Vrei să deguşti vinul direct de la cramă? Nimic mai simplu: ai nevoie de noua hartă viticolă a României! - LIFE.ro

Căutare

Share this article

CrameRomania.ro, singura bază de date bilingvă online a cramelor de la noi, lansează Harta viticolă a României, un instrument la îndemână şi util pentru toţi cei care doresc să descopere România ca destinaţie viticolă.

Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, dar şi de a-i ghida pe turişti să găsească mai uşor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conţine o listă actualizată cu podgoriile şi cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici şi nu funcţionează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele şi zonele viticole din România.

Accent pe cramele care fac turism viticol

Accentul este pus pe cramele despre care ştim că fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe hartă îşi deschid porţile pentru turişti, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant.

„Lansăm o nouă hartă viticolă din dorinţa de a promova România ca destinaţie viticolă şi de a susţine cramele locale. Avem un potenţial uriaş care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro şi ReVino.ro, prin tururile la crame şi evenimentele pe care le organizăm contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.

Mic ghid cu soiurile locale

Harta conţine şi un mic ghid al soiurilor locale de viţă-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiştii vor avea ocazia să afle istoria şi particularităţile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească Regală, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoşie Selecţionată, Negru de Drăgăşani, Şarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească Neagră.

Hartă a apărut într-un tiraj de 3500 de exemplare şi este disponibilă în română şi engleză, în format A3 deschisă şi A6 închisă. Aceasta va putea fi achiziţionată online, dar şi din wine-baruri sau magazinele specializate, sau în limba română la magazinele Cărtureşti Carusel şi Cărtureşti Verona. Preţ recomandat: 14 lei. Harta viticolă este disponibilă la comandă şi la dimensiuni A1 sau A2.

CrameRomania.ro este un proiect non profit, creat şi dezvoltat de pasionaţi ai vinului, ce are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol şi creşterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile, cramele şi podgoriile din România, iar ReVino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le oferă vizitatorilor toate informaţiile de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO