Viața lui Shania Twain, un carusel de emoții, traume și suferințe: de la abuzurile din copilărie, la durerile din dragoste și până la pierderea vocii ce a consacrat-o - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Shania Twain le arată fanilor totul despre viața ei în noul documentar produs de Netflix, „Not Just A Girl”.

Legendara cântăreață spune că muzica a salvat-o de un tată violent, dar că mama ei i-a susținut pe deplin visele, ducând-o în barurile locale pentru a cânta, în serile când tatăl ei dormea.

„Am crescut într-o gospodărie violentă, a fost oribil, dar m-am refugiat în muzică pentru a bloca orice altceva, astfel încât tot ce puteam să văd, să aud, să gândesc și să-mi imaginez să fie muzică”, explică Shania Twain. „Am auzit-o pe mama spunând: „Poți reuși, vei reuși”, am simțit că asta ne va salva cumva, dacă aș reuși, și era mai mult o responsabilitate aceea de a fi cântăreață, de a-mi forma o carieră în direcția asta”.

Văzând acest documentar, am vrut să aflu cât mai multe despre viața lui Shania Twain, această voce legendară ce a reprezentat un simbol al muzicii decenii la rând.

Cine este Shania Twain?

Shania Twain este cu siguranță una dintre cele mai faimoase voci ale muzicii country, cu o carieră uluitoare. Potrivit Rolling Stone, Twain a vândut peste 85 de milioane de albume și a înregistrat hituri cu un succes incredibil, precum „You’re Still the One” și „That Don’t Impress Me Much”. Dar, în ciuda succesului, Shania Twain a suferit un munte de tragedii în timpul vieții ei.

https://www.youtube.com/results?search_query=shania+twain+man+i+feel+like+a+woman

Shania Twain a crescut într-o sărăcie lucie

Într-un interviu pentru Rolling Stone, din 1998, Shania Twain și-a amintit de copilăria ei grea, în timpul căreia, de multe ori trebuia să meargă la școală înfometată. Deși era invidioasă pe pachețelele de prânz apetisante ale colegilor ei, ea a spus că nu a fost „un lucru rău deloc”. Ba dimpotrivă. „Nu regret copilăria mea. Să învăț să fac sandvișuri doar cu muștar a fost ceva folositor pentru că în felul acesta scăpam de jenă și puteam să evit umilința”.

De asemenea, susține că s-a temut doar că profesorii ei vor descoperi cât de rea era familia ei și că va fi luată de acasă. Nu și-a privit niciodată cu dispreț părinții, în special pe tatăl ei vitreg, Jerry Twain, care ba avea ba nu avea de lucru. „A fost un lucru de mândrie”, a spus ea pentru Rolling Stone. „Îl respectam pentru asta și nu mă simțeam prost, nici măcar o secundă”.

Pentru a ajuta copiii care suferă de aceleași experiențe pe care le-a trăit ea, Shania Twain a lansat Fundația Shania Kids Can Charity, un program care identifică copiii care au tot felul de nevoi, din diverse motive și oferă asistență discretă. Organizația de caritate oferă copiilor, de asemenea, prânzuri, cheltuieli pentru excursii, sprijin moral, produse de igienă, îmbrăcăminte și alte materiale educaționale, cum ar fi asistența la teme.

Shania Twain

A crescut cu un tată vitreg abuziv

Pentru Shania Twain, viața nu a fost deloc ușoară, nici pentru ea, nici pentru cei patru frați ai săi. Într-un interviu captivant pentru ABC din 2011, Twain a spus că a fost traumatizată de lucruri la care a fost martoră în copilărie și că a fost abuzată de tatăl ei vitreg, Jerry Twain. Dar mama ei, Sharon, a fost cea care se pare că a îndurat cel mai rău. Shania Twain și-a amintit un moment anume în care Jerry aproape că a înecat-o pe Sharon într-un vas de toaletă. — Credeam că a ucis-o, spunea Shania. „Era inconștientă, era moale, atârna pe lângă el… el avea mâinile în părul ei”.

Twain a spus că a intrat în stare de șoc la gândul că mama ei va muri.

Dar abuzul a lăsat-o pe Shania confuză din mai multe motive. Avea atât dragoste, cât și teamă pentru tatăl ei. „Jekyll și Hyde din el au fost cea mai mare tortură”, a spus ea. „L-am iubit și l-am respectat atât de mult pentru ceea ce a făcut pentru noi, fiindcă muncea din greu și ne-a dat un exemplu grozav. Așa că sunt încă confuză. Sunt derutată de toate astea, chiar sunt”.

Shania Twain a avut o relație tensionată și cu mama ei

Shania Twain

Shania Twain a mai spus pentru Rolling Stone că mama ei s-a luptat cu depresia și, uneori, nu se dădea jos din pat. Anii de abuz și de luptă pentru a ajunge la un liman aparent i-au afectat lui Sharon judecata. Shania a scris primul ei cântec despre mama ei, „Mama Won’t You Come Out to Play” și a spus că este despre alegerea aparentă a mamei ei de a se izola. Din păcate, Shania a spus că mama ei a murit înainte de a o întreba vreodată despre asta.

Shania Twain a sperat cumva că acest cântec va ajunge la sufletul mamei ei, spunând: „Mama mea a fost tristă de multe ori și pur și simplu nu a avut curajul să iasă și să înfrunte viața, și de aceea am scris acel cântec invitându-i pe ai mei, în special pe mama să iasă și să se joace”.

În ciuda suișurilor și coborâșurilor din familia lor, Sharon a susținut pe deplin cariera ambițioasă a fiicei sale în muzică. Shania a spus că fără sprijinul ei, ea nu ar fi făcut niciodată acești pași în carieră. „M-aș fi ferit de asta”, a explicat ea. „M-aș fi dat înapoi de teama de a nu fi în centrul atenției, pentru că nu este ceva cu care să mă simt confortabil”.

Ambii părinți au murit într-un accident de mașină

Tragedia a lovit-o din nou pe Shania Twain, pe 1 noiembrie 1987. Este ziua în care părinții ei, Jerry și Sharon Twain au fost uciși într-un accident de mașină. Cuplul se îndrepta spre un șantier când un camion care transporta cherestea a traversat banda lor și s-a ciocnit frontal de mașina lor.

„Când atingi un astfel de fond emoțional și te întâlnești față în față cu fragilitatea vieții, atunci realizezi că nimic altceva nu contează”, a spus Shania Twain. „Prioritățile tale se schimbă complet”. Confruntată cu o criză, Shania și-a lăsat deoparte cariera muzicală pentru a-i crește și a avea grijă de frații și surorile sale adolescente.

Shania a spus pentru CBC că a fost un moment de cotitură în viața ei care a maturizat-o. „M-a adus acolo unde ar fi trebuit să fiu în primul rând la acea vârstă”, a spus ea. „Nu i-am crescut, ei s-au mutat la mine câțiva ani după ce părinții mei au murit. Am crescut cu toții împreună, am avut grijă unul de celălalt… Am învățat multe din asta. M-am maturizat mult din această experiență.”

Shania Twain
Shania Twain alături de fiul ei
Citește continuarea articolului 1 2 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO