fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Tom Hanks, probabil unul dintre cei mai iubiți actori din generația sa, de la Hollywood, este oricând un subiect interesant. L-am văzut în roluri de comedie, dramă, dar i-am auzit și vocea în celebra animație Toy Story. Se spune că este unul din actorii cei mai carismatici si simpatici pe platourile de filmare, așa că am alcătuit o listă cu cele mai puțin cunoscute lucruri despre Tom Hanks.

 • Update: Tom Hanks a fost primul actor de la Hollywood depistat cu Coronavirus. El și soția sa se află în carantină.

 • Tom Hanks are reputația de „the nicest guy in Hollywood” și, în general, nu a fost implicat în scandaluri cu alte staruri sau regizori așa cum s-a mai auzit. Datorită acestei reputații impecabile, toată lumea a fost șocată când Sarah Jessica Parker i-a aruncat o privire încărcată de ură la meciul de hochei al celor de la New York Rangers. Mai târziu ea a scris că era doar o glumă și că ea de fapt îl adoră pe Hanks.

Citește și:

Viața lui Keanu Reeves. Cum tragedia propriei vieți poate devansa cel mai emoționant film de dramă

 • Există foarte puține filme animate mai apreciate decât Toy Story. În urma filmărilor, Tim Allen care i-a dat voce lui Buzz Lightyear a spus că a fost foarte dificil să lucreze cu Tom Hanks pentru că personajul acestuia din urmă, Woody, primea cele mai bune replici.
 • Tom Hanks s-a căsătorit cu iubita sa din liceu, Samantha Lewes, în 1978. Deja avea un fiu, pe Colin, la momentul respectiv și ceva timp mai târziu au mai dat naștere unei fetițe, Elizabeth. Deși au divorțat în 1987, au rămas în relații foarte bune și atunci când Lewes a fost diagnosticată cu cancer, Tom i-a plătit toate cheltuielile legate de tratament. Cu toate eforturile depuse, Lewes a murit în 2002 din cauza cancerului osos.
Tom Hanks alături de soția sa, Rita Wilson. Foto: Shutterstoc

Viața lui Tom Hanks la Hollywood

 • Putem spune fără probleme că „Forest Gump” a fost unul dintre cele mai importante filme ale lui Tom Hanks deoarece i-a adus un Oscar și aproximativ 680 de milioane de dolari în box office. Ei bine, ai putea să fii surprins când vei auzi că Tom nu a încasat nici un ban pentru acest film. Mai exact, după ce a citit scenariul, a crezut atât de mult în faptul că acest film va avea succes încât a cerut să fie plătit în procente din încasările lui. Așa a reușit să strângă 40 de milioane de dolari.
 • Mai mult decât atât, a semnat că va juca în acest film la numai o oră și jumătate după ce a citit scenariul. Negocierea s-a dat numai pe respectarea acurateții istorice a poveștii.
 • În timpul filmărilor, Tom Hanks și-a modelat accentul în funcție de cel pe care îl avea în viața reală Michael Connor Humphreys, băiatul care l-a jucat pe micul Forest în film.
Foto: Shutterstock
 • La vârsta de 45 de ani a fost cel mai tânăr actor care a primit distincția „American film Institute’s Life Achievement”, făcându-i pe toți oamenii de pe pământ să se simtă nerealizați.
 • Înainte de a-l alege pe Tom Hanks pentru rolul lui Captain John Miller în filmul „Saving Private Ryan”, Spilberg considera că Mel Gibson sau Harrison Ford ar fi mai potriviți acestui rol. Însă atâta suflet pentru acest rol nu putea să pună nimeni altcineva în locul lui Hanks.

Povestea a fost următoarea: „Savin Private Ryan” a fost primul film pe care Spielberg l-a regizat în baza unui scenariu primit. Scenaristul Robert Rodat le-a trimis câte o copie lui și lui Hanks. Deși nu mai lucraseră împreună până atunci, la indicațiile scenaristului au luat legătura prin telefon și au realizat că citeau împreună același scenariu. Așa au decis să colaboreze.

Tom Hanks împreună cu Steven Spielberg. Foto: Shutterstock

Viața și iubirile lui Tom Hanks

 • Tom Hanks și soția lui, Rita Wilson, s-au cunoscut prima dată în timpul filmărilor pentru sitcomul „Bosom Buddies” în 1981. După divorțul de prima soție, Hanks s-a recăsătorit cu Wilson la numai un an, iar zvonurile că erau de mult împreună nu au încetat nici o clipă, dar nici nu au fost confirmate.
 • Înainte de căsătorie, Hanks a trecut la religia ortodoxă, religia viitoarei sale soții.
 • Cu o avere estimată la 350 de milioane de dolari, Tom Hanks este al treilea cel mai bogat actor al tuturor timpurilor după Harrison Ford și Samuel L. Jackson. Iar asta pentru că l-a depășit de curând pe Morgan Freeman.
 • Tom Hanks a jucat rolul de căpitan în patru filme diferite: Apollo 13 (1995), Saving Private Ryan (1998), Captain Phillips (2013) și Sully (2016).
 • Una dintre cele mai celebre replici ale lui Tom Hanks vine din „Apollo 13” și se referă la un dezastru spațial: „Houston, we have problem”. Replica inițială a astronautului era la timpul trecut, însă Hanks a decis să schimbe timpul verbului pentru a da greutate replicii.
 • Tom Hanks este văr de-al treilea, prin alianță, cu fostul președinte american, Abraham Lincoln.
 • Tom Hanks a trebuit să se îngrașe peste 13 kilograme pentru a juca rolul lui Jimmy Dugan, un manager al unei echipe de baseball feminine în filmul „A League of Their Own”. De mare ajutor i-a fost magazinul de înghețată din colțul străzii.
 • Un an mai târziu a trebuit să slăbească la loc, chiar și mai mult decât se îngrășase pentru a putea juca rolul unui om ce urma să moară de SIA în filmul „Philadelphia”.

 • Iar pentru ca rolul naufragiatului din filmul „Cast Away” să pară cât mai real, a slăbit 14 kilograme în numai 4 luni.
 • Având în vedere aceste schimbări de greutate, nu a fost de mirare când a anunțat la „Late Night with David Letterman” că suferă de diabet de tip B.
 • Este al doilea actor după Spencer Tracy care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, doi ani la rând: Philadelphia (1993) și Forest Gump (1994).
Foto: Shutterstock
 • În 2002, la concertul dat în memoria lui George Harrison, Tom Hanks a devenit pentru o noapte membru al grupului britanic de comedie suprarealist, Monty Python.

Viața și pasiunile lui Tom Hanks

 • Tom Hanks și Bruce Springsteen sunt prieteni încă din școala generală. Poate de aceea Springsteen a semnat coloana sonoră a filmului „Philadelphia”.
 • Tom Hanks s-a implicat în politică ani de zile donând pentru a susține mai mulți membri ai partidului democratic. În 2008, în timpul campaniei prezidențiale, a publicat pe contul său Myspace un video ce îl promova pe Barack Obama.
 • Tom Hanks este mare pasionat și colecționar de mașini de scris vintage. A adunat până acum vreo 250 de astfel de mașini de scris. Odată a scris un editorial pentru New York Times în care a descris pe larg sunetul pe care îl scot clapele fiecărei mașini de scris.
 • Lui tom Hanks i s-a oferit rolul lui Jerry Maguire. L-a refuzat și astfel acesta a ajuns să fie jucat de alt Tom.
 • Tom a jucat în trei povești de dragoste alături de Meg Ryan: Joe Versus the Volcano (1990), Sleepless in Seatle (1993) și You’ve Got Mail (1998). Cei doi au rămas foarte buni prieteni.
Tom Hanks la premiera filmului Toy Story 4. Foto: Shutterstock
 • Pe lângă meseria de actor, Tom Hanks a cochetat și cu cea de producător, semnând astfel peste 20 filme și seriale, inclusiv My Big Fat Greek Wedding, The Polar Expres sau Band of Brothers.
 • Tom Hanks și-a dorit să devină astronaut dar nu a fost făcut pentru asta. A rămas un mare susținător al NASA și a sprijinit de fiecare dată orice program spațial. Există chiar și un asteroid care îi poartă numele, 12818 Tomhanks!
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO