Căutare

Share this article

În cadrul unui eveniment ce a avut loc de curând la Cinemateca Franceză, regizorul filmului „Ultimul tango la Paris”, Bernardo Bertolucci a mărturisit că celebra scenă a violului din film a fost reală. El a admis că înainte de filmări nu i-a spus actriţei principale, Maria Schneider că se va filma această scenă alături de celebrul Marlon Brando, după cum informează news.ro.

La acea vreme Marlon Brandn avea 48 de ani, Iar Schneider doar 19 ani.

Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele… Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa”, a mărturisit Bertolucci, vorbind despre intenţiile sale regizorale pe care le-a planificat înpreună cu Marlon Brandn.

Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube. 

Secvenţa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineaţa filmărilor„, a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriţei. El a mai spus că s-a simţit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar s-a apărat spunând că a vrut reacţia ei „ca fată”. „Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obţii ceva cred că trebuie să fii complet liber„. 

Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. „Mi se face greaţă”, a spus actriţa. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele şi pe regizorul italian, mai anunţă news.ro.

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actriţa povestea momentul violării prin semne. 

Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. Marlon mi-a spus: <Maria, nu-ţi face griji, e doar un film>, dar în timpul scenei, chiar dacă ce făcea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci”, declara Maria Schneider. 

Ultimul tango la Paris” a avut premiera în 1972 la Roma şi rămâne unul dintre filmele de referinţă ale cinematografiei mondiale.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO