Căutare

Share this article

Videoclipul celui mai recent single al rapperului Kanye West, intitulat „Famous”, lansat vineri seară, conţine imagini nud cu 12 celebrităţi americane, în rândul cărora se remarcă fostul preşedinte George W. Bush, cântăreaţa Taylor Swift, editorul Anna Wintour şi miliardarul cu aspiraţii de politician Donald Trump, informează 20minutes.fr, citat de News.ro.

Rapperul Kanye West a organizat un nou eveniment spectaculos, cu ocazia lansării noului single al său, „Famous”, şi a difuzării în premieră, pe 24 iunie, a videoclipului asociat acestei piese. În imaginile clipului, prezentate la Los Angeles în faţa unui număr de 8.000 de persoane, pot fi văzute 12 siluete nud ale unor persoane, aliniate într-un pat imens.

Abia după ce obiectivul camerei se apropie, chipurile acestora pot fi diferenţiate. În ordinea apariţiei, cele 12 celebrităţi din clip sunt George W. Bush, Anna Wintour, Donald Trump, Rihanna, Chris Brown, Taylor Swift, Kanye West, soţia acestuia – Kim Kardashian -, Ray J, Amber Rose, Caitlyn Jenner şi Bill Cosby.

Însă care ar putea fi punctul comun între un fost preşedinte al Statelor Unite, un candidat republican la viitoarele alegeri prezidenţiale, o cântăreaţă cunoscută pe plan mondial şi un actor acuzat de aproximativ 50 de femei că le-ar fi agresat sexual? Răspunsul ar putea fi acesta: ultramediatizarea lor, prezentă sau trecută.

Într-un articol publicat pe site-ul revistei Vanity Fair, un jurnalist care a asistat în avanpremieră la proiecţia clipului lui Kanye West a explicat: „Realizarea videoclipului a durat aproape trei luni, în timpul cărora au fost testate mai multe formate şi au fost testaţi mai mulţi colaboratori şi asociaţi (…) înainte de a obţine acest sentiment atât de straniu resimţit de spectator: cine a jucat cu adevărat în acest clip şi care dintre celebrităţile din el reprezintă doar un rezultat al efectelor speciale?”.

Kanye West nu a dorit să divulge numele persoanelor care au participat cu adevărat la filmările pentru acest videoclip. Unii dintre fanii lui cred că modele din silicon şi mai multe manechine prostetice au permis obţinerea unui rezultat atât de realist.

Inspirându-se în mod intenţionat din tabloul ”Sleep”, pictat de Vincent Desiderio, cântăreţul american a explicat, cu ocazia prezentării videoclipului său, că a dorit înainte de toate să menţină o anumită ambiguitate în jurul mitului modern al celebrităţii.

Kanye West, născut pe 8 iunie 1977, este un rapper şi producător muzical american, care a devenit cunoscut la începutul anilor 2000. Artistul a lansat opt albume de studio – dintre care unul în colaborare cu Jay Z -, care s-au vândut în peste 32 milioane de copii şi au generat peste 100 milioane de descărcări digitale. Kanye West a câştigat 21 premii Grammy.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO