Căutare

Share this article

Mici lucruri măreţe, considerat cel mai bun roman al lui Jodi Picoult, publicat de editura Trei în colecţia Fiction Connection, va fi ecranizat cu Viola Davis şi Julia Roberts în rolurile principale, într-o producţie Amblin Partners.

Cele două actriţe se află la a doua colaborare de acest fel, prima având loc în anul 2010, la filmările pentru ”Eat Pay Love”, ecranizarea cărţii lui Elizabeth Gilbert. Producătorii filmului sunt  Marc Platt, nominalizat la Oscar în 2016 pentru  ”La La Land” şi în 2015 pentru ”Bridge of Spies”, şi Adam Siegel, câştigătorul unui Premiu Emmy în 2016 pentru ”Grease Live!”. Viola Davis şi Julia Roberts au şi ele în palmares cel mai râvnit trofeu.

Viola Davis a obţinut un Oscar în 2016 pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar în filmul  ”Fences” şi are alte două nominalizări în anii precedenţi,  iar Julia Roberts a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai buna actriţă în rol principal în 2001 pentru Erin Brockovich şi are alte trei nominalizări. 

Viola Davis îi va da viaţă lui Ruth Jefferson, o asistentă medicală de culoare care îşi face meseria impecabil de mai bine de 20 de ani. Până într-una din zile, când un cuplu cere ca ea sau orice persoană care arată ca ea să nu mai aibă voie să se apropie de fiul lor, nou-născut. Spitalul respectă dorinţa părinţilor şi îi interzice lui Ruth să mai îngrijească copilul. Starea de sănătatea a nou-născutului se deteriorează rapid, iar Ruth este pusă în situaţia de a alege între a respecta ordinul conducerii spitalului sau de a-l ajuta pe copil. Acţionată în judecată şi acuzată de cele mai îngrozitoare lucruri, Ruth îşi pune speranţele de a-şi obţine dreptatea în avocata din oficiu, Kennedy, personaj ce va fi interpretat de Julia Roberts.

„Mici lucruri măreţe” nu este prima carte ecranizată a lui Jodi Picoult.  Opt dintre cele douăzeci şi trei de romane scrise de ea au intrat direct în lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times, iar patru dintre ele au fost ecranizate pentru televiziune. ”My Sister’s Keeper” a fost adaptat pentru cinema într-un film regizat de Nick Cassavettes în 2009, cu Cameron Diaz în rolul principal.

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO