fbpx

Căutare

Share this article

Viața Prințesei Diana reprezintă și azi subiectul multor cărți, filme și documentare. A fost probabil cea mai iubită prințesă a ultimelor decenii, alintată de popor „prințesa inimilor”. La mai bine de 20 de ani de la moartea ei, încă aflăm amănunte șocante din viața prințesei Diana de Wales. Până la moartea ei, nimeni nu a știut ce fel de viață a dus, cine era cu adevărat și ce gânduri o măcinau. Toate aceste secrete au ieșit la iveală abia după tragicul accident petrecut în ziua de 31 august 1997, când prințesa Diana și-a pierdut viața alături de iubitul ei, Dodi Al-Fayed. Cei doi fugeau de paparazzi în Paris, când șoferul mașinii lor a fost orbit de unul dintre blitz-uri, lucru dovedit ulterior în timpul anchetei, a pierdut controlul mașinii care rula cu aproape 200 de km/h și s-a strivit de unul dintre stâlpii de susținere ai tunelului stradal Pont de l’Alma.

Prințesa Diana nu a murit pe loc, a fost transportată la spital, cu răni grave în zona pieptului, iar în jurul orei 3 dimineața, în urma unui stop cardiac, s-a constatat decesul.

Prințesa Diana și fii ei, prințil William și Hary. Foto: popsugar.com

După acest tragic eveniment, lumea întreagă a fost în doliu și chiar și azi se vorbește despre cea mai iubită dintre prințese. Diana de Wales, titlul ce i-a fost atribuit după divorțul de prințul Charles, va rămâne întotdeauna „regina din inimile oamenilor”, mare parte din afecțiune datorându-se faptelor bune în care ea s-a implicat pentru oameni.

Dar care sunt acele secrete din viața prințesei Diana care au fost făcute publice abia după moartea ei?

Prințesa Diana și-a înregistrat gândurile pe casete audio

Multe amănunte pe care azi le știm despre viața personală a prințesei Diana se datorează faptului ca ea și-a înregistrat gândurile pe casete audio. Odată ce a realizat că mariajul ei cu prințul Charles se destramă, a început să documenteze punctul ei de vedere asupra poveștii pe un reportofon și a oferit spre păstrare casetele audio unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi, Dr. James Colthurst. Acesta le-a oferit la rândul său jurnalistului Andrew Morton, astfel încât cuvintele prințesei Diana să fie făcute publice. Folosindu-se de aceste casete, Morton a publicat biografia prințesei: DIANA: Her True Story-In Her Own Words (Diana: Povestea ei adevărată – Spusă cu cuvintele ei) în anul 1992. Nimeni nu a știut că Diana a fost implicată în producția cărții, până după moartea ei. Iar acesta este doar unul dintre faptele pe care probabil nu le știai despre prințesa Diana.

Sora prințesei Diana a fost iubita prințului Charles

Există multe feluri în care îți poți îmbunătăți relația cu frații și surorile tale, însă a împărți iubitul cu sora ta, nu cred că este unul dintre acestea.

Înainte ca Diana și Charles să-și oficializeze relația, el a fost iubitul surorii ei, Sarah. Sarah a fost cea care le-a făcut cunoștință celor doi, pe vremea când Diana avea 16 ani, iar după că aceștia au declarat că s-au îndrăgostit, au numit-o Cupidon.


Citește și: Cum e să fii prințesă? Viața lui Kate Middleton: de la o tânără obișnuită la cea mai admirată femeie din Marea Britanie


Prințul Charles și Sarah, sora prințesei Diana. Foto: frostsnow.com

Bunica prințesei Diana a lucrat pentru Regină

Fiind o figură publică proeminentă, sunt multe lucruri pe care oamenii nu le știu despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Unul dintre ele este acela că Regina Mamă a fost prietenă apropiată a bunicii prințesei Diana, Ruth Fermoy.

Bunica prințesei Diana a fost una dintre doamnele de onoare ale Reginei, mai târziu primind titlul de Woman of the Bedchamber (femeia de cameră/dormitor) ceea ce însemna că era mâna dreaptă a reginei și o asista la toate întrunirile sociale importante.

Prințesa Diana și soțul ei erau rude

Arborele genealogic al familiei regale este ușor complicat, însă, nu vă faceți griji, nu a fost nimic incestuos în această relație. Prințesa Diana și prințul Charles erau rude foarte îndepărtate. Mai exact, erau verișori de gradul al 16-lea, de pe urma Regelui Henry al VII-lea.

Nunta prințesei Diana cu prințul Charles. Foto: allure.com

Prințesa Diana a avut o viață sexuală precară

În cadrul înregistrărilor audio, prințesa Diana și-a povestit în amănunt viața maritală, numind ziua nunții ”cea mai urâtă zi din viața mea”. În mod specific, a vorbit mult despre lipsa vieții sexuale, spunând că ea și soțul său făceau sex, dar era „foarte straniu”. La momentul în care ea a făcut aceste înregistrări, Diana și Charles nu mai avuseseră contact sexual de șapte ani. Ea a mărturisit: „Nu exista o cerință pentru sex în cazul lui. Era…o dată la trei săptămâni. Așa m-am gândit că urma un model. Obișnuia să se vadă cu doamna lui (Camilla) o dată la trei săptămâni, înainte de căsătoria noastră”.

S-a încurcat atunci când și-a rostit jurămintele de nuntă

Privind retrospectiv, faptul că s-a încurcat atunci când a rostit jurămintele de nuntă, putea fi un semn al faptului că această căsnicie era sortită eșecului, însă, în realitate a fost doar o primă jignire. În timpul jurămintelor, Diana i-a spus soțului ei Philip Charles în loc de Charles Philip, iar acesta este doar unul dintre secretele regale despre care nu am știut decât abia după moartea ei.

Prințesa Diana mânca la bucătărie

Era împotriva etichetei familiei regale să mănânci la bucătărie, alături de personalul din palat, și nu în zona de dining room, însă prințesa Diana nu rupea protocolul pentru prima dată. Chef-ul ei personal, Darren McGrady a declarat că prințesa intra în bucătărie și mânca de pe blat în timp ce el gătea, lucru foarte neobișnuit pentru o față regală. Uneori, Diana prepara cafeaua pentru ea și pentru chef.

Diana a încercat să se sinucidă

Unul dintre cele mai șocante lucruri pe care oamenii le-au aflat în urma înregistrărilor de pe casete este că Diana s-a luptat multă vreme cu depresia și chiar a încercat să-și pună capăt zilelor. În înregistrările sale a spus: „Eram atât de deprimată și am încercat să-mi tai venele cu lama unui aparat de ras”. De asemenea, a vorbit despre problemele pe care le avea cu bulimia și despre tulburările alimentare ce au apărut după ce prințul Charles a prins-o de talie și i-a spus: „Ești puțin cam dolofană, nu?”.

Prințesa Diana și Dodi Al-Fayed, una dintre puținele fotogrtafii după care alergau paparazzi

A fost hărțuită de paparazzi

Astăzi prințul William și prințul Harry își retrăiesc amintirile legate de mama lor. Unele dintre aceste amintiri sunt înălțătoare, mai ales când vorbesc despre felul în care Diana i-a implicat în operele ei caritabile. Altele sunt tulburătoare precum cele povestite de prințul William în producția documentarului HBO „Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”: „Dacă ești Prințesa de Wales și ești mamă, nu cred că a fi urmărită de 30 de tipi pe motociclete care îți blochează calea, care te scuipă ca să obțină o reacție din partea ta și care fac o femeie să plângă în public doar pentru a obține o fotografie, este un lucru normal. Eu și Harry a trebuit să trăim așa”.

O viață tulburătoare, o viață grea cu multe decepții și suferințe ce trebuiau ascunse de ochii lumii deoarece asta cerea eticheta. Așa a fost viața prințesei Diana. Cu toate acestea rămâne probabil una dintre cele mai apreciate și iubite persoane de pe planeta asta, iar soțiile fiilor lor au primit o moștenire importantă din partea ei.

Prințesa Diana ținându-l în brațe pe prințul Harry. Foto: hellomagazine.com

Viața și moștenirea prințesei Diana

O inimă romantică, Diana a trecut în testamentul ei o clauză ce previziona căsniciile fiilor ei.

Ea le-a lăsat moștenire dragostea și romantismul ei prin faptul că în testament a specificat ca toate bijuteriile ei să le rămână prinților William și Harry. Deși multe clauze din testament nu au fost respectate, aceasta a fost urmată cu sfințenie de cei doi prinți.

Inelul de logodnă pe care Harry i l-a dăruit lui Meghan Markle a fost făcut din două pietre pe care Diana le-a lăsat moștenire.

Inelul de logodnă al Dianei a rămas la William, iar el, la rândul lui i l-a oferit lui Kate Middleton declarând că femeia de lângă el este la fel de specială pentru el, precum este acest inel.

În afară de brățări, cercei, ceasuri și alte bijuterii, cele două prințese, Kate Middleton și Meghan Markle încearcă să moștenească tot ce a fost mai bun și mai frumos din comportamentul și atitudinea prințesei inimilor, din eleganța și măiestria ei prin care se adresa oamenilor.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO