Vila plutitoare sau o casă pentru Mica Sirenă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Coasta Dubaiului este casa unor proiecte imobiliare ce ţin mai degrabă de vise, decât de realitate. Cel care a dat tonul construcţiilor ce par posibile doar în imaginaţie a fost Burj-al Arab, supranumit hotelul de şapte stele al lumii. Cea mai nouă realizare de acest tip este o vilă-yacht, o casă flotantă, în care te poţi bucura de frumuseţea Golfului Persic, atât cea de deasupra nivelului mării, cât şi cea pe care o admiră doar peştii.

Dezvoltatorii au dat publicităţii câteva fotografii înfăţişând prima vilă de acest tip, cu fundaţia scufundată în mare. Vila face parte din cadrul unui proiect extins, denumit Inima Europei (The Heart of Europe). Toate casele de acest tip sunt denumite Floating Seahorse„Căluţul de mare plutitor”.

Cea mai mare construcţie din proiect se va întinde pe 371 de metri pătraţi şi va avea un dormitor principal, cu baie, şi un domnitor pentru oaspeţi, prevăzut şi acesta cu baie proprie, toate aflate complet sub apă. La nivelul mări se află living-ul, dining-ul, baia şi bucătăria complet echipată. La nivelul superior, oaspeţii se pot bucura de o cadă cu apă caldă complet din sticlă, care dă direct către living, o zonă de relaxare, un duş, o chicinetă şi un mini-bar. O parte din spaţiul de la etaj se poate transforma în dormitor în aer liber.

Cum e şi firesc, fiecare vilă este dotată cu tehnologia momentului, de la conexiune la internet de mare viteză până la conexiune telefonică la satelit. De prisos să mai specificăm că fiecare în parte vine cu aer condiţionat. Remarcăm cu invidie serviciile de room service, majordom şi chef personal, disponibile la cere.

Proiectul din care fac parte Floating Seahorse va fi gata în 2018 şi va conţine 131 de vile plutitoare, care vor costa fiecare până la 3,2 milioane de dolari, echivalentul a 2,8 milioane de euro. Împreună vor funcţiona în interiorul unui arhipelag făcut de mâna omului. 90 dintre vile se vor afla în staţiunea St. Petersburg, o insulă în formă de inimă. Inspirată de Maldive, insula va fi înconjurată de astfel de vile plutitoare, conectate de ski-jet-uri. St. Petersburg este una dintre cele 6 insule ale arhipelagului Inima Europei, pe lângă cele denumite Monaco, Germania, Suedia, Elveţia şi Main Europe, care vor ocupa 6 milioane de metri pătraţi.

Proiectul este parte a masivului plan de a construi o hartă a lumii din 300 de insule făcute de mâna omului chiar lângă ţărmul Dubaiului, construcţie care se numeşte simplu – The World. Lumea cea nou construită este în imediata apropiere a Palm Jumeirah şi îşi propune să devină una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, cu plaje de nisip alb, lagune cu apă străvezie, grădini tropicale şi hoteluri, restaurante, baruri şi magazine de lux.

Inima Europei va avea primele străzi cu climat-controlat din lume, tehnologia pe care dezvoltatorii vor să o implementeze putând să producă ploaie sau zăpadă la comandă. Conectate de poduri, insulele arhipelagului vor putea găzdui 16.000 de persoane în acelaşi timp, vizitatori care nu vor avea nevoie de maşini pentru a se deplasa. 

Primii locuitori se vor putea muta aici începând din toamnă.

Mai multe informaţii despre proiect găsiţi la The Heart of Europe.  
 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO