las Vegas, dar a cerut anularea căsătoriei patru zile mai târziu.

Nicolas Cage se pare că s-a așezat în sfârșit la casa sa, asta după ce s-a căsătorit cu iubita sa japoneză, Riko Shibata pe 16 februarie 2021.

Când îi mai rămâne timp, Nicolas Cage sprijină o serie de organizații de caritate și a fost extrem de generos când a venit vorba de donații. El a donat în jur de 2 milioane de dolari „Amnesty International” și este considerat una dintre cele mai „generoase vedete de la Hollywood”.

https://www.youtube.com/watch?v=GtupMR4Y90o

La un moment dat se spune că Cage deținea peste 15 proprietăți imobiliare și era proprietarul unui castel medieval în Germania, pe care l-a vândut pentru 2,5 milioane de dolari. Mai târziu a achiziționat Castelul Midford din Anglia și este, de asemenea, proprietarul unui număr de case în Bahamas, Bel Air, Nevada și Paradise Island.

Este mândrul proprietar a 22 de automobile, inclusiv a nouă Rolls Royce.

De asemenea a avut o colecție de benzi desenate pe care a vândut-o la o licitație pentru o sumă record de 2,16 milioane de dolari.

Acest celebru actor, regizor și producător mai are o pasiune: el a deținut cândva o serie de animale de companie exotice, inclusiv un crocodil, doi King Cobra, un rechin de apă sărată și o șopârlă.

Nicolas Cage
Nicolas Cage alături de actuala sa soție.
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora