Căutare

Share this article

Lumea fierbe acum în aşteptarea galei de decernare a Oscarurilor aşa că veşti despre filme în pregătire nu prea au acum forţa de a acapara. Sunt totuşi excepţii, aşa cum este ce legată de „The Woman King”, un film inspirat din evenimente reale ce au avut loc în vechiul regat african Dahomey, despre care aflăm că le va avea drept ptrotagoniste pe două câştigătoare de Oscar. Este vorba de americanca Viola Davis, recompensată anul trecut cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (filmul regizat de Denzel Washington, ”Fences”), Davis fiind prima actriţă de culoare deţinătoare a aşa numitei Triple Crown (ce cuprinde Oscar, Emmy şi Tony), şi de kenyanca Lupita Nyong’o, câştigătoare a Oscarului pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (”12 Years a Slave”, 2013), fiind prima actriţă de naţionalitate kenyană-mexicană care recompensată cu acest premiu.

Bazat pe evenimente reale care au avut loc în Regatul Dahomey, unul dintre cele mai puternice state din Africa de Vest din secolele XVIII şi XIX, „The Woman King” spune povestea lui Nanisca (Viola Davis), conducătoarea armatei rozboinicelor feminine cunoscute cu numele de Amazoane, şi fiica ei Nawi (Lupita Nyong’o), care au luptat împreună împotriva triburilor franceze şi a triburilor vecine care şi-au încălcat onoarea, şi le-au înrobit poporul.
<„The Woman King” este o poveste adevărată despre o relaţie extraordinară dintre mamă şi fiică. Şi nu există nimeni mai extraordinar decât Viola Davis şi Lupita Nyong’o pentru a o aduce la viaţă>, spune Hannah Minghella, preşedintele TriStar Pictures, care va produce acest film.

Aşa că, pregătiţi-vă pentru o poveste de neînchipuit despre nişte femei care s-au opus sclaviei, colonialismului şi războiului inter-tribal.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO