Căutare

Share this article

Prinţul Charles al Marii Britanii îşi încheie astăzi vizita oficială în România cu o vizită la Teatrul Naţional din Bucureşti. Însă vizita Prinţului de Wales al Marii Britanii în România nu s-a axat numai pe întâlniri cu Preşedintele, membrii guvernului sau cu diplomaţi.

După cum bine ştim, Prinţul Charles este un mare iubitor de natură şi este interesat de proiectele de protejare a patrimoniului material şi cultural, un filantrop adevărat, care sprijină educaţia şi dezvoltarea copiilor.

Alteţa Sa Prinţul de Wales şi Principesa Margareta. Foto: Hepta

Da, miercuri şi joi Prinţul de Wales a avut întrevederi cu Preşedintele Klaus Iohannis (care l-a decorat pe oaspetele regal cu Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce), a fost în vizită la Palatul Elisabeta, acolo unde s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi cu Principele Radu, iar seara a participat la recepţia organizată, la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, de ambasadorul britanic Paul Brummell şi de Aura Woodward, directorul Fundaţiei Prinţul de Wales în România.

Prinţul Charles alături de preşedintele si fondatorul FARA, Jane Nicholson

În calitate de patron regal al Fundaţiei FARA, Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat două proiecte sociale: Casa de tip familial „Sf. Gabriel”, pentru copii care nu se află în grija părinţilor şi Centrul de Tranzit Foyer, pentru tineri în dificultate care învaţă viaţa independentă.

A fost întâmpinat de preşedintele si fondatorul FARA, Jane Nicholson, împreună cu Directoarea organizaţiei, Regina Bulai. Este prima dată când Prinţul Charles vine la programele FARA din Popeşti Leordeni, dar şi prima dată când toţi cei trei ambasadori FARA – ASR Prinţul de Wales, Prinţesa Marina Sturdza şi soprana Felicia Filip – s-au întâlnit la sediul Fundaţiei pe care o sprijină. 

Programul Alteţei Sale în România a cuprins şi o vizită la Parcul Natural Văcăreşti, unde a aflat despre istoricul rezervaţiei şi despre asemănările acestui parc natural urban cu Delta Dunării. Prinţul Charles a mers la Muzeul Satului, a dansat în horă, a văzut cum încondeiază ouăle meşterii bucovineni sau cum sunt pictate icoanele pe lemn. Tot aici l-a întâlnit pe Ivan Patzaichin şi a promis că va ajunge în Deltă.

„Îmi doresc să explorez şi să cunosc şi alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureşul”, a spus Prinţul de Wales, citat de News.ro.

Este bine ştiut faptul că Prinţul Charles face vizite anuale în România, dar nu în calitate oficială.

Proprietatea Prinţului Charles de la Valea Zălanului. Foto: Alex Boghian

Alteţa Sa deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (Covasna), deschisă turiştilor (un colţ de rai despre care v-am povestit nu demult), care se află în grija bunului său prieten, Contele Tibor Kálnoky, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Prinţul de Wales a început, miercuri, un turneu european care include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie – 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO