Nicoleta Nucă și visurile ei: o carieră muzicală de succes și 2-3 copii
Mergi la conținut

Nicoleta Nuca este basaranbeancă și mai nou mă întreb ce au mâncat copiii ăștia de peste Prut când erau mici de sunt atât de talentați. Am auzit prima dată de ea când a apărut la X Factor. A fost coordonată de Ștefan Bănică și a ajuns până în finala consursului, dar nu a câștigat, deși șansele erau foarte mari. Însă, imediat ce i s-a propus un contract cu Global Records a ajuns pe radio și în topurile muzicale românești.

Cântă de când era mică sau, cum spune ea, toți vecinii o știau pe „aia mică a lu’ Nucă că e cântăcioasă”.

De ceva vreme este foarte îndrăgostită de toboșarul Alex Ursache, trăiesc amândoi o frumoasă poveste de dragoste și toate ușile par să se deschidă în fața Nicoletei. Își dorește să lase o amprentă în muzică, ce va dăinui. Are planuri mărețe: vrea să aibă o familie, o fetiță a ei și alți 2-3 copii adoptați. Un interviu frumos și sincer puțin mai jos:

De la ce vârstă cânți?

Cânt de când mă țin minte, dar în mod mai profesionist fac muzică de la 8 ani.

Erai acel copil care cânta toată ziua prin casă?

Daaaa! Nu-mi tăcea gura o clipă! Știau toți vecinii bunicilor că eram în vizită la ei pentru că eu cântam toată ziua fără oprire, știa tot blocul și, ulterior, vecinii de la casa la curte unde locuiam cu părinții, de fata lu’Nucă că e cântăcioasă. :))

Talentul tău e moștenit din familie?

Eu zic că da. Bunicii atât de pe linia mamei cât și ai tatălui cântau în tinerețe, iar apoi și mama cânta foarte bine, dar nu și-a cultivat talentul mai mult.

Mai ai frați?

Nu, sunt singură la părinți.

Nu îți e dor de Chișinău? De ce îți e cel mai tare dor?

Nu dezvolt atașament față de locuri, respectiv nu am simțul dorului față de Chișinău sau alte locuri. Mi-e dor de tata, prieteni și rudele care au rămas încă acolo.

Primești vreodată pachet de acasă?

Nu. Îmi cumpăr ce îmi place atunci când merg eu la Chișinău.

De când ești în București? Și de ce București? (am văzut că ai participat la mai multe festivaluri din Europa, sau cel puțin așa scrie Wikipedia J)

Sunt în București de 4 ani deja. Mutatul în România nu a fost o alegere conștientă, ci, mai degrabă, o consecință, post X Factor, pentru că după show a urmat contractul cu Global Records, pe care ar fi fost dificil să-l respect, eu locuind în continuare în Milano. Prin faptul că m-am „trezit” mutată în România, deși nu m-am gândit vreodată la varianta asta, am înțeles că destinul de multe ori are întorsături imprevizibile și că poate Cel de Sus știe mai bine ce e potrivit pentru fiecare dintre noi.

Nicoleta Nucă
Foto: Alex Chitu

Cum a fost experiența la X Factor?

A fost o experiență interesantă în urma căreia m-am cunoscut și mai bine, am cunoscut oameni minunați și mai puțin minunați, am lucrat cu profesioniști, m-am perfecționat și am învățat să nu dau atenție răutăților și bârfelor.

De ce X Factor și nu Vocea României?

Pentru că cei de la X Factor m-au contactat și mi-au propus să particip două ediții la rând, deși eu locuiam în Italia.

Îl consideri pe Ștefan Bănica un mentor în cariera ta în România?

Nu. Ștefan Bănica mi-a fost mentor pe perioada show-ului și am avut o plăcere să lucrez cu un artist profesionist pe durata X Factor, dar în momentul în care am părăsit competiția am fost „on my own” până am primit oferta de contract cu Global Records, cei care au pus primul pilon mai puternic în construcția carierei mele.

Dacă ar fi să alegi, îmi poți spune 3 nume de artisti români pe care îi admiri și care te-au inspirat?

Am creat legături frumoase de prietenie cu mulți artiști din România, dar nu pot spune că mă inspir de la ei.

Dar din afara?

Beyonce, Rihanna, Beth Hart.

Care a fost cea mai frumoasă colaborare a ta?

Cred ca fiecare colaborare a fost frumoasa în felul ei și cred că urmează și altele la fel de frumoase!

În afară de muzică, mai ai și alte pasiuni?

Sala de forță, călătoriile, să citesc, să vizionez, să filmez, să petrec timpul cu partenerul, prietenii și pisoii mei :)))

Povesteste-ne despre iubitul tău, te rog! Când, cum v-ați întâlnit și cum ai descrie sentimentul pe care îl trăiești alături de el?

Ne-am cunoscut un an în urmă la ziua de naștere a unei prietene comune și de acolo a pornit toată povestea. Este o relație frumoasă bazată pe iubire și încredere și alături de el mă simt „acasă”, sentiment extrem de important pentru mine.

Vrei să rămâi în România sau peste câțiva ani te vezi în altă țară?

Cred că destinul le pune pe toate la locul lor, la momentul potrivit. Eu mi-aș dori foarte mult să locuiesc în altă țară, dar cred că lucrurile în viață vor fi exact așa cum trebuie.

Profesional vorbind, care ar fi cel mai mare vis al tău?

Să am o carieră muzicală de success, încărcată de hituri și proiecte frumoase și sa rămân în memoria și playlisturile oamenilor și peste ani. Să rămână în urma mea un bagaj artistic și spiritual de care se vor bucura copii, nepoții, strănepoții și generațiile viitoare.

Dar personal?

Să am o familie frumoasă, un soț iubitor și înțelegător, câțiva copii dintre care o fetiță a mea și alti 2-3 copii adoptați, pentru că eu cred că a iubi un copil adoptat este o dovadă de iubire supremă. Și îmi doresc mult să întemeiez o organizație umanitară prin care să pot lupta împotriva violenței în familie, să pot susține construcția spitalelor și orfelinatelor și construcția a numeroase adăposturi pentru animale din strada.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora