fbpx

Căutare

Share this article

Regizorul american John Landis – cunoscut mai cu seamă pentru comediile “National Lampoon’s Animal House”, „The Blues Brothers” sau „Beverly Hills Cop III” – a transformat celebrul videoclip „Thriller”, al lui Michael Jackson (al cărui co-scenarist a fost alături de artist), într-o versiune 3D, ce va avea premiera la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (30 august – 9 septembrie).

Realizat în 1983 pentru piesa cu acelaşi nume de pe albumul “Thriller” (al şaselea din discografia artistului), videoclipul a avut un succes năucitor graţie imaginilor sale horror cu morţi, zombie, zâmbete sinistre şi cimitire. Unul dintre cele mai bune videoclipuri realizate vreodată şi singurul introdus de Biblioteca Congresului american în National Film Registry (conform news.ro), “Thriller” a fost catalogat în 2016, de Guinness World Records, drept cel mai de succes videoclip muzical„. Şi asta datorită celor peste nouă milioane de exemplare vândute.

Faptul că acest videoclip de 14 minute este transformat acum într-o experienţă 3D este ceva ce ar fi făcut, cu siguranţă, şi Michael Jackson, cunoscut pentru videoclipurile sale realizate cu ajutorul noilor tehnologii. 

<Michael voia să folosească elemente 3D în turneul „This Is It”, aşa că este ceea ce ar fi făcut şi Michael. I-ar fi plăcut>, spune John Branco, co-executor al moştenirii lui Michael Jackson.

<Eu şi Michael ne-am dorit să vedem „Thriller” proiectat într-o sală de cinema>, mărturiseşte şi John Landis care spune că <Nu am făcut doar restaurare la „Thriller”, l-am îmbunătăţit, ca într-o scenă din „Vrăjitorul din Oz” în care Dorothy şi ceilalţi sunt lustruiţi în Oraşul de Smarald>.

Detalii privind lansarea videoclipului la o scară mai largă nu au fost dezvăluite încă, aşa că nu putem deocamdată decât să ne imaginăm  cum arată acest 3D. Dacă lui Michael i-a fi plăcut, aşa cum spune Branco, cu siguranţă ne va plăcea şi nouă.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO